Мнение за лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение за лодка

Мнение от didooo »

Колеги някой има ли такава лодка или поне дали сее возил http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=26a0pr
Интересува ме как се дарже на вода и дали става за морски риболов
ще я карам с 20 коня четиритактов
Това , което ми прави впечатление е , че наподобява Мичуринка само дето е по-тясна с 10 сянтиметра
А ако някой има мичуринка 3,95 също може да сподели как се държе в морето
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Мнение за лодка

Мнение от didooo »

Малееееее аз съм го написал с г..а си
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, имах такава мичуринка преди години... Определено не е най-добрата за море, еле пък за 20кс...
Вземи си глисиращо корито, по-широчко... С двоен под и водонепроницаеми отсеци, а не да трябва да правиш някакви скари за да може да ходиш в лодката...
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

http://terita-bg.com/lodkostroene/lodki/8.html
С ей такава я пробвах 20-та и беше много добре
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Здравей колега ползвал съм мичуринка 2-е години докато бачках на един язовир,карахме я с 10 коня и влачеше всичко мокри грипове по 5 -600 метра,храна по 6-700 кила .Пълна цялата до горе с риба предполагам ,че ще имала един тон,не се сещам като сме я изкарвали колко е била но много и са оставали по 4-5 пръста докато прелей.Спомням си един път пълна до горе 4 пръста над водата лека полека ни закара до другия бряг ама като се удари леко в брега и вълничката от мотора я удари отзад и се напълни и потъна :lol: :lol: и збега рибата.Много яка лодка ,предполагам няма да я твариш толкова и няма да имаш ядове,ама за море незнам.Поздрави
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Мичуринка 2,95 е с товароподемност окоро 280 кг.Не вярвам тази да носи тон.Не съм ходил на морски,но имам чувството,че надуваема ще е по-добър вариант.Имах 2,95 Мичуринка и с двама човека съм виждал зор в язовир при малко по-големи вълни.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Vasko_fish
новобранец
новобранец

Мнение от Vasko_fish »

90 на 100лодките на с Шкорпиловци са такива .На мене не ми харесват.Работят и мрежи с тях.В морето съм по сигурен с надуваемата и е по комфортно.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

undergrounder написа:Мичуринка 2,95 е с товароподемност окоро 280 кг.Не вярвам тази да носи тон.Не съм ходил на морски,но имам чувството,че надуваема ще е по-добър вариант.Имах 2,95 Мичуринка и с двама човека съм виждал зор в язовир при малко по-големи вълни.
Ами не знам колега не съм сигурен за модела ама беше същата като тази от снимката ,ама сега като се замисля може да е била повече от 2.95 знам ли, не се сещам вече ама пълна до горе с риба не може да е 280 кила .Като сме я пълнили с риба и остават 4 пръста над водата и няма как да е 280 кила.Ако е толкова за 20-25 тона риба би трябвало да се разкарвам цял ден с лодката от единия бряг до другия :D
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Аз пък знам,че надуваемите са с два пъти по-голяма товароподемност.А с 2,95 една друга/не Мичуринка/ съм потъвал на Ивайловград.Аз съм 130 кг.Като седна още един приятел с такъв размер и лодката взе да се пълни с вода.Добре,че беше лятото и добре,че беше на стотина метра от брега.Цялото оборудване барабар с двигател,сонари,въдици потънаха.От тогава съм с надуваема 3,30 Зандер и/Слава Богу/не съм имал проблеми.Аз не бих влезнал в морето с такава каквато пита колегата.Всеки си носи отговорността.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

