Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от Георги Кръстев »

Ако ме питаш за риболовеца, ще ти кажа че не е случаен. А ако е нещо друго не съм те разбрал ?
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Георги Кръстев написа:Ако ме питаш за риболовеца, ще ти кажа че не е случаен. А ако е нещо друго не съм те разбрал ?
Днес имаше и вятър колкото и да бях фин ,а бях с влакно 0.8 кука 18 контрола беше груб.Бабушката която извадих беше ледена следователно не толкова активна а за такива условия по добро оръжие от щеката няма.Евала на твоя човек че е осъществил дори и такъв риболов :P
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Казах не е случаен, имал е вердевас, захранка Van Den Eynde и е ловил с щека. Негов приятел е бил с мач и нищо не е направил въпреки че и той е бил с хуабва храна и нужната стръв!!!
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Георги Кръстев написа:Казах не е случаен, имал е вердевас, захранка Van Den Eynde и е ловил с щека. Негов приятел е бил с мач и нищо не е направил въпреки че и той е бил с хуабва храна и нужната стръв!!!
Точно искше стръвта да не мърда а с мач при вятър и течение :!:
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

valio5 написа: Точно искше стръвта да не мърда а с мач при вятър и течение :!:
Слайдер +12/14 гр!!! :wink:
guruguru
новобранец
новобранец

Мнение от guruguru »

Георги Кръстев написа:Ако ме питаш за риболовеца, ще ти кажа че не е случаен. А ако е нещо друго не съм те разбрал ?
Явно не си обърнал внимание какво писах за баби спортисти /разбирай мускулести/ и тези с тенията по горе.Болните са дребни и при тях кълването е страшно мудно, дори при леко вълнение и много фин такъм трудно се регистрира,лапат и си кротуват на място .Извинявай за късния отговор ,бях на път.
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Георги Кръстев написа:
valio5 написа: Точно искше стръвта да не мърда а с мач при вятър и течение :!:
Слайдер +12/14 гр!!! :wink:
12,14 грама нямам но жена ми лови със слайдер SENSOR 2+6 грама и резултата пак дребни костури просто нямаше баби явно е от храната защото ползвах българска
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Сензор слайдер който носи 6 гр е удачен за тази дълбочина, но не и за това течение, не знам и с какъв такъм е ловила. Задължително е трябвало да бъде с по-големи дропери номер 4 примерно! И по-късо парче флуоро карбон между основното утежнение и куката- аз бих сложил 60см. По този начин основното утежнение ще е максимално близо до дъното + големите дропери ще успее да се закотви.
Според мен рибите са от чудните скали навътре към язовира.

п.п. Не се притеснявайте да ловите малки риби с големи плувки! По въпроса за храната, не зависи само от това дали е Българска или вносна, зависи и как я правиш! За в момента подходяща и евтина рецепта. 2 кг ванилия тъмна на FilStar+2 кг глина от картичини доабавяш малко пинки, а ако се настърви слагаш повечко бял. Като добавки ако ти се занимава е хубаво да сложиш, печен коноп 100гр, ароматизатор роач на VDE 1/4 и си ти. Препоръчвам ти това да го разбъркаш или рано сутринта или от вечерта, като преди риболвоа си сложи ароматизатора и конопа!
Така ще имаш за 7-8 лв почти 1 кофа храна.
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Георги Кръстев написа:Сензор слайдер който носи 6 гр е удачен за тази дълбочина, но не и за това течение, не знам и с какъв такъм е ловила. Задължително е трябвало да бъде с по-големи дропери номер 4 примерно! И по-късо парче флуоро карбон между основното утежнение и куката- аз бих сложил 60см. По този начин основното утежнение ще е максимално близо до дъното + големите дропери ще успее да се закотви.

п.п. Не се притеснявайте да ловите малки риби с големи плувки! По въпроса за храната, не зависи само от това дали е Българска или вносна, зависи и как я правиш! За в момента подходяща и евтина рецепта. 2 кг ванилия тъмна на FilStar+2 кг глина от картичини доабавяш малко пинки, а ако се настърви слагаш повечко бял. Като добавки ако ти се занимава е хубаво да сложиш, печен коноп 100гр, ароматизатор роач на VDE 1/4 и си ти. Препоръчвам ти това да го разбъркаш или рано сутринта или от вечерта, като преди риболвоа си сложи ароматизатора и конопа!
мерси
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Колеги, как смятате, уклеят дали ще се раздвижи пред идващите почивни дни. Смятам, че може би при предстоящите прогнози за слънце, това да не е несбъдната мечта. Смятам да проверя през уикенда. Посочете, моля уклейски места.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

На скалите под с.Добромир съм имал добра слука,на чакъла над втория мост също,но това се е случвало през април.Сега е топло и ако тръгне по-рано го търси в тези райони....
Това е там от миналата година на 01.04.
Изображение
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Ribolubitel написа:Колеги, как смятате, уклеят дали ще се раздвижи пред идващите почивни дни. Смятам, че може би при предстоящите прогнози за слънце, това да не е несбъдната мечта. Смятам да проверя през уикенда. Посочете, моля уклейски места.
Колега не подминавай реката като вариант.Там преди да се вдигне нивото даваше на определени места много уклей.Събота като ходих реката почти се беше върнала в коритото си но пак беше бърза.С този сняг и дъжд не вярвам да и е паднало нивото но не е зле да се провери все пак е на около 2/3 километра от Добромир
stefan stefanov
новобранец
новобранец

Мнение от stefan stefanov »

Сензор слайдер който носи 6 гр е удачен за тази дълбочина, но не и за това течение, не знам и с какъв такъм е ловила. Задължително е трябвало да бъде с по-големи дропери номер 4 примерно! И по-късо парче флуоро карбон между основното утежнение и куката- аз бих сложил 60см. По този начин основното утежнение ще е максимално близо до дъното + големите дропери ще успее да се закотви.

ама рибата се пуска после
разбира нещата

Мнение от ianimar »

днес минах около 16ч.покрай чудните скали/по работа/имаше трима колеги които според мен бяха местни и имаха десетина червеноперки,ловяха до чудните скали стъв бял,нивото на язовира е високо не че знам колко е нормалното ниво,но за сръвнение отвора след ч.скали беше закрит,водата не е кална.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Благодаря за инфото. Имам два въпроса
1. На директни телескопи ли ловяха?
2. Колко бяха големи рибите?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”