Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
То това беше по данни на полицията, доколкото си спомнямПавел Иванов написа:Ааааааааааааа , Георге , недей тъй да разправяш басни с това "няколкостотин хиляди" ...

Според организаторите - цифрата беше много по-голяма, ама аз щото дълги години съм ходил и на мачове с пълни стадиони, та съм по-склонен към минимизираната оценка

Иначе и аз там някъде, като Киро -
Но не е от възрастта, щото съм доста по-напред от него, а е по скоро от пълната безнадежност, породена от гео-политическата обреченост на източните Балкани, вече няколко столетия без да помръднем в която и да е област.GODzillata написа:... това доведе до тотален разпад на ценности и надежда у мен, сега съм по-циничен, по-реалист...но това ще да е от възрастта...
Добре, че ни взеха по милост в ЕС, та поне малко да симулираме някакъв, измислен и недъгав стремеж към постиженията на "белите" държави !
- GODzillata
С една дума - сийбаломамата фостата!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- G.Petkov
Много ме изкефи този клип от Телескоп-аТелескоп написа:Ох баня,ох кеф....!!!
Специален поздрав за СПА маниаците Киро и Г.Петков!...

Ма имаше всичко в него, бре - баня, бира, раци, риба, мацки

/Подреждането на приоритетите е като за моята възраст, де

Отвсякъде онагледява "Прехода"

Може да го обявим за химн на темата !!!
Пък тук се сетих за една класика на съветските филми - "С лехким паром",
Жесток филм, всеки път съм се смял със сълзи в очите

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Филма всъщност се казваше:
"Ирония судьбы"... или с легким паром!" Страхотен филм! Определено преди време имаше доста смислени филми, пък били те и соц...говореха и наставляваха за истинските ценности - нематериалните!
"Ирония судьбы"... или с легким паром!" Страхотен филм! Определено преди време имаше доста смислени филми, пък били те и соц...говореха и наставляваха за истинските ценности - нематериалните!
Или да ни "тестват" колко сме....!!!G.Petkov написа:....Добре, че ни взеха по милост в ЕС, та поне малко да симулираме някакъв, измислен и недъгав стремеж към постиженията на "белите" държави !

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Точно за това си говорихме с Павел Иванов, но той все правеше връзка с мат'риалнотоRedimido написа:Филма всъщност се казваше:

"The more you know, the less you carry"
- Павел Иванов
Ице , идеалите тогава бяха как да намериш връзки да си купиш я Перла 04 , я Електрон , тези които имаха други идеали ставаха преждевременни строители на АЕЦ Белене . Имам роднини полагали основите му през социализма . Малък си още , трудно е за разбиране , кофти е за обясняване 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Христо Рангелов
- разбира нещата
И вуйчо ми е бил от строителите на Белене , връзките се изискват във всяко време..
Просто е имало средна класа (висока) - а не като сега, 50 % бедни , 30 % средна класа и 20 % (респективно в институции - политика, църква , митници, мафия) богати..
Всеки, който го е изживял го казва по различен начин - едните си го спомнят с носталгия, другите ( които в последствие са забогатели ) казват, че сега е по-добре, и така..
Просто от това, което съм гледал по филмите и слушал от хората това време ми звучи някак интригуващо и много близко до моите разбирания и мислене , и начина , по който искам държавата и мисленето на хората да се развива..
Сега веднага ще кажете "ти си никой от 7-те милиона" , никой съм, обаче всеки велик човек в началото е бил никой.. Всеки е бил носен в скротомната торба на някой чичко, девет месеца е носен в някой корен.. и така знаете за първите 7 години..
И така, сега ми се спи , иначе мога да развивам темата много
Просто е имало средна класа (висока) - а не като сега, 50 % бедни , 30 % средна класа и 20 % (респективно в институции - политика, църква , митници, мафия) богати..
Всеки, който го е изживял го казва по различен начин - едните си го спомнят с носталгия, другите ( които в последствие са забогатели ) казват, че сега е по-добре, и така..

Просто от това, което съм гледал по филмите и слушал от хората това време ми звучи някак интригуващо и много близко до моите разбирания и мислене , и начина , по който искам държавата и мисленето на хората да се развива..
Сега веднага ще кажете "ти си никой от 7-те милиона" , никой съм, обаче всеки велик човек в началото е бил никой.. Всеки е бил носен в скротомната торба на някой чичко, девет месеца е носен в някой корен.. и така знаете за първите 7 години..
И така, сега ми се спи , иначе мога да развивам темата много

"The more you know, the less you carry"
- G.Petkov
Определено - да !Павел Иванов написа:...трудно е за разбиране , кофти е за обясняване ...
Пък и "нематериалните" ценности, се появиха едва след идването на Горбачов на власт !
Преди това имаше главно "партийни" такива !
А някой да помни, кога излезе филма "Двойникът" с Т.Колев, че гледам Уест Хям - Тотнъм и ме мързи да търся в Гугъл ?
- chapara
- ще става разбирач
Всички времена са хубави, жалко че нашето време изтича. То не бе стрителство на социализъм, на РСО, то не бе крачка назад към капитълизма-отречения, едно голямо лутане в целия ми живот. Отгледах дъщеря си в купонната система, купони и за млекцето на детето, което не разбираше нищо а просто беше гладно. За второ и не посмях да мисля, макар да имах голямо желание, аз съм отраснал с брат и сестра. Сега по стечение на обстоятелствата пиша от САЩ, но скоро ще се върна де, да не мислите че съм емигрирал. Мога , но оставам оптимист до края на живота си май. В момента се радвам на децата на племенника, три на брой, задоволени с всичко. Просто пълна къща с народ, да ти е кеф да живееш. Нашето братлета е скотщина. Тука не е по различно, просто си има правила и всеки ги спазва. Две от тях: 1.Никога не подценявай жената като по слаб пол! 2. Никога не гледай негъра лошо, нямаш взимане -даване с него! Ей такива едни правила, на глед прости, но на които седят основите на ЕДНО ЦЯЛО ОБЩЕСТВО. Всички бачкат, без значение от ценз, просто бачкат. Пешеходци няма, само аз, всички са на коли и няма бензинова криза. Ще кажете, да ама голяма държава, да още по трудное, ние една мъничка България не можеме да управиме, а как ли се държи такава държава. Ами с ред и дисциплина, на което ние не сме свикнали. Заринали сме се в боклуци, повсички направления, просто трябва да си почистиме двора.
Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- GODzillata
Божо, метни някоя снимчица от USA де, в кой град си? 

Таз гад Бакърджиев да си го гръмнал,навремето през 1998 ни прееба много доходен бизнесGODzillata написа:
Навремето, когато и аз бях млад ди ар с Бакърджиев

- GODzillata
Е, той сам си се затри така или иначе...сега всъщност къде ли е?

-
- Модератор
Бе сам не искаше да се затрие, че с бая усилия колегите го отстраниха. Но щетите, които нанесе си останаха непоправими.
Затрил се е,ама друг път-нас затри... !GODzillata написа:Е, той сам си се затри така или иначе...сега всъщност къде ли е?
Не е сред протестиращите,че сметката за тока му е висока и не може да си я плати,а е от тия дето все още дават акъл как да се"оправи"държавата !?

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!