Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Лобош - студ, скреж и много риба
Лобош - студ, скреж и много риба
Привет колеги, отдавна се канех да взема и аз да открия риболова за 2013, ама нали съм си зиморничав, хич не ми се ходеше по минусовите температури. Вчера времето по София беше перфектно и без да му мисля накупих захранки и червалъци, стегнах куфарите с идеята утре (днес) да отпраша за Лобош. Прибрах се в къщи забърках кашите (универсална захранка със натрошен стар хляб + пакетче ягода). Сутринта станах в 5.00, и вече в 5.30 тръгнах за Лобош. Спрях на Радомир да купя малко шарен черав и питам агента ква е хавата. Юнака с охота каза, че на понтоните бъкало с приличен уклей и червеноперка. Около 7.00 бях на мястото и направо ми причерня - нямаше грам място.
. Беше свободен само един понтон буквално до кенефа (който е ходил там знае де е) Разпънах телемачката, нанизах два черъва и метнах плувката. Така няколко пъти докато уцеля горе долу дълбочината. На третото замятане - ядец, кордата се разпъв 2-3 метра и толкоз, оплетки (без тях не може), псувни... Оказа се че най-малките водачи са замръзнали. Докато се тутках около мен в рамките на 30 минути се напълни с народ. За беля не си взех директния, а колеги с директни нямаха проблем със замръзване на водачи, оплитане и т.н. Както и да е около 10.00-10.15 времето поотпусна и се почна ловенето на риба. Ето и резултата 
До кък 16.00 имаше емоции, после пак стегна задуха вятър, стегнах такъма и обратно в къщи.

До кък 16.00 имаше емоции, после пак стегна задуха вятър, стегнах такъма и обратно в къщи.
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- сериозен играч
Re: Лобош - студ, скреж и много риба
Като за сефте е добре.Повече като се стопли времето.Нали си открил за тази година риболова-това е важното... 

Абсолютно, За тоз ситнеж хич не бях подготвен, мача ми е къс 3.90 и нямаше как да шибна неподвижна плувка, дълбочината е над 4 м, та карах с ваглер - 1,5 +1 грама и това малко ме затрудни, но бива, доволен съм дет се викаjivko.evn написа:Като за сефте е добре.Повече като се стопли времето.Нали си открил за тази година риболова-това е важното...
- кирил великий
- разбира нещата
Ехстра си a и уклеите големи колкото червеноперките 

Да уклеите наистина биват , имаше клеги и с по-добри екземпляри. Интересно пипаха доста ниско, вместо на повърхността?Fishh написа:Ехстра си a и уклеите големи колкото червеноперките
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво! А ние ударихме днес поредната греда.
А на понтоните в повечето случаи, които съм ходил уклея е по-активен по на длибочко...
А на понтоните в повечето случаи, които съм ходил уклея е по-активен по на длибочко...

Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

Аз редовно си ходя там, но в по-топлото време и цвъкам основно червеноперки, имал съм и добра слука на костур на дъно и рибе, днес беше перфектно, сефте откривам в такова време и то прилично, демек доста динамичен риболов.Dass написа:Браво! А ние ударихме днес поредната греда.
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Мерси момци за отзивите, скоро пак ще пусна темичка, щото планирам нов излет, къде още незнам
Последно промяна от pacho69 на Нед Мар 03, 2013 6:42 pm, променено общо 1 път.
Рапорт приет

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Очаквам включване Насе, Винаги готовnaskobo написа:Рапорт приет![]()

Предупреждавай кога предприемаш нещо.Иначе добре си се представил.