Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Качествени чепарета

Мнение от Borkata »

Кире,аз без бой си признавам,че в нащо море такива мутанти с такива мерки не съм хващал никога :shock:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

Ако тая тема е както споменаха и други с постовете си кой ще продаде повече чепарета , значи 95% от хората които я следят нямат работа тук! Май че има специален раздел продавалник?!Пък ако сме в грешка да си направим нова тема , че да може си показваме кой какво е измайсторил! Морските възли не са открити вчера от някой от Бургас или от Варна. Има ги от "време уно" едни "тъпанари" назад във времето са ги измислили докато ловяли риба , докато са си връзвали мрежите и прочие. Няма сега ние наново да откриваме топлата вода! И така ако някой не може да ползва пълноценно интернет да се посъветва с мене .Там в тоя ми ти интернет хората обяснявали обяснявали та се забравили, правили клипове , цели сайтове само с възли.......И другия "капацитет" прекрасно знае че има два възела които са най рационални за връзване на куки за чепарета.Възли за връзване на куки има доста ! "Snell knot" е възела който всички ползват той има два варианта , за тях иде реч!
Повечето ползват втората опция в която почваш да правиш намотките от стеблото и завършват към лопатката, по лесно е да подхванеш материала :) затварящата нишка остава над възела .Това е по лесния но по кофтия вариант , възела не стяга толкова добре колкото оригиналния вариант !
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

zhikata написа:То човек като чете темата стига до извода: Всеки си хвали своето и "Ти на моите клиенти няма да продаваш". Разделени сте на две групи Бургаска и Варненска,сякаш наркотици продавате. Всеки ужким прави чепаретата само за себе си , а после се мъчите да ги продавате по магазините, буните , вълнолома и къде ли още не. :butthead:
Много бих искал да уборя твърдението ти че точно тук си търся(им) клиенти и дори бих предложил нещо " утвърдените връзвачи да си изтрием профилите" и на това съм съгласен :wink: :wink: :wink:

п.п. много много отдавна спрях да пускам снимки на готови чепарета(що ли) и ако покажа някоя снимка то е на вързана кука,вид ламе или някой пиниз за да се научат хората на нещо добро и хубаво.Ама явно и да си прав пак си виновен :( :( :(
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

bukiiaz написа:Кире ,всичко ново ще се пробва ,преди да почнем да го хвалим.Аз поне така правя.И държа като дойде първият сафрид във Варна ,пробите да ги направим заедно с теб на твоята лодка.............
Нали знаеш че с най-голям кеф те вземам.
Поне емоциите са големи с теб. :D
Само да се почне един път хорото. :D
BorisK написа:Кире,аз без бой си признавам,че в нащо море такива мутанти с такива мерки не съм хващал никога :shock:
Абе то и аз не съм,ама много ми се иска да се покажат от този модел. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Благодаря много на Добрия за похвалата,това означава много за мен.Тази година с практика и търпение се надявам да направя хубава капка.
Лакът,с който боядисвам е резултат на смесване на няколко вида лакове и бои.На гъстота съм гледал да го докарам като боята,която Дядо Иван ти донесе миналата година Боре.
Интересното е ,че колкото повече намалявам размера на куката капката става все по гадна.
Опитах се да връзвам 16 ки и стана много гадно,а на 14-ките ме е срам да пусна снимката :oops: .
Тези дни ще си купя ново фото и ще ви пусна снимки от работата ми тази година
zhikata
новобранец
новобранец

Мнение от zhikata »

dobria1 написа:
zhikata написа:То човек като чете темата стига до извода: Всеки си хвали своето и "Ти на моите клиенти няма да продаваш". Разделени сте на две групи Бургаска и Варненска,сякаш наркотици продавате. Всеки ужким прави чепаретата само за себе си , а после се мъчите да ги продавате по магазините, буните , вълнолома и къде ли още не. :butthead:
Много бих искал да уборя твърдението ти че точно тук си търся(им) клиенти и дори бих предложил нещо " утвърдените връзвачи да си изтрием профилите" и на това съм съгласен :wink: :wink: :wink:

п.п. много много отдавна спрях да пускам снимки на готови чепарета(що ли) и ако покажа някоя снимка то е на вързана кука,вид ламе или някой пиниз за да се научат хората на нещо добро и хубаво.Ама явно и да си прав пак си виновен :( :( :(
Аз не визирах теб(гузен негонен бяга). Говорq като цяло. ПП Да не би чепаретата които вързваш да ги колекционираш, или ги раздаваш на приятели предполагам безплатно.
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

zhikata
ако трябва да избирам дали да чета твойте глупости или да гледам снимките на чепарета,материали и пинизи които хора като dobria1 пускат избирам снимките.
не знам какво ти пречи продават ли ги после тия чепарета и не ме интересува затова ако обичаш не занимавай аудиторията с комплексите си.
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Аз също подкрепям знаещите и можещите!!!
Аз, като съм аджемия и не мога да връзвам поне да видя /както е заглавието на темата/ качествени чепарета.
Ако имам пари и ми се предлага нещо по моя вкус ще си купя и ще работя. Не съм виждал тук някой да се оплаква от някой магазин или конкретна марка. Хората са решили да споделят трупания с години опит - снимки, видео и прочие.
Никуму не е необходимо да чете, ако не го интересува. Има си личен контакт, голяма част от хората са от различни градове и предполагам, че споделяне на опита на изработването на всякакви примамки е полезен на всеки. Ако