Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Lead Core
Модератор: sapuna
Lead Core
Въпросът ми е следният може ли да се върже лиид кора към основното влакно със обикновен възел да кажем паломар Гледах по хобито един пич така си го връзваше и вика че няма проблем не използва игли и подобни
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Lead Core
Принципно може,но всеки един вирбел предотвратява до известна степен усукването!Най вече това е идеята!
Митак,нали знаеш,че с вирбел не е желателно.Ако скъса рибата,няма как да се освободи от оловото при инлайн монтажsapuna написа:Принципно може,но всеки един вирбел предотвратява до известна степен усукването!Най вече това е идеята!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Някъде да съм написал,че ловя In Line?Bolt Rig Тоше,Bolt!Има ли лидкор и говорим за скъсано основно влакно,едва ли е от значение дали рибата разхожда един метър оловна сърцевина с или без клипс на нея!Все си я разхожда до изгниване на куката!Така,че проблемът е самият лидкор,но това е съвсем друга тема,в която нямам желание да навлизам!
И още нещо ... няма безопасен монтаж!Ако е такъв,нищо няма да закачи!Аз използвам само опасни!
И още нещо ... няма безопасен монтаж!Ако е такъв,нищо няма да закачи!Аз използвам само опасни!

- genov_eng
- научил се да хвърля
Горе, никакъв проблем няма да го вържеш както си искаш към основното. Проблема е че става голям възел. Там не е необходим вирбел, но как ще се изниже клипса или ин-лайна при късане?!.
Долу, за повода е добре да има вирбел или бърза връзка. Там също си го вържи както искаш, ама пак е същия проблем, че и по-голям. Ще пречи за клипсовете или ин-лайн монтажите.
Абе, кво им е на иглите? Направи си 10 парчена за 1 час, най-много, и си гледай кефа. Аз го научих, преди време за 15 мин. Не е излишна малко естетика
Успех!
Долу, за повода е добре да има вирбел или бърза връзка. Там също си го вържи както искаш, ама пак е същия проблем, че и по-голям. Ще пречи за клипсовете или ин-лайн монтажите.
Абе, кво им е на иглите? Направи си 10 парчена за 1 час, най-много, и си гледай кефа. Аз го научих, преди време за 15 мин. Не е излишна малко естетика

Успех!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не пиши повече такива работи братле!genov_eng написа:... Долу, за повода е добре да има вирбел или бърза връзка. Там също си го вържи както искаш, ама пак е същия проблем, че и по-голям. Ще пречи за клипсовете или ин-лайн монтажите.

1. Вирбелът/вирбел бърза връзка/ не пречи на клипса или лалето - той е задължителна част от монтажа!
2. Клипса /особено пък ако е фиксиран/ НИКОГА не пада от влакното!Идеята и предназначението му са да освободи тежестта!
За това написах,че няма никакво значение дали рибата ще се разхожда с лидкора или с още 2гр. клипс!
За това,при лидкор с БолтРиг аз слагам вирбел и горе!Вие си пресуквайте влакната колкото искате!
- genov_eng
- научил се да хвърля
Не съм бил разбран, братле.
Естествено, че вирбела или бързата връзка не пречат - напротив, осъществяват застопоряването на тежестта. Ако ги върже с обикновен възел или клуп - той ще пречи, понеже лийдкора е дебел! Самия възел ще е голям и няма как да мине в клипса или ин-лайн оловото. Това исках да кажа!
И точно по твоите думи му казах, че горе не е от значение

И точно по твоите думи му казах, че горе не е от значение

-
- и господ не е толокова добър
Пък аз не съм на същото мнение, когато е само с ледкор, при минаване на ледкора през треви, цепки на камъни, дървета и други, той се плъзга и минава, но при наличието на клипс нещата не са точно така. Вадил съм монтаж в треви без тежестта, на куката и на клипса се образуват две топки трева, в закачки клипса направо е начупен, понеже там се лови със сериозни влакна. Да не говорим, че вързване на монофил с ледкор е много по-здраво, отколкото монофил с вирбел, това се отнася за такива като мен, които не използват шок лидер в нормалните ситуации. Това е личното ми мнение от моя скромен опит. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
Съгласен съм с ИЛИЙКАТА и донякъде със САПУНА,лично аз използвам ЛИЙД-КОР почти винаги,но само с БОЛТ РИНГ,идеята на болт-ринга е при скъсване на влакното ,оловото да се освободи от клипса,няма как да се освободи самият клипс,при положение че е фиксиран.На връзката със основното влакно не слагам вирбел,направило ми е впечатление(тъй като ловя предимно по реки)че самият вирбел на влакно-лидкор,събира доста боклуци и трябва по-често да си вадя монтажите
самият възел е, клуп на лийд-кора(направен със игла за лийд-кор)
и вирбелов възел със влакното!!!!

и вирбелов възел със влакното!!!!
Последно промяна от сандански карп на Нед Фев 24, 2013 8:50 pm, променено общо 2 пъти.
YOU LL NEVER WALK ALONE
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
сандански карп написа:... самият възел е, клуп на лийд-кора(направен със игла за лийд-кор) и вирбелов възел със влакното!!!!

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Най-накрая Сапуна да се убеди в думите ми!
Усукването при инлайн е по-малко,но само ако формата на тежестта е шестограм!Грипа ли е усукването си го имаш,но в никакъв случай не може да се ползува горен вирбел!
Който знае как се лови с Болт Риг знае,а който не знае по-добре да не слага никакви вирбели!
Илийка след като ползуваш здрави шоклидери е все тая къде е по-здрав възела, защото е далеч да се скъса!По-голямата вероятност е да се скъса на самата линия с леки наранявания от колкото при възела!
Обаче питането в тази тема е за друго!По-принцип може да се върже ледкора с възел но това си го правиш само веднъж!Друг е въпроса когато искаме да разглобяваме монтажа е по-добре да се мине с иглата за да се направи клуп и да се улеснии монтирането и разглобяването на един такъв монтаж!
Сега да кажа друго в случай ако линията се скъса!
Когато в устата има забита кука,независимо какво влачи след нея то куката по някакъв начин трябва да изпадне!Затова препоръката ми е след като не се проектирали както трябва линията от към износоустойчивост и здравина не поставяйте големи куки!Защото на този принцип линията ви трябва да бъде по-здрава от самата кука,а не обратното
Целта е да извадим риба,а не да рискуваме с по-тънка линия!Тук не ловим на плувка, че тънката линия да се окаже осезаемо на кълването!Причината за да ползуваме по-тънка линия е само една,гонене на дистанция от ръка
Затова ще обясня малко по-подробно за да ви е ясно какво се прави с монтаж Болт Риг и всички останали!
Целта на Болт Риг е да предотвратим с олово натоварването на линията и предпоставка за закачка, след като имаме вече самозасякла се риба, то оловото на всяка цена трябва да изпадне за да не представлява пречка при борбата, докато с инлайн(всички останали) това е невъзможно!Така, че не чакайте рибата да ви скъса,а направете така, че да я извадите успешно или в противен случай по-добре оставете рибите на мира!А скъса ли се линията с какъвто и монтаж да сте само господ може да ги спаси!
п.с. Усукването се получава при много развивания на влакното от аванс(борба с риба)!При Болт Риг горния вирбел ще спомага за разсукването но само ако оловото не е изпаднало!Изпадне ли оловото то е безмислен горния вирбел,долния вирбел(връзката между ледкора и повода-вътре в клипса) се заема с тази задача!

Усукването при инлайн е по-малко,но само ако формата на тежестта е шестограм!Грипа ли е усукването си го имаш,но в никакъв случай не може да се ползува горен вирбел!
Който знае как се лови с Болт Риг знае,а който не знае по-добре да не слага никакви вирбели!
Илийка след като ползуваш здрави шоклидери е все тая къде е по-здрав възела, защото е далеч да се скъса!По-голямата вероятност е да се скъса на самата линия с леки наранявания от колкото при възела!

Обаче питането в тази тема е за друго!По-принцип може да се върже ледкора с възел но това си го правиш само веднъж!Друг е въпроса когато искаме да разглобяваме монтажа е по-добре да се мине с иглата за да се направи клуп и да се улеснии монтирането и разглобяването на един такъв монтаж!
Сега да кажа друго в случай ако линията се скъса!
Когато в устата има забита кука,независимо какво влачи след нея то куката по някакъв начин трябва да изпадне!Затова препоръката ми е след като не се проектирали както трябва линията от към износоустойчивост и здравина не поставяйте големи куки!Защото на този принцип линията ви трябва да бъде по-здрава от самата кука,а не обратното

Затова ще обясня малко по-подробно за да ви е ясно какво се прави с монтаж Болт Риг и всички останали!
Целта на Болт Риг е да предотвратим с олово натоварването на линията и предпоставка за закачка, след като имаме вече самозасякла се риба, то оловото на всяка цена трябва да изпадне за да не представлява пречка при борбата, докато с инлайн(всички останали) това е невъзможно!Така, че не чакайте рибата да ви скъса,а направете така, че да я извадите успешно или в противен случай по-добре оставете рибите на мира!А скъса ли се линията с какъвто и монтаж да сте само господ може да ги спаси!
п.с. Усукването се получава при много развивания на влакното от аванс(борба с риба)!При Болт Риг горния вирбел ще спомага за разсукването но само ако оловото не е изпаднало!Изпадне ли оловото то е безмислен горния вирбел,долния вирбел(връзката между ледкора и повода-вътре в клипса) се заема с тази задача!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!