undergrounder написа:Аз пък знам,че надуваемите са с два пъти по-голяма товароподемност.А с 2,95 една друга/не Мичуринка/ съм потъвал на Ивайловград.Аз съм 130 кг.Като седна още един приятел с такъв размер и лодката взе да се пълни с вода.Добре,че беше лятото и добре,че беше на стотина метра от брега.Цялото оборудване барабар с двигател,сонари,въдици потънаха.От тогава съм с надуваема 3,30 Зандер и/Слава Богу/не съм имал проблеми.Аз не бих влезнал в морето с такава каквато пита колегата.Всеки си носи отговорността.
Това не го пожелавам на никой,само ми е интересно като сте седнали двамата и лодката е почнала да се пълни защо сте отишли на 100 метра от брега.Ако колегата ти се е качил при теб от друга лодка ясно.Поздрави и дано никога нямаш подобни преживявания
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Абе вярно надуваемите са по-стабилни в морето, ама колега undergrounder - какво правим като се разлепи гуменката, а? Защото на мен ми се е случвало два пъти и за щастие и двата пъти беше минути след излизането на брега! Разлепя се оригинален шев на лодката, не някоя лепенка, която аз съм слагал - с тази мания да се гонят ниски цени на пазара вече май само китайски боклуци се продават!?! Въпреки че лодките за които говоря бяха с цени от около 1500-1600 лв за лодка 320-330 см... Та ефекта е, че лодката моментално губи плаваемост, а особено ако е понатоварена и водата е студена, може да има фатални последици... въпреки жилетките, които носим! Така де - с две думи, мен в надуваема лодка вече не можеш ме качи!
Съгласен съм с Тедо - стъклопластова лодка с двойно дъно и водонепроницаеми отсеци си е най-добрия вариант... ако се поддържа добре може да откара и 20 години - заслужава си инвестицията отвсякъде! Успех с избора didooo !!!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Е да де,тая дето потъна беше с въздушни отсеци.Тя всъщност не потъна,а се катурна на една страна като се напълни с вода.Усещането не е по-различно от това да ти се разлепи лепенка на надуваема.И в двата случая вземаш душ на място.Пак казвам,не съм влизал в морето с пластмасова,но като гледам какво става по язовирите като задуха малко вятър ми става ясно.Всеки вид си има недостатъци.Стъклопластовата ако я изтървеш и я спукаш и си до там.Или я продаваш на някой да си блъска главата или я хвърляш.Идва и другия въпрос-транспорт и съхранение.Колегата трябва и това да реши.
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

[quote="undergrounder"]
Стъклопластовата ако я изтървеш и я спукаш и си до там.Или я продаваш на някой да си блъска главата или я хвърляш.quote]
Колега,нещо си в грешка относно ремонтопригодноста на " стъклопласта".
Поправя се бързо,лесно и сравнително евтино.
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

Аз питам за лодка 4 а вие отговаряте за 2,95
хич ли няма разлика
А Варненските ВАРАН как са
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Варана не е зле да знайш. :wink:

И пак да кажа - няма идеална лодка с малък бюджет.
undergrounder написа:Е да де,тая дето потъна беше с въздушни отсеци.Тя всъщност не потъна,а се катурна на една страна като се напълни с вода....................
Скивай сега колега - като излизаш с някаква лодка,
трябва да знаеш и как да я гъделичкаш и управляваш.
Не са виновни вълните и вятъра,а задкормилното устройство.
Имах и 3,10м дианка - поне десетина години си ми беше вярна.
Само един път я напълнихме през борда с вода,в абсолютно спокойно море.
Проблема беше,че двама по 100 кила,без да се гледаме какво правим,
едновременно надвиснахме на левия борд.
Секунда време беше,но към 200-300л вода влезе вътре.
Е,не потънахме де - а бяхме на 1000м от брега на гребла.
Имаше едно шише с вода от 2л,пихме колкото да не е без хич,
отрязахме го - докато се приберем лодката беше изпразнена от водата.

Повече тази лодка не е пуснала вода вътре -
имаше моменти и на добри вълни да се прибираме,
че Салюта често ми правеше чалъми в морето.

Колкото и да е налудничево - още не съм се отказал
да си направя един малък "леген",и да си го мъкна сам дето си искам.
Само време да ми остане де - че него го нямам.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”