Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Моля за съвет
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Моля за съвет
Здравейте колеги, моля за съвет. След много перипети в края на миналата година пуснах лодката на вода. Но нещо не ми харесва как върви, и ме съмнява монтажа на двигатела спрямо транеца, според мен трябва да се свали още на долу. прилагам снимки надявам се да ми помогнете и ме посъветвате.
Благодаря на всички отзовали се.
Съжалявам за лошото качество на снимките но с телефона толкова можах да направя.Благодаря на всички отзовали се.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Моля за съвет
За мен си е идеално монтиран двигателя. Кавитатачната планка е леко под кила което е идеална позиция. Пробвай с наклона ма едва ли ще има по добра скорост. Нека се изкажат и други колеги.
От снимката си личи ,че лодката е вървяла с навирен нос,или не си разпределил товара правилно или наклона на двигателя спрямо лодката не е коректен.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Прави пяна отзад,а пък не върви много?
Колко см имаш от горната част на винта до под водата?
Колко см имаш от горната част на винта до под водата?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Здравейте, благодаря на всички които отговориха. Относно въпроса на "киро" неможах да разбера кои размер по-точно те интересува. Прикачкам една скица. а иначе лодкара при транеца потъва около 25 см.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- разбира нещата
На мене ли ми се струва така или на трима няма щифт?
Да няма щифт, и не само щифта липсва махнал съм още неща от трима за ремонт и подобрения.
Теоритично кавитационната плочка я дават да е до 1 инч под кила. Не мога да преценя точно от снимките с шпилката, но да приемем че височината на транеца е добре. Това, което според мен е добре да направиш, е да си поиграеш наистина с трима. Има значение. Ако много вири носа - трябва малко да го затвориш.
Правил ли си такива опити?
Правил ли си такива опити?
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Като гледам последната снимка - нормално ти е мотора във водата.
И както казват по-нагоре колегите,поиграй си с ъгъла на мотора.
И както казват по-нагоре колегите,поиграй си с ъгъла на мотора.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Честита баба марта на всички. Много здраве, късмет и пълни живарници. В момента кавитационната плочка е около 2-3 см под кила. Със ъгъла на мотора съм си играл доста. Но резултат кои знае какъв няма. Тази година ще сложа крилца на двигателя и тримове на лодката. Но исках да се посъветвам и със вас все пак за положението на двигателя (като височина имам предвид). Но мои познати и колеги казват че тази лодка с този двигател трябва да прави поне 40/50 км/ч. а тя в момента вдига около 15 до 20 км/ч.