Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кутии за примамки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- ynovi
- научил се да хвърля
Re: Кутии за примамки
Мен най-много ме затрудни да намеря подходяща чанта или раница за риболов. От елек се отказах защото не открих подходящ по магазините.
Пък раници, оказа се, че при голямо обикаляне голяма част от предлаганите чантни или раници не са ми удобни. Или при носене са неудобни или пък са неудобни за риболов. Например тези които са като ранички на гърба са неудобни при смяна на примамките, всеки път трябва да я сваляш, а ако си нагазил навътре във водата е супер неудобно ...
С пробване стигнах до извода, че на мен чантите /раниците/ с джобове отпред, като на снимката на баш_майстора са ми най- удобни. Също и такива, които са комбинирани с джобове и отпред и на гърба.
А вида на кутиите, за да става бързо смяната на примамките зависи много от раницата, чантата или елека, ако ще е с елек.
Пък раници, оказа се, че при голямо обикаляне голяма част от предлаганите чантни или раници не са ми удобни. Или при носене са неудобни или пък са неудобни за риболов. Например тези които са като ранички на гърба са неудобни при смяна на примамките, всеки път трябва да я сваляш, а ако си нагазил навътре във водата е супер неудобно ...
С пробване стигнах до извода, че на мен чантите /раниците/ с джобове отпред, като на снимката на баш_майстора са ми най- удобни. Също и такива, които са комбинирани с джобове и отпред и на гърба.
А вида на кутиите, за да става бързо смяната на примамките зависи много от раницата, чантата или елека, ако ще е с елек.
Понеже примамките са ми малки, същите кутии ползвам и аз.баш_майстора написа:и аз като колегата capetano съм с раница с джобове отпред
тези двустранни кутиики също вършат добра работа за дребни воблери до 5 см. и блеснички от 00 до 2
има ги във Видракс по около 4 лева
- vlado_takuma97
- новобранец
Ползвам това за блесни,малки воблерчета и силикони 
-
- разбира нещата
Тази кутия от магазин за левче ли е ? Също като се сетя че дадох 15лв за боклук на focus полудявам.

- vlado_takuma97
- новобранец
Ако говориш за моята да за 4лв 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
По принцип в една ракла и върху нея щото мястото е кът
Когато съм на риболов вече ползвам само , максимум пет кутишки с примамки , от типа :

Кутишките идват по около кинта от разните Бриколаж , Практикер и пр.

Кутишките идват по около кинта от разните Бриколаж , Практикер и пр.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
Павел Иванов твоята на focus ли е
?

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Какъв Фокус
Както споменах по-горе съвсем обикновени кутишки за около кинта и малко .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- pachosz
- сериозен играч
Аз ползвах като на Павката подобни кутийки, ама кат се оплетат воблерите с тройките си и голяма нерва ме фащаше
За най-малките играчки си взех ей такива 2 кутийки с по 20 преградки, ама нямам с кво да ги напълня всичките
По 3 лв. парчето са тия, 3х4 см. са преградките им:

За по-големите пак двулицеви, ама с доста по-големи прегради, от 12 лв. мисля бяха:

Тез последните пак си се оплитат хубаво като не са разделени, ама туй то...

За най-малките играчки си взех ей такива 2 кутийки с по 20 преградки, ама нямам с кво да ги напълня всичките

За по-големите пак двулицеви, ама с доста по-големи прегради, от 12 лв. мисля бяха:

Тез последните пак си се оплитат хубаво като не са разделени, ама туй то...
-
- разбира нещата
Днеска къде ли не обикалях и такава кутия нямаше само през левчето не минах. 

- pachosz
- сериозен играч
Като коя точно кутия?
-
- разбира нещата
[quote="pachosz"

Еми от тия кутии всички са по хубави от моита, нищо че моя боклук е 15лв. Та за това ми остана само левчето там да проверя. Която и да намеря ще я купа.

Еми от тия кутии всички са по хубави от моита, нищо че моя боклук е 15лв. Та за това ми остана само левчето там да проверя. Която и да намеря ще я купа.

- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, кВи са те модерни кутишки и те чантички? Я също предпочитам тези за левче-две....
Най важното е, кутишката да ти се побира в джобовете на елечето, да е едностранно отваряема и задължително с една закопчалка. Това е, за да може човек нагазил в ряката, максимално лесно да я извади, отвори и смени примамката....
Отделно, всички примамки се ги държа в отделни кутии.., т.е. тези за УЛ са в 1-2-ве малки кутийки, тези за по тежък спининг в по голяма преметната през рамо (или ако ловя с елек, ги пълня в по малки кутии), а тези за джиг - в такава голяма с дръжка, която не е проблем да нося по брега....
Най важното е, кутишката да ти се побира в джобовете на елечето, да е едностранно отваряема и задължително с една закопчалка. Това е, за да може човек нагазил в ряката, максимално лесно да я извади, отвори и смени примамката....
Отделно, всички примамки се ги държа в отделни кутии.., т.е. тези за УЛ са в 1-2-ве малки кутийки, тези за по тежък спининг в по голяма преметната през рамо (или ако ловя с елек, ги пълня в по малки кутии), а тези за джиг - в такава голяма с дръжка, която не е проблем да нося по брега....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- RustyNail
- новобранец
Кутии за примамки има много и не са скъпи. Примерно на Sea eagle има доста разновидности за по 2-3 лева бройката.
Ето линк да разгледате.
http://fishingshop.bg/index.php?page=sh ... Itemid=168
Аз ползвам два вида кутии - тези двустранните с по 20 места за примамки- перфектни за бесни и малки воблери
Както и едни, които са с подвижни преградки за да намествам воблерите. Идеята е кутиите да се събират в джоба и лесно да се вадят, отварят и сменя примамката.
,
А тази 35 сантиметровата я ползвам за съхранение и транспорт на примамките.

Всичко на цената на един воблер рапала.
Тези кутии са китайчета и ги продават филстар, както и няколко други бг марки със съответния бранд, така че можете да ги намерите във всеки един риболовен магазин - само логото е различно
Наслука, колеги!
Ето линк да разгледате.
http://fishingshop.bg/index.php?page=sh ... Itemid=168
Аз ползвам два вида кутии - тези двустранните с по 20 места за примамки- перфектни за бесни и малки воблери

Както и едни, които са с подвижни преградки за да намествам воблерите. Идеята е кутиите да се събират в джоба и лесно да се вадят, отварят и сменя примамката.

А тази 35 сантиметровата я ползвам за съхранение и транспорт на примамките.

Всичко на цената на един воблер рапала.
Тези кутии са китайчета и ги продават филстар, както и няколко други бг марки със съответния бранд, така че можете да ги намерите във всеки един риболовен магазин - само логото е различно

Наслука, колеги!
Ако практикуваш риболов на спининг значи, че си постигнал уважение към рибата и любов към природата!
- Vid
- кандидат преподавател
То е ясно, че болшинството си купуваме кутишки по левче-две, но искам да обърна внимание на пластмасата от която са изработени. Т.е., има такива, които при изпускане върху камъните се чупят като стъкло, има и други от по мека пластмаса де издържат ударите...
Обърнете внимание и на това, по горното...........
Обърнете внимание и на това, по горното...........
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- eroucma
- разбира нещата
Аз лично ползвам ето тези кутии по долу и смея да твърдя, че въпреки много бройните изтървания и търкаляния из колата, разни чанти и по джобове на елеци кутиите нямат счупено. Макар че от многото употреба външно са много поизтъркани, надрани матирани закопчалките им си работят и немисля да се разделям скоро с тях.
Ето ги:
1. https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=3289 от тази имам 2
2. https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=3286 от тази имам 3
3.https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=3287 от тази имам 3
Ползвам още 2 вида кутии, като едната е от практикер и е от чупливата пластмаса, а другата от Левчето за едно левче
и освен малкият си размер няма други кусури.

Ето ги:
1. https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=3289 от тази имам 2
2. https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=3286 от тази имам 3
3.https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=3287 от тази имам 3
Ползвам още 2 вида кутии, като едната е от практикер и е от чупливата пластмаса, а другата от Левчето за едно левче

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат