Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Не искам да те упреквам но ако става дума за тезиrap66 написа: Обачекато изсъхна плюнката и щрукнаха, всяко със собствено мнение. Другите на куката прави, тия бургаските всяко със собствено мнение - извиха се на дъга. Явно докато са стояли навити в малкото пакетче и са "запаметили" извивката. Та се чудя как да ги "отуча", да ги варя ли
![]()

като изключим оранжевото в средата(то си е от USA) другите 3 цвята бяха както ги описваш(и както това навитото на снимката) та мога да те уверя че ги ползвам от 2-3 години и такива проблеми липсват при мен,така че потърси другаде проблема като например (с какво ги съчетаваш,какви материали) и така проблема не е в телевизора

п.п.Ама е заредено в Бургас нали

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Искам да питам защо избра именно върховете на перата??? И защо е нужно толкова много?dirtYtribe написа:Ще се радвам, ако споделите мнение...
Това е прекалено достатъчно (според мен)

-
- вече хвърля и на тежко

Който не може си купува смачкани

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И от нищо нещо може да направиш.XegouX написа:на който му се харчат пари в интернет......може да си купи качесвени материали!
Пунта е да спазваш основните правила.
Пак ги повтарям -чепарето за сафрид трябва да е нежно.
Да не се товарят куките с материал,и възможно
с по-тънки корди,задължително флоурокарбон.
Понеже съм с лодка,там нямам хамалогия за далечни хвърляния,
сега си ги направих 0,14/0,16 бидем/майка.
Обаче ще влязад в действие при капризен улов.
При големите пасажи - чепарето не играе голяма роля.
От брега,понеже има изискване за постигане на далечни разстояния,
майката да е поне 0,20.
Но си иска и майсторлъка при замятането.Отначало плавно,и усилващо се рязко изхвърляне на чепарето.
Пак дълго стана - ае лека за сега.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колегата по-горе иска мнения.Не искам да го обидя с нищо но според мен тези чепарета не биха работили добре.Прекалено претрупани са с пера и в допълнение има тежък и не на последно място за мен грозен шлаух.Чепарето със шлаух не е моето чепаре.Излишно утежнява куката и по мое мнение работи една идея по-малко от чепаре без шлаух.Достатъчно е само издълженото рамо на куката пък нека гризат чернокопите.При правилна работа с 4-5 чепарета с куки с издължено рамо около 14-ти или 15-ти номер,примерно могат спокойно да се направят поне 15-20 кила едър чернокоп.Между другото,сега не е ли време за подготовка за сафридските пасажи?
Аз забравих вече как се вързват куки с издължено рамо,баси майката
Постоянно се тормозя с едни дребни номера,окьоравях 

Качествени чепарета Borkata

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вярно,че приличат на първи грешки в правенето на чепарета.
Тази шлавка ще кара куката да прилепва към основното влакно
Тази шлавка ще кара куката да прилепва към основното влакно
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега правилно си забелязал оригиналните UV ламета НЕ СВЕТЯТ ИЛИ ГРЕЯТ на uv лампа а тези дето светят както е казал магазинера са флуресцентни което от своя страна също не са за пренебрегване но едното с другото няма нищо общоrap66 написа:Преди 2 дни доживях да посетя Краставицата в Бургас. Харесах си няколко ламенца (лентички), по 50 ст. в малки пакетчета навити на кръгче. Развих ги, нарязах ги на 30 см (колкото нормално ламе), вързах няколко куки - супер. Обачекато изсъхна плюнката и щрукнаха, всяко със собствено мнение. Другите на куката прави, тия бургаските всяко със собствено мнение - извиха се на дъга. Явно докато са стояли навити в малкото пакетче и са "запаметили" извивката. Та се чудя как да ги "отуча", да ги варя ли
![]()
И докато разглеждах някакъв младеж пита за UV-та, показваха му доста видове "Е тия са UV". Питам ги "Как разхрахте че са UV", щото на мен въобще не ми излеждаха на такива. "Светят на UV лампата, виж да греят". И това се оказа масова заблуда във всички магазинчета там.

