Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Мач Daiwa Aqualite Sensor Float 10-35gr. мнение
Модератор: sapuna
Мач Daiwa Aqualite Sensor Float 10-35gr. мнение
Добър ден, колеги! Нов съм във форума и се интересувам от закупуването на по-хубава пръчка. Искам да попитам горе споменатата пръчка хубава ли е? Предимно ще я използвам за улов на платики,скобари,мрени,морунажи и всичко което плува в реката (Искър) която минава близо до града който живея. Лятото може да хвърля някой и друг воблер или блесничка за кефал или щука.. Та въпроса ми е дали ще ми върши работа
И дали ще има проблем с ваденето на риби да речем от порядъка до 4-5кг. (например шаран или някоя по-едра щука което не се случва често, но все пак).
И също така дали ще има проблем със замятането на плувки около 2,3,4гр. (дистанцията която обикновенно гоня не е голяма да кажем 20-30м) тъй като акцията е 10-35гр.
Ето я и въпросната пръчка http://megafishing.bg/product/2657/mach ... float.html
Извинявам се за може би глупавите въпроси, но искам да се допитам до по-компетентни рибари от мен, все пак аз съм все още начинаещ(любител) и въпросната сума за подобен такъм за мен не е малка цифра.
Благодаря предварително.

И също така дали ще има проблем със замятането на плувки около 2,3,4гр. (дистанцията която обикновенно гоня не е голяма да кажем 20-30м) тъй като акцията е 10-35гр.
Ето я и въпросната пръчка http://megafishing.bg/product/2657/mach ... float.html
Извинявам се за може би глупавите въпроси, но искам да се допитам до по-компетентни рибари от мен, все пак аз съм все още начинаещ(любител) и въпросната сума за подобен такъм за мен не е малка цифра.
Благодаря предварително.
Re: Мач Daiwa Aqualite Sensor Float 10-35gr. мнение
Това, което искаш колега, всеки риболовец го иска - универсална въдица, която да покрие всички ситуации. За жалост няма такава. Тази въдица ще ти свърши работа главно за плувка, но щом ловиш на река, не знам защо не си купиш въдица Болонезе?
Ами аз ще я използвам предимно за плувка и блесна/воблер. Такаче ако става за блесна и воблер ми изглежда добър вариант. Просто дизайнът и много ми харесва! Тези тип болонезе някакси не ме превличат.Joshua написа:Това, което искаш колега, всеки риболовец го иска - универсална въдица, която да покрие всички ситуации. За жалост няма такава. Тази въдица ще ти свърши работа главно за плувка, но щом ловиш на река, не знам защо не си купиш въдица Болонезе?
Такаче с тази тояга ще имам ли проблем при замятането на воблери и блесни?
Предполагам, че ще може да се пребори с някое животно 4-5кг. без проблем, а защо не и повече? Все пак за тази цена..

За всичко друго можеш да я използваш...ама баш за воблери и блесни няма как да стане... 

Би ли обяснил защо точно за воблери и блесни неставаrobo_kop написа:За всичко друго можеш да я използваш...ама баш за воблери и блесни няма как да стане...

Има я и с акция 15-50гр. 4.20м , като гледам повечето спининг въдици са с подобна акция или същатата. Би ли ми обеснил защо мислиш, че няма да стане ? Тука по реката местните си ловят с 1 въдица и на плувка и на блесна и на дъно

защото ти трябва по стегната въдица за да управляваш примамките, Мач въдицата е лигава... вземи си по-добре 1 въдица 2.40 или 2.70 Спининг има много варианти за не много пари
Ясно! Мерси все пак на всички колеги които се опитаха да ме осветлят по въпроса.Joshua написа:защото ти трябва по стегната въдица за да управляваш примамките, Мач въдицата е лигава... вземи си по-добре 1 въдица 2.40 или 2.70 Спининг има много варианти за не много пари
- joro_ko
- вече хвърля и на тежко
Ловил съм с такава въдица шарани , мога да кажа че е уникална и е предназначена точно за този вид риболов, все пак това е шарански мач. Мисля че и блесни ще можеш да хвърляш с нея но за река не я виждам.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Честно казано е твърде дълга според мен за спинингова въдица....Това си е мач! Освен ако мястото, на което ще ловиш не е абсолютно голо откъм растителност, мисля че с тая дължина ще закачаш постоянно драките при замятане на изкуствени примамки.
Попринцип на местата които ловя на изкуствени примамки дължината няма да ми пречи, защото няма драки и т.н. Въпроса ми е дали ще могат да се замятат хубаво примамки от порядъка на 4 до 15гр към дистанция 30тина метра, не повече. Обаждах се по телефона на този с магазина в Плевен и ми каза, че му е останала само тази с акция 15-50гр. Та с мач прът 15-50гр., ще може ли да се хвърля примамка 4-15гр. и плувки от порядъка на 3-4гр. на доволна дистанция? (плувки до 20тина метра навътре в реката,а воблери и блесни към 30тина)Redimido написа:Честно казано е твърде дълга според мен за спинингова въдица....Това си е мач! Освен ако мястото, на което ще ловиш не е абсолютно голо откъм растителност, мисля че с тая дължина ще закачаш постоянно драките при замятане на изкуствени примамки.
- lif3house
- разбира нещата
Акцията 15-50гр на пръчката ясно показва с какви работни тежести най-добре изхвърля пръчката. Ако искаш да си мяташ ваглерчета 3-4 грама се ориентирай към мач с по-малка акция (5-15гр). Все едно да питаш с дънна въдица дали ще можеш да мяташ оловца по 10 гр, да ще можеш, но не за това е предназначена. А този мач с рибки от 200-300 гр ми се струва, че ще е голямо дърво, тук губиш удоволствието. Колегата ти каза, че е шаранджийски слушай се в думите му.george142 написа:Та с мач прът 15-50гр., ще може ли да се хвърля примамка 4-15гр. и плувки от порядъка на 3-4гр. на доволна дистанция? (плувки до 20тина метра навътре в реката,а воблери и блесни към 30тина)
Относно спинигна колега от форума продава спинингови пръчки по 15 лв. можеш да си вземеш една такава и да си купиш мач, който да ти носи удоволствие от риболова дори на най-дребните рибки.
Днеска го купих тоя мач 15-50гр. 4.20м. и една макара Дайва.Пръта е чудесен! Много е чувствителен и риби от порядъка на 300 грама си се усещат перфектно, като се има впредвид размера им. Също така пробвах и да врътня някой малък воблер 5гр. и хвърчи на доволно растояние, като придърпам по рязко вържа и се усещат вибрациите на воблера. Иначе сте прави, че не е толкова удобна за воблери и блесни, но това е единствено заради дължината и въпреки че аз не ходя на много обрасли места и т.н. и не намирам някъкви кой знае какви различия при въртенето на воблер с тоя мач и въртенето с 2.20м спининг - нито при замятане като дистанция, нито като усещане при удар. Нямам търпение да тръгне шарана(аз ходя само за шаран и сом когато са активни като [за сом си имам друга въдица]) да видя как ще се държи с някое шаранче 2.5-3кг., тъй като прочетох, че е идеална за улов на шаран!