Да се похваля с новата ми придобивка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Re: Да се похваля с новата ми придобивка

Мнение от SammY »

Това 0.22 за стопер е много несерьозно ! Повечето мач въдици са с адски тесни водачи (не че няма с по широки , но май не са много или поне не ми харесват :) ) сега си представи тоя "громпел" от 0.22 как минава през тея тесни водачи ... и освен това като е 1 шансовете за разместване пак са големи , освен ако не е много стегнат , но тогава къдри влакното като се мести . На моя мач са му толкова тесни водачите , че стоп възел правя от 0.12 / 0.14 макс ... и гледам влакното да е много меко , иначе пак прави "шкембета" понякога :)
п.п. Честито колега със здраве да си го ползваш и все големи да ги дърпаш :D
Изображение
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

SammY написа:Това 0.22 за стопер е много несерьозно ! Повечето мач въдици са с адски тесни водачи (не че няма с по широки , но май не са много или поне не ми харесват :) ) сега си представи тоя "громпел" от 0.22 как минава през тея тесни водачи ... и освен това като е 1 шансовете за разместване пак са големи , освен ако не е много стегнат , но тогава къдри влакното като се мести . На моя мач са му толкова тесни водачите , че стоп възел правя от 0.12 / 0.14 макс ... и гледам влакното да е много меко , иначе пак прави "шкембета" понякога :)
п.п. Честито колега със здраве да си го ползваш и все големи да ги дърпаш :D
0,22 възел е два пъти по малък от най-малкия силиконов стопер минава си без проблем пробвал съм , не че го предпочитам , слагам по принцип 0,18 , стягам с плюнка и оставам мустаци около 3-4 санта , това е , къдри се като стягаш много така е ! 0,12 за стоп възел , как го правиш въобще ???
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

0.18 и нормални водачи е ок , но аз лично повече от 0.16 не бих сложил ( въпрос на вкус ) . Правя 2 възела срещоположни като , над конектора слагам малко сенце да не ми минат възлите през конектора :) . От 0.12 ги правя , ако нямам достатъчно меко влакно иначе са от 0.14 ...
п.п. Пробвал съм с 0.16 и на всяко 3то замятане ми закача и цопва доста по близо :D
Изображение
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

SammY написа:0.18 и нормални водачи е ок , но аз лично повече от 0.16 не бих сложил ( въпрос на вкус ) . Правя 2 възела срещоположни като , над конектора слагам малко сенце да не ми минат възлите през конектора :) . От 0.12 ги правя , ако нямам достатъчно меко влакно иначе са от 0.14 ...
п.п. Пробвал съм с 0.16 и на всяко 3то замятане ми закача и цопва доста по близо :D
Ловя с мач Тубертини Ники Евола при 0,22 възел и ваглер 8 грама не съм имал никакъв проблем !

Въпрос на вкус е все пак на кой както му харесва !
Последно промяна от bojinov_86 на Чет Фев 28, 2013 10:29 am, променено общо 1 път.
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

На 0,20 основно си слагам 2бр. възли от 0,22 0,23 монофил, и си мятам на пре доволна дистанция / по малки ваглери от 12гр. не ползвам / а и мачовете са ми с доста тесни водачи :wink:
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

SammY написа: п.п. Пробвал съм с 0.16 и на всяко 3то замятане ми закача и цопва доста по близо :D
Един въпрос, колко дълги мустаци оставяш на възлите?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Около 3см , но влакното не беше от най-подходящите ФК 0,156мм :D Пробвал съм и "купешките" от конец , те пък ми закачат най-много , бонус към това че се разнищват :D
Мача ми е Шимано Аливио БХ .
Не знам , ама това възел с влакно над 0,18 според мен е прекалено ... Иначе казано , дори и да може да мине възел от 0.25 влакно какво можем да спечелим от това , че е по груб :?: Според мен нищо , но ми е интересно от какви съображения ги правите възлите от такива дебели влакна ?
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

SammY написа:Около 3см , но влакното не беше от най-подходящите ФК 0,156мм :D Пробвал съм и "купешките" от конец , те пък ми закачат най-много , бонус към това че се разнищват :D
Мача ми е Шимано Аливио БХ .
Не знам , ама това възел с влакно над 0,18 според мен е прекалено ... Иначе казано , дори и да може да мине възел от 0.25 влакно какво можем да спечелим от това , че е по груб :?: Според мен нищо , но ми е интересно от какви съображения ги правите възлите от такива дебели влакна ?
Проблем с запъване на възела в водачите съм имал само заради къси мустаци на възела.
Ползвам каквото ми падне влакно (монофилно) 0,16-18 най често, но и 0,25 съм ползвал без проблеми, само трябва да се внимава повече при стягане на възела (да не се повреди основното). Предимството на по-дебелото влакно е по-големият възел, най вече ако не ползваш мънисто над ваглера или адаптер на него, а мачкаш вирбела. Флуорокарбона верно не е добра идея за стоперен възел.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Аз като пробвах с два възела от 0.25 ми запъваха по водачите, а с два възела от 0.16 няма проблем. Един приятел ми даде някакво електриково зелено влакно страхотно за тази работа.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Аз ползвам 0,18 спинарски монофил, електрикаво зелен, мустаците са около 4см!
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”