Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Въдица за тролинг
Мечо,погледни каква въдица Ъгли си взе Авторът на Темата!
Поздравих го за избора със забележка за дължината,но просто няма от тоя модел по-къса!
Все пак всеки си избира,но всички Опитни тролингисти не се набиват на стъклопластови тояги,защото търсят удоволствието в риболова!Тайгъра в по-голямата си част е стъклопластова,за това ти постнах Немския сайт,за да прочетеш нещо по въпроса за "процеса Хауалд" преди да купуваш!Има огромна разлика между колеца и другото Ъгли,но тези детайли ще ти се изяснят на гьола!
Казвам ти ги тия неща на база-Опит,а не да слушаш врели-некипели! 

правси колега за Ugly Stik Gold Tiger Plus Trolling аз си купих и даже още една съм си капарирал а ина4е си влачя с този Penn - Overseas Pro SW Spin и имам риби до 30кг и няма проблем ъглито е добър избор за пъритесиme4oka_ написа:Троли,от всичко което си написал чета-нестава,неструва,нестава,несрува и т.н.![]()
Покажи примерна въдица за тролинг до 100лв ,която на теб би ти харесала.
На тези които се чудят и не са пипали Ugly Stik Gold Tiger Plus Trolling искам да кажа,че пръчките нямат нищо общо със стъклопластовите.

Takaaa...да видим от какъв карбон е направено хубавото ЪглиTroli Rapala написа:Кой по-точно Ъгли-стик?dupkata написа:По добре събери някой лев,и не се занимавай с глупости.Този ъгли стик няма трошене повярвай ми.Онзи баятия,който предложи Емо или нормалния закупен от Сомето?
За мен правилното Ъгли за тролинг е на Сомето,даже бих взел с по-малката акция!

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8172
Shakespeare - Ugly Stik NG Spin
Малко от въдиците, известни по света, са толкова популярни и се радват на такъв авторитет, като Shakespeare Ugly Stik. В продължение на десетилетия те са станали нарицателно за качество със своята изключителна якост, стабилна работа и с цена, която няма да пресуши банковата ви сметка. Появата на новото поколение въдици от този клас с нищо не променя това статукво. Ugly Stik NG, променят представата че пръчка с практически неограничена якост, не може да бъде едновременно и лека и ултрамодерна. Гарантираме обаче, че Ugly Stik NG съчетава и двете преимущества, благодарение на радикалния си фин дизайн и конструкция. Това е стилът Ugly Stik!
- две секции, произведени по технологията Howald
- дръжка Split grip - EVA
- модерен дизайн - ново поколение Ugly Stik
- TS водачи, подходящи за плетени влакна
Тези,които вече сме се набутали ще ловим със стъклопластови.

Пожелавам на колегите повече късмет и по-големи риби и ако не сте се изкефили при ваденето пускайте ги обратно!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
И двете Ъглита са микс от стъклопласт+спираловидна сърцевина от карбон!
Обаче на Сомето НДжи-Спина 2.40м тежи 205грама,а Тайгъра на 2.40 е 385грама=почти двойно!Та познай,защо едната е по-скъпа и двойно по-евтина?
За начинаещи са екстра,но за взискателни тролингисти са неподходящи! 

Моля те,спри да пишеш откровенни глупости.Troli Rapala написа:И двете Ъглита са микс от стъклопласт+спираловидна сърцевина от карбон!Обаче на Сомето НДжи-Спина 2.40м тежи 205грама,а Тайгъра на 2.40 е 385грама=почти двойно!Та познай,защо едната е по-скъпа и двойно по-евтина?
За начинаещи са екстра,но за взискателни тролингисти са неподходящи!
Разликата в грамажите,които си посочил са 80 а това не е почти двойно.Не обичам да се лъже по този начин.Сега ми кажи колко тежи твоята макара.....моля те бъди точен.....нищо друго не те питам освен тежеста на макарата ти.
Продължаваш да се оплиташ в тезите си за лекота на такъма,при положение,че ползваш гюле за макара.
Освен това не мога да те разбера,защо се опитваш да налагаш толкова много мнението си.Не виждаш ли,че ти си изключението а не правилото.
Днес купих на Божо и твоя приятел Бейс едно Ъгли Тайгър по тяхно настояване.Сега им звънни и им обясни какви тъпанари са и как са се преебали.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Явно,да преминеш от карбонова въдица на Пенн към стъклопластика на Ъгли е голяма градация!Cat_fish написа:правси колега за Ugly Stik Gold Tiger Plus Trolling аз си купих и даже още една съм си капарирал а ина4е си влачя с този Penn - Overseas Pro SW Spin и имам риби до 30кг и няма проблем ъглито е добър избор за пъритесиme4oka_ написа:Троли,от всичко което си написал чета-нестава,неструва,нестава,несрува и т.н.![]()
Покажи примерна въдица за тролинг до 100лв ,която на теб би ти харесала.
На тези които се чудят и не са пипали Ugly Stik Gold Tiger Plus Trolling искам да кажа,че пръчките нямат нищо общо със стъклопластовите.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мечо,залагам си топките че като си купувал Тайгърите,продавача не ти е обяснил кво е процес Хауалд при Ъглито!
Е,Троли обаче знае и ти обясни,което не му е работа по принцип!Просто знае какво да гледа в една въдица и от къде да прочете за нейните качества и недостатъци!Пак повтарям,че за 20-30лева е пълно със стъклопластови гегички,та не виждам смисъл да се дават 90-120лв. за малко карбон в тях!Явно доста хора са се набили на тях,ма ще се усетят все некогиш!
Моите за по 100лева си имат всичко=100%карбон+водачи и макародържач на Фуджи+дръжка от истински корк,а не фалшив=синтетичен!Кръстачка в края на въдицата също не ми требва и нямам,та за това треа да си купите колани за кръста,че иначе треа да си я завирате между краката,под топките!Гледайте пак клипа на Тишо,който беше пуснат по-напред,къде точно си завира въдицата и ще ви светне некоя лампа за ПРАВИЛНАТА въдица за тролинг!Успех!
При мен проблемите с въдиците за тролинг са решени преди 8години и не съм имал проблеми от тогава! 

