Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
-
- Модератор
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Премяната не бях го виждал къде 10 години вече и дано няма регистрация тук във форума, че имам няколко негативни срещи с него. Навремето беше в Окр. комитет на ДКМС в Бургас. Та, зарад него зарязах журналистическата си кариера, защото ми обясни как трябва да се пише за Комсомола правилно.
След няколко години се срещнахме отново, но в Малко Търново в кръчмата. Тогава той беше военен министър. Аз бях абсолютно трезвен, а той Не. 

Затрил се е друг път.Раздаде много апетитни държавни терени - Трета база в Илиенци я измъкна с тарикатлък от покойния И.П. и сега чрез подставени лица нея,както и други имоти си ги управлява.Днес ходих и донесох риба с мрежа - от този типGODzillata написа:Е, той сам си се затри така или иначе...сега всъщност къде ли е?

Последно промяна от Teo 62 на Вто Фев 26, 2013 3:54 pm, променено общо 2 пъти.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Проблемът на тази държава е, че всеки ужким иска да я оправи, а всъщност оправя себе си, децата си, внуците си и дори пра-правнуците - в зависимост от позиция и мандат.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- G.Petkov
Ама, къде ги намира Ангел тия кадриТелескоп написа:... Ето ги старите муцуни ...

Ебати криминалитета - пък и си приличат като близнаци, бре,
Едни и същи, по манталитет и "държавническо" мислене,
Ама станаха и те от господарите на държавицата ни

Само не разбрах д-р тигър, каква риба е донесъл в тези торби и на риба ли е ходил или на пазар

Добър вечер, добро утро и гутен срядник, господа преходници!Христо Рангелов написа:От това , което съм гледал по филмите и са ми разказвали , животът по онова време ми изглежда много по-хубав от този - сега...Павел Иванов написа:
Баш пък за това не съжалявай изобщо
Христо ме провокира да пусна едни мои спомени от детството и юношеството ми, които наскоро споделих в един друг форум.
Върна ме много години назад в детството, когато небето беше сапфирено синьо, морето изумрудено зелено, птиците по гласовити, а пеперудите по пъстри и многоцветни от сега, защото имахме цялото време на света да се наслаждаваме на тези неща без да ги осмисляме, без да ги анализираме, приемахме ги като даденост и бяхме щастливи. Сега животът ни е притиснал, пресовал, изцедил и затова гледаме все по малко цветно, а повече в черно--бели краски които повече клонят в сиво, в сивото ни ежедневие. Добре, че е морето и гмуркането, за да можем от време на време да се откъснем от този черно-бял филм, в който ни вкара живота. Понеже и аз съм дете на 60-те години, с умиление си спомням за игрите и преживяванията от това време. Спомням си хвърчилата които правехме от чамови летвички и вестници, игрите на патрони, на стотинки, билички, чилик, бъз, дадаир, мижинка, оракул и десетки още игри, каращи ни да забравяме за дълги часове, че имаме дом и семейства. Тогава в цялата ни махала, имаше всичко на всичко две леки коли -- един "Москвич" и един "Вартбург". Помня и първият черно-бял телевизор "Опера", който се появи в квартала. Гордите му собственици го изкарваха вечер на двора и се събирахме на оградата по 40-50 хлапета и гледахме със затаен дъх и широко ококорени очи, магията наречена телевизия. Помня вечерите когато на улицата палехме огньове, печахме филийки хляб и беше много-много вкусно. Вперили очи в тайнствените пламъци на огъня, до късно през ноща се разказваха истории за кръвопийци, вещици, убийци и злодеи, въображението ни рисуваше страховити картини и сковани от страх едва се прибирахме в тъмното по домовете си. По цял ден ловяхме с мрежи калдарини (кадънчета) и след това продавахме птичките по 5 стотинки за бройка. Излизахме сутрин и се прибирахме късно вечер. Бяхме деца на улицата, там научавахме всичко за света. Културните ни мероприятия се свеждаха до там да ходим на кино (в повечето случаи се промъквахме без билет). Въпреки, че 90% от филмите бяха съветски, все пак постепенно тук-там се прокарваше някой френски, италиански, английски филм, а ние сричахме субтитрите и къде разбрали къде не разбрали, с часове обсъждахме филмите и героите в тях.
Спомените ми са много, но ако продължа се страхувам, че ще досадя на по младите колеги, а от собствен опит (от моите деца) знам, че те не обичат да слушат какво е било, преди.
И така неусетно премина детството ни, хормоните ни се разбушуваха и попаднахме в едно друго, лудо състояние, наречено пубертет. Започнахме да гледаме с други очи на момичетата. Няма да забравя смесената ни компания с която се събирахме на пейките в морската градина и покрай китарите и песните се случваше и това, неволни и не съвсем, докосвания, погледи изпълнени с копнеж по онова тайнство, покрито от блузка и поличка, първата истинска целувка, усещането да почувстваш нечий форми, притиснати до болка от страстта. Ама това е друга тема и ще я обсъждаме в друг момент.
Някъде дълбоко в нас живее по едно дете, задрямало, но не заспало и е готово във всеки един миг да скочи и да заиграе на отдавна минали игри.
Никоя риба не е по - важна от живота !
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уау....в нашта партия определено има хора с дарба да пишат!
Супер спомен...определено можеше дори да се усети написаното!

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Ватус.. страхотно е, и само от децата си не си мисли, че всички са такива..
Мене примерно ми е много интересно какво е било едно време и с удоволствие и часове слушам разказите на бабите и дядовците ми, на родителите ми и на др. живели по това време
Мене примерно ми е много интересно какво е било едно време и с удоволствие и часове слушам разказите на бабите и дядовците ми, на родителите ми и на др. живели по това време

"The more you know, the less you carry"
- GODzillata
Ице, имай предвид само, че копнежът им по ония времена е де факто копнеж по младостта им, а не по самият соц. строй! 

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Да , и това е вярно !! Даже много! 

"The more you know, the less you carry"
- Павел Иванов
Айде Кире , след половин час палим в твоята посока и ако много ме замотат докато чакам да отлепи ферибота , щи дзвънна да донесеш да дегустираме какво си ферментирал есенеска 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- skakalec75
- научил се да хвърля
Tubertini ги разбира!

- GODzillata
Павел Иванов написа:Айде Кире , след половин час палим в твоята посока и ако много ме замотат докато чакам да отлепи ферибота , щи дзвънна да донесеш да дегустираме какво си ферментирал есенеска
То, Пав, за теб освен да дойда с чичко Джак...

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Павка, накъде бе? За Румънско ли ще пресичаме?
- G.Petkov
Кире,
Почти всичко съм пил от производството на твоя край, вкл. и виното от "Виола" - може би най-ароматното естествено вино без консерванти,
Ама за пръв път чета, че ферментирате и чичко Даниелс
!
Ако е така - аз ще пратя част от пъстървите по "Еконт", а пък ти ще върнеш от кехлибарената течност
!
То така и така ще се минава към натуралната обмяна, та да направим първите оферти, а
?
Почти всичко съм пил от производството на твоя край, вкл. и виното от "Виола" - може би най-ароматното естествено вино без консерванти,
Ама за пръв път чета, че ферментирате и чичко Даниелс

Ако е така - аз ще пратя част от пъстървите по "Еконт", а пък ти ще върнеш от кехлибарената течност

То така и така ще се минава към натуралната обмяна, та да направим първите оферти, а

- GODzillata
Жоре, ти не си ли чувал за Цар Киро бре? Всичко може да се дестилира, само захар да има!