Съвет за мач

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Съвет за мач

Мнение от glmv »

Здравейте колеги! Разгледах писаното из форума за риболова на мач и съответно за необходимия "инструментариум", но искам да попитам за съвет. До сега съм ловил на телескоп с водач и директен телескоп, но ми се иска да си взема един комплект за мачов риболов т.е прът и макара. Основно което ще го използвам е за риболов на средна плевелна риба и в редки случай за нещо около 3кг. За това се спях на прът с акция 5-25. Смятам че е нормално. Като дължина на пръта си мисля за нещо от сорта 4.2м. Смятам че ще ми е удобен съобразно ръста ми. За макара нещо пак от по нисък клас, защото към този момент не мога да си позволя да отделя повече от 100 лева и за двете. Ако някой е бил в подобно положение (все отнякъде сте започнали :) ) моля да ми даде информация за модели, които е ползвал и е останал доволен. Благодаря ви за отделеното време! Хубав ден на всички!
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за мач

Мнение от kaleeff »

Аз от тоя съм много доволен, нещо предполагам ще излезеш малко от бюджета, с макарата.
https://megafishing.bg/product/687/focu ... match.html
Мек е, 10-20 акция, и е идеален за риби около 2-3 килограма. Макарата вече по твой избор!
Успех!
Фен-клуб Таранка!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Ако все още се намират някъде вземи си мач Мичел Финесса уникална пръчка е,издържа на всякакви "душманщини",казвам го съвсем отговорно от опит.Най-големия и плюс е че всички водачи са с по 3 крачета и много ама много трудно се чупят.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
bluefanatic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bluefanatic »

Колега glmv, здравей!
Предполагам ще търсиш нещо втора употреба с тези параметри. Можеш да пуснеш обява тук във форума или да следиш обявите.
Друг вариант е да погледнеш тук и след консултация с колегите продавачи, ако си струва да вземеш.
http://prodavalnik.com/mach-makara-i14354501 - тук е комплект, който никак не е лош вариант, спрямо бюджета.
http://prodavalnik.com/machbrowning-i-m ... -i16293267 - ето тук има едно Ryobi Ecusima 1000vi, коете според колеги може да не е много подходящо за мач, но аз лично мисля, че е добър избор.
http://prodavalnik.com/mach-1ht--vditsa ... -i11422695 - Shakespeare на 3.90 е обаче..
Щом си се ориентирал и знаеш какво търсиш, оглеждай форумите, все ще излезе нещо.
Успех! :wink:
Старый друг лучше новых двух!
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Благодаря на всички за отговорите. Разгледах ги по снимки, след ден два ще обиколя и магазините да ги видя в действителност какво представляват, защото само по снимка ще ми е трудно да избера най - доброто (или по доброто) според бюджета ми.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bluefanatic написа: Ryobi Ecusima 1000vi, коете според колеги може да не е много подходящо за мач, но аз лично мисля, че е добър избор.
Точно така-ТИ мислиш и сега остава да кажеш,че ловиш и с мач :lol: :lol: :lol: Защо набутвате спининговите макари при мача,това от опит ли е или оня е казал така.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Честит Национален празник! http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4784 някой имал ли е такъв и с какви впечатления е останал от марката и от нейните мачове.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Искам да ви попитам дали е от съществено значение долната граница на акцията - 5 или 10 гр. Прочетох из форумите, че акцията определя не само гъвкавостта на пръчката, но и нейната възможност да изхвърля стръвта и т.н. От това логично следва, че ако искаш да си максимално ефективен тежестта на ваглера трябва да е над 10 гр. Това според мен не означава, че не можеш да ловиш с фиксирани плувки по 2-3 гр. или не е така :). Другото ми питане е колко по "дървена" би била една пръчка с акция 10-30 гр. от тази 5-25 гр, Изхвърлянето на определената стръв и т.н, на по - дървената до колко би се отразила като разстояние. Благодаря за отделеното време и хубава вечер!
Аватар
bluefanatic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bluefanatic »

Извинявам се на glmv за неуместния коментар. butnik е прав.
Старый друг лучше новых двух!
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Моля за ключ! Вече е избран! Благодаря на всички отзовали се колеги!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”