Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Електрическа самобръсначка?
Модератор: dantho.mihov
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Електрическа самобръсначка?
Та така - прерових нета и мненията бяха много противоречиви..
Проверих тука дали има такава тема и нямаше и реших да пусна, че съм решил да пусна ама първо да разбера какво ви е мнението за тях
Тая цялата процедура с мазането, рязането и миенето ми стана много досадна..
Ако имате предложения - конкретно марки и техните предимства и недостатъци..
Благодаря предварително на всички включили се
Проверих тука дали има такава тема и нямаше и реших да пусна, че съм решил да пусна ама първо да разбера какво ви е мнението за тях

Тая цялата процедура с мазането, рязането и миенето ми стана много досадна..

Ако имате предложения - конкретно марки и техните предимства и недостатъци..

Благодаря предварително на всички включили се

"The more you know, the less you carry"
Re: Електрическа самобръсначка?
Имам някакъв Филипс - ценови клас 100 кинта и съм доволен, повече време се губи за манипулацията, ама за мен по-малкото възпалени и забити косми са големия плюс
suh guz riba ne iade
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Има висок риск да ти пъпчаса физиономията,спирта след бръснене е задължителен.Аз имам Ронсън и чат-пат се бръсна с него,на младини с една руска,но често ми пламваше лицето.Ножчето трябва да се дезенфекцира и решетката,на млад човек това не е известно и се чуди защо го сърби след това.
Абе всеки се връща на традицията накрая
Вземи си скъп епилатор, който има приставка за бръснете.
-
- Модератор
Бе не зная дали е всеки, но аз съм един от тях. На млади години смених два модела, първия ми бе подарък някакъв руски модел. Впоследствие започнах да я използвам само когато съм на път, в командировка. И вече не помня от колко години използвам само еднодневките. Гладко, чисто, хигиенично.starcho написа:Абе всеки се връща на традицията накрая
Имай в предвид че принципът на действие на този тип бръсначки не е един и същ. Да речем при филипс ножчетата отрязват косъма - те са ротационни и главите са по обемни, докато при браун го стриват - защото са редови и вибрират с голяма честота. Въпрос на предпочитание е кои тип ще си избереш. Пробвал съм и двата, вторият ми допада повече. Да самата манипулация е по бавна, но пък не ти е необходима вода и пяна за упражнението. От близо 4 години ползвам браун 370, и съм изключително доволен. Рискът от порязване е нулев, няма ги вече обърнатите косми и досадният обрив. Дори не ползвам абсолютно никакво мазило след бръснене - просто не ми е необходимо, защото самобръсначката не отнема кожа, и усещането след като си се бръснал е такова че все едно не си го правил. Препоръчвам да си вземеш водоустойчива такава, за да можеш да я миеш което си е екстра отвсякъде. Виж и дали може да работи в ел. мрежата докато се зарежда защото ако не може - неприятно е да ти се изтощи батерията на половината бръснене. А що се отнася до конвенционалните ножчета за еднократна употреба - едва ли вече ще ги ползвам някога.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ице, земи си ел. машинка за постригване, пусни си брада и веднъж седмично си я коси с машинката, така винаги ще имаш леко мачо вид като на сиганин след тридневен запой, ма то и Б.Б. така оди, та споко, ще изглеждаш мъжествено!

А и я сметни колко ще спестиш от пяна, ножчета, бръсначки, афтършейвове и т.н...

А и я сметни колко ще спестиш от пяна, ножчета, бръсначки, афтършейвове и т.н...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Бе не е до спестяването - просто цялата манипулация : мазане, бръснете , миене и пак мазане ми е много досадна.. :Д
- genov_eng
- научил се да хвърля
Колега, аз се бръсна от 25 години само с електрически. Първо руска - ротационна (копие на ФИЛИПС), после с БРАУН - мрежа с дупчици и линейно ножче, сега съм с ФИЛИПС - ротационна с 3 гнезда, водоустойчива, контейнер за лусион или гел (около 120 лв). От опит мога да ти кажа: 1. БРАУНА с мрежа бръсне супер, но трябва всеки ден, защото големите косми не влизат в дупчиците; 2. ФИЛИПСА позволява по-дълги косми, т.е. може и по-рядко бръснене (затова ползвам тази марка). Модела позволява да се пълни контейнерче с лусион и по време на бръснене го ползва; 3. Задължително след бръснене - лусион!
Успех!
п.п. добре е да е със зарядно и без кабел.
Успех!
п.п. добре е да е със зарядно и без кабел.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Нямам предпочитания дали ще е с кабел , или с батерия, защото аз само вкъщи ще я ползвам 

Само да допълня: аз минах на електрическа заради божието наказание да ми посади четина на лицето и постоянното обръщане на косми(сека седмица вадене с игла на миньорите
), проблема с електрическата изчезна. Моята не е водоустойчива, но аз си свалям главата с ножчетата и под топлата вода след манипулация, после нямам никакви обриви и вузспаления. Ако ти е остра брадата моето мнение е инвестирай в една електричка и няма да съжаляваш.

suh guz riba ne iade
Ако не ти допадне то поне има гребенче за баки и вълнясал врат-демек стриже.
много добра тема-много години използвах машинка за подстигване ,но сам е трудно да се ;;избръснеш;; равномерно.сега се бръсна с ;;жилет мак3;;но ми се изрива лицето-въпросът ми е,каква електрическа да си купя за около 100-тина лева и какъв лосион.мерси предварително