Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Сом на тролинг
Калин не го споменах,защото е хванал сома на кльонк а не на тролинг,иначе и той сгази лука преди 2години и го отнесе!
Няма лошо в улавянето на много сомове на тролинг,въпроса е да не се прекалява с прибирането за да има и за следващата година! 

За съжаление няма как да се осъществява този контрол.Тук всичко опира до личен морал.Troli Rapala написа:Калин не го споменах,защото е хванал сома на кльонк а не на тролинг,иначе и той сгази лука преди 2години и го отнесе!Няма лошо в улавянето на много сомове на тролинг,въпроса е да не се прекалява с прибирането за да има и за следващата година!
Тази година си прибрах 6 сома.За съжаление три от тях не бяха много за прибиране.
Обещах на Силви и детето му един,че много им се е яло и взеха една 6-ца,което е в нормата и не е грехота.Но после оставих за моето дете една 3-ка,за която Панцера още ме плюе.
Другия ми грях в,че за хубавия бивак на Монтана извадих едно и Калинукс направи рибена чорба за бивака.Но аз нееднократно съм казвал.....не съм светец и ще си взимам и ям на бивака,но никога няма да постъпя,като Пазарджиклии......3 големи умишлено разпрани с канджа,при условие,че имат още два добри.
И макар да не съм Господ и съдник,се възмущавам от подобни умишлени случки.От кумова срама да бяха пуснали един.
Все пак смятам,че е по-гадно полужението с белите риби.Там се правят грилянди от риби под кило.....при полужение,че имат 3 хубави риби за ядене.
Не може да плюем само мрежарите,а ние да не правим нищо и то от лакомия.Тук говорим за хоби,а не за прехрана и избиване на пътя.
- spookymiro
- ще става разбирач
Ето малко пускане на сомчета от Монтана:
хванато

пуснато

хванато

пуснато

хванато

пуснато

ето и две кратки клипчета:
Поздрави!
хванато

пуснато

хванато

пуснато

хванато

пуснато

ето и две кратки клипчета:
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Не ви знам вас ама аз започнах да мърморя къто свекърва по биваците като надуша месарщина. Най големия ми коз е синковеца който е само на 16 та той ги почна да ги пита къде им е магазина да одел да си купи от тях. Повярвайте умират от срам.
-
- научил се да хвърля
Не се чу тази година коѝ е рекордъора в дисциплината Сом на тролинг.....
моята риба няма кой да я хване
Това какво значение има и за каквоjulian nachevski написа:Не се чу тази година коѝ е рекордъора в дисциплината Сом на тролинг.....

-
- научил се да хвърля
Такава е темата затова ми е интересно дали има колеги с по едри риби. Малки сомчета всеки хваща.
Кое за теб е едра риба,защото сома е много разтегливо понятие.Моя стремеж е бил винаги в голямата риба и големия улов.Но тук ми прокламират тези за некви пръчлета с монофили и диаметри от 0.28 до 0.32мм.което е супер несериозно,като отношение.julian nachevski написа:Такава е темата затова ми е интересно дали има колеги с по едри риби. Малки сомчета всеки хваща.
Когато кльонках имах една слаба година със 25 сома от 12 до 25кг.Но на следващата още юни месец хванах 3 сома над 40кг.
Поради тези факти смятам,че всеки трябва да подхожда сериозно към рибата сом.Днес ти кълвът дребни,а утре големи.Не вярвам някой да е чак такъв гадател за да знае,кога ще е сляпата му неделя.
Тази година се хванаха доста сомове с тегло около 40кг.Дани Силурус хвана 67кг.
За мен нещата стоят така.От 10 до 20кг. рибите са добри и се кефиш.От 20 до 30кг,рибите са отлични и имаш право да се похвалиш с улова си.От 30 до 50кг. вече си престиж и могат да те запомнят хората с нещо.А от 50 до 150 си оставаш в историята на БГ риболова.....щото рибите с тези килограми са редки.Тяхното вадене,няма нищо общо с ваденето на останалите риби.
За това освен късмет си трябва и подготовка във всяка една брънка на такъма ти + майсторство при ваденето.
-
- научил се да хвърля
Мисля че основно е маѝсторлъка и наи-вече не трябва да се бърза това е моето мнение. А относно рибите интереса ми е над 70 кг. Нищо лично бате Емо просто се интересувам какви риби се ловят.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дане е РЕКОРДЬОРА,малко под 70кила ма не са фатални!При мен беше пълна трагедия и само гледах мача с няколко дребни сомета!julian nachevski написа:Не се чу тази година коѝ е рекордъора в дисциплината Сом на тролинг.....

Ми не е спаднал Пясъка.....иначе щеше да се обади. 

Колеги тая година дали ще правят проблеми ако се троли ЗА СОМ пролетта Март Април
До 15 април не!!!