Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за влакното на шпулата
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- vlado_takuma97
- новобранец
Въпрос за влакното на шпулата
1.Извинявам се ако темата не е за тук, просто става въпрос за спининг макара,кастинг и не знаех каде да я пусна. Изкам да попитам, ако например сме навили влакното върху шпулата но то не е запълнило цялата шпула, а примерно на половината, това ще повлияе ли евентуално на кастинга? Питам защото шпулата на макарата ми е малко дълбока, а монофил 0.18 не я запълва цялата..Благодаря предварително, и се извинявам за глупавия въпрос.
Re: Въпрос за влакното на шпулата
Здравей,
да това ще намали кастинга ти. Хубаво е шпулата да е пълна до малко под ръба. Сложи подложка, някакво друго влакно. Би било най-удобно ако имаш резервна шпула на макарата със същата дълбочина на нея навиваш първо влакното с което ще ловиш, върху него навиваш някакво друго влакно до където е необходимо и след това развиваш от тази шпула върху другата
Поздрави !
да това ще намали кастинга ти. Хубаво е шпулата да е пълна до малко под ръба. Сложи подложка, някакво друго влакно. Би било най-удобно ако имаш резервна шпула на макарата със същата дълбочина на нея навиваш първо влакното с което ще ловиш, върху него навиваш някакво друго влакно до където е необходимо и след това развиваш от тази шпула върху другата

Поздрави !
- vlado_takuma97
- новобранец
Благодаря колега за бързия отговор! Много ми помогна
Жив и здрав.

Моля, за нищо !vlado_takuma97 написа:Благодаря колега за бързия отговор! Много ми помогнаЖив и здрав.
Успех !

- bobo_33333
- кандидат преподавател
И за мен не е много ясно .Сред американците и в повлияните от тях места, думата ,,кастинг,, условно се отнася за риболов с мултипликатори,докато ,,спининг,, ,също така условно, се отнася до риболов с безинерционни макари.
Оттам и връзките към типа риболовни въдици,техники на замятане и прочие..
спининг макара или кастинг-мултипликатор
Ама след като знаеш тези думички,трябва да знаеш ,че макарата ,каквато и да е без необходимото влакно,няма как да се постига дистанция
Аз там съм пораснал...
Момчето има предвид, че става въпрос за тези две неща спинингова макара и кастинг ( от англ. - хвърляне ) и за това се е чудел в кой раздел да пусне темата
ПП Аз даже не съм сигурен, че при кастинговите макари колко е запълнена шпулата има чак такова значение както при спининговите, но не се наемам да споря по темата.

ПП Аз даже не съм сигурен, че при кастинговите макари колко е запълнена шпулата има чак такова значение както при спининговите, но не се наемам да споря по темата.