Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Избор на болонезе
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Избор на болонезе
Здравейте, темата е доста дискутирана, но все пак, да попитам и аз. Глася се от доста време да си купя читаво болонезе, че нещо 2 пъти се оставям да ме лъжат в магазина , а и не ми се даваха много пари , ама явно няма да стане така. Основно ходя за риба по Огоста и Росица (евентуално и Струма), та съобразно тези реки(ширина, големина на рибите, т.н.) в ценовия клас до около 200, какво бихте препоръчали. На този етап съм се спрял на :
Tica: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8302
и
Colmic: http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=57
Може би и аз съм зависим от марките, Colmic-а определено ми допадна малко повече, като го пробвах в магазина, но нямало части за него, което не ми хареса
Не ми се иска да е твъдре стегната и груба, така че Тica Wonder(или подобни на нея) не ми допада особено. Нещо по-фино, та да е по-голям кефа
Всяко мнение е добре дошло, било то за тези или други подобни.
Tica: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8302
и
Colmic: http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=57
Може би и аз съм зависим от марките, Colmic-а определено ми допадна малко повече, като го пробвах в магазина, но нямало части за него, което не ми хареса

Не ми се иска да е твъдре стегната и груба, така че Тica Wonder(или подобни на нея) не ми допада особено. Нещо по-фино, та да е по-голям кефа

Всяко мнение е добре дошло, било то за тези или други подобни.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Избор на болонезе
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Приятел има техникума на 6 метра ,добра е сопата лека ама лично на мен ми е малко мекичка(за мен уондъра)и ме се стори че крачетата са по къси от на уондура.Иначе няма проблем с ваденето на риби кефал ,скобар ,морунаж.Ще останеш доволен ако се спреш на нея ,щом харесваш по нежните сопи,колмика не съм го виждал.Иначе както писа колегата по горе суинга и тя е много добра сопа за такива като теб харесващи меките пръчки(голям кеф било с рибата).

- Skellington
- вече хвърля и на тежко
Надявам се не толкова къси, че да започне да лепне влакното по пръчката, особено при кофти време ?
-
- разбира нещата
ако имаш възможност погледни и тика инспират..
- stefan4etoo
- сериозен играч
Ами не съм го чувал да се оплаква досега(на 2-а 3-и месеца е болото),но ще го питам дали му е лепнала корда досега и ще пиша(не знам кога само)Skellington написа:Надявам се не толкова къси, че да започне да лепне влакното по пръчката, особено при кофти време ?

-
- научил се да хвърля
Колега виж Focus Finessa 6m. Аз имам такава и съм много доволен
. Много лека, здрава, гъвкава, а същото време евтина. Няма друга такава в съотношение цена-качество.

Водачите на тиката са къси и влакното лепне при дъжд, а освен това е и неприятно мека и като добавим и колко е чуплива според мен колмика е твоя избор.
-
- вече хвърля и на тежко
Купувай смело Colmica,няма да съжаляваш,нищо че за Tica-та има резервни части.Смятам,че при едно добро и вежливо отношение към такъмите-няма как да се счупят.Да отбележа-притежавам Colmic Regal XT250 и съм очарован.
Wonder, Inspirat & Technium...са сравнително дебели в основата...на мен лично не ми допадат.
Съветът ми е, погледни Swing & Ares
Първата ако обичаш по-меки пръчки и втората ако си падаш по по-твърди...там бланката е друга...теглото и всико останало е по-различно, от горните три.
Съветът ми е, погледни Swing & Ares
Първата ако обичаш по-меки пръчки и втората ако си падаш по по-твърди...там бланката е друга...теглото и всико останало е по-различно, от горните три.
Абе взимай COLMIC-а! Както е казал по-горе колегата, при едно вежливо отношение към такъма, няма да имаш грижи.
- SammY
- фен клуб-скобар
Колега моето мнение е да вземеш възможно най-леката която можеш да си позволиш , защото като ръкомахаш цял ден с този Колмик ще останеш без ръце
ако е на 6м естествено . На 5м може и да не ти смаже рамото , но не е сигурно
Аз имам 2 болота 6 и 5м , като 6м по католог е 225гр (реално 230/235гр) и определено след целодневен риболов на другия ден ме боли рамото ... 5м е 160гр и с нея мога да ловя 2 дена без да спирам и нищо няма да ме боли 
п.п. Лимит 200лв е супер има много читави 5ци за тея пари , ако търсиш 6ца трябват компромиси с най-важния фактор , теглото

п.п. Лимит 200лв е супер има много читави 5ци за тея пари , ако търсиш 6ца трябват компромиси с най-важния фактор , теглото

- stefan4etoo
- сериозен играч
На 6 метра малко под 300 грама изкарвам цял ден и не ме боли рамото на другия ден.Явно и физиката има въздейетвие...знам лиSammY написа:Колега моето мнение е да вземеш възможно най-леката която можеш да си позволиш , защото като ръкомахаш цял ден с този Колмик ще останеш без ръцеако е на 6м естествено . На 5м може и да не ти смаже рамото , но не е сигурно
Аз имам 2 болота 6 и 5м , като 6м по католог е 225гр (реално 230/235гр) и определено след целодневен риболов на другия ден ме боли рамото ... 5м е 160гр и с нея мога да ловя 2 дена без да спирам и нищо няма да ме боли

В момента съм с 5 метровата БАВИЕРА на КОЛМИК. Искам да ти кажа че това е пръчка която държи на много чанч. Полупараболична но в никакъв случай лигава, стои много изпъната, безкомпромисна изработка от перфектен карбон. В пъти по класна от която и да е в класа на конкуренцията. Ползвам я и на язовир, и на река. Отлична за мен. Ето и колко е жилава с закачена няколко литрова рибка:

- SammY
- фен клуб-скобар
То има и момента със свикването
Като свикнеш на тежка тояга , после нямаш проблеми , но обратното е кофти
Поради тази причина (тегглото) се ориентирах към Тика , просто именитите марки с подобно тегло са безбожно скъпи