Последно промяна от tiho_roev на Пет Фев 22, 2013 11:51 am, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Де да беше прав ...dobria1 написа:....така че потърси другаде проблема като например (с какво ги съчетаваш,какви материали) и така проблема не е в телевизора![]()
![]()
п.п.Ама е заредено в Бургас нали

и нарязани стоят на дъгички

Не че няма да ги яде сафрида, ама ... доставили хубави ламета, разнообразие, хубави цени, и заради икономии от опаковки, напъхани в пакетчета 4X4 см.

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Защо не пробваш да ги навиеш на капак от кутия от обувки ама ги опъни и ги остави така на стайна температураrap66 написа:Де да беше прав ...dobria1 написа:....така че потърси другаде проблема като например (с какво ги съчетаваш,какви материали) и така проблема не е в телевизора![]()
![]()
п.п.Ама е заредено в Бургас налиПуснах няколко да висят и се навиват като тирбушон
и нарязани стоят на дъгички
Не че няма да ги яде сафрида, ама ... доставили хубави ламета, разнообразие, хубави цени, и заради икономиги от опаковки, напъхани в пакетчета 4X4 см.![]()
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
-
- вече хвърля и на тежко

rap66 ако ти се занимава стифирай ги и ги закачи да повисят с едно олово някъде след седмица виж резултата.... (правил съм го тоя номер преди)

Тези бяха много хубави в опаковката че и бяха скъпи доколкото имам спомен от преди 12-на години пак от краставицата ама като ги гледаш и те се накъдриха

Аз като си ги купя и моментално ги местя в по-голяма торбичка, така е ако вземат да зареждат качесвени неща ще има да им седят по рафтовете. И не виждам какво толкова им се цупите ? За мен е по важно да са дълги , сребристия и златистия кристал флаш са с по 50-60 см дълги нишки(ситно пресукани), и те са доста стар актив такива не съм виждал повече да продават(може и да има ).....
Аз пък моментално ги редя в класьораXegouX написа:Аз като си ги купя и моментално ги местя в по-голяма торбичка

Пак заблуди - в интернет нито е по-скъпо, нито е по-лесно. Левите 5 от горната снимка с доставката струват около 40 лв, обаче това е 1/4, т.е 10 лв, а реално ми стигат и половината, т.е 5 лв.XegouX написа:на който му се харчат пари в интернет......може да си купи качесТвени материали!
Ако бях от Бургас, щях пак да се разходя до Краставицата, да ги попитам може ли да ми продадат ненавити, да си купя (щото всичките струваха 2.50 лв.) и евентуално да помислят по въпроса с опаковането. И тъй като не съм от Бургас, го написах тук белким някой го направи това за да нямат други колеги тоя проблем. Щото ламетата им наистина са хубави и евтини.
Последно промяна от rap66 на Пет Фев 22, 2013 7:36 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Подозираш че те ги опаковат там в магазина?! И не знам откъде пазариш в интернет, и както се казва всеки си знае хала.Така че всеки си преценява....Говоря за поръчки извън България това имах предвид!
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да,на Диян жена му собственоръчно ги навива и опакова в тези малки пакетчета.Нямам проблем с това нои аз съм на мнение,че това не е най-доброто опаковане.
Качествени чепарета Borkata

-
- вече хвърля и на тежко
За кой магазин иде реч?
tiho_roev написа:Де да беше прав ...Пуснах няколко да висят и се навиват като тирбушон

Момци,вие ако не правите разлика между горните снимки и тази

си е голям проблем,това също струва 0,50ст. и няма нищо общо с горепосочените БОКЛУЦИ дето стават само да си украсяваш елхата(по твърди са от струна за китара).Не знам кой какво и къде навива но като купувате нещо гледайте какво купувате и престанете да се оплаквате и оплювате Краставицата щото там си има много и сностнни материали(в някой от многото магазини там) стига да знаете какво търсите и къде.
п.п.Между другото тези същите антени също стават за връзване(и са доста добра основа) но се иска малко чалъм за да знаеш какво да правиш,но ще замълча че многокомпетенциите пак ще избълват сума ти глупости по въпроса

п.п.2 Издирвам червения вариант на тез антени (пък аз си знам що ми е)