Троли,жив и здрав бъди!
Тази тема за мен се изчерпа.
За всеки влак си има пътници е казал народа.
Тази тема за мен се изчерпа.

За всеки влак си има пътници е казал народа.

Това е стъклопласт и карбон,за да се използват максимално качествата на двата материала.Troli Rapala написа:
Явно,да преминеш от карбонова въдица на Пенн към стъклопластика на Ъгли е голяма градация!![]()
Ашколсун!
Технологията беше патентована в продължение на 20г.Чак преди няколко години,отпадна мораториума и другите фирми започнаха да я ползват.
Все пак мисля,че ти демагогстваш,защото един път пишеш за стъклопластово пръчле от 20 кинта,а дуг път говориш за високо модулен карбон.А нали се сещаш,че твоята въдица не е от най-скъпите.За това те моля да не навлизаш в дълбоките води на материя,която малцина познават.
Не намирам смисъл в цялото това писане и дудняне.Приемаме те за познавач и разбирач на такъми и те обявяваме за най-добрия риболовец,незачитащ мненията на останалите ти колеги.
Ти си най-правия,твоето мнение е най-меродавно,само ти имаш точните неща за тролинг,а всички останали са балъци.
Ъгли Стика се е доказал в годините със незаменими качества,риби,поведение,здравина и цена.Не сме аз и ти тези,които ще можем да му правим реклама или антиреклама.....хората не са тъпи или поне не всичките.
http://www.youtube.com/watch?v=L1scgWtu21c
здравеите колеги, изкам да попитам някои знаели нещто за въдиците от солит карбон, някои позвал ли е такава, мерси на всички предварително
- deksan
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,имам въпросче към вас и най вече към тези които имат Ugly Stik Tiger Gold.Днес си получих въдиците но не дойдоха в тази дължина и акция в която ги поръчах,бях поръчал 12-25 либри на 2.18м,но след като нямат в наличност на 2.18м ми казаха че ще ми пратят на 2.38,но на същата акция 12-25.И днес получавам две ъглита 2.49м 15-40лб акция,звъня на човека на който ги поръчах(който ще прочете тук какво съм писал) и го питам какво стана защо си ми пратил на такава дължина и акция,а той ми вика не се притеснявай объркан е надписа на въдиците-дължината мерена с ролетка била 2.33-2.34м а акцията си била като на 12-25лб.Според мен ме излага яко,а такова нещо с объркване на надписи на маркова въдица няма как да се случи или греша?Моля кажете какво мислите.
Кажи кой е човека, да си знаят колегите.. Любопитно ми е 

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Колега, ти като ги получи въдиците, предполагам по Еконт, нямаше ли опция Преглед, и ако е имало и си видял че има разминаване, защо си ги взел?deksan написа:Здравейте колеги,имам въпросче към вас и най вече към тези които имат Ugly Stik Tiger Gold.Днес си получих въдиците но не дойдоха в тази дължина и акция в която ги поръчах,бях поръчал 12-25 либри на 2.18м,но след като нямат в наличност на 2.18м ми казаха че ще ми пратят на 2.38,но на същата акция 12-25.И днес получавам две ъглита 2.49м 15-40лб акция,звъня на човека на който ги поръчах(който ще прочете тук какво съм писал) и го питам какво стана защо си ми пратил на такава дължина и акция,а той ми вика не се притеснявай объркан е надписа на въдиците-дължината мерена с ролетка била 2.33-2.34м а акцията си била като на 12-25лб.Според мен ме излага яко,а такова нещо с объркване на надписи на маркова въдица няма как да се случи или греша?Моля кажете какво мислите.
- deksan
- научил се да хвърля
Колеги грешката е моя,просто не съм разбрал това което ми е обяснил продавача.Въдиците са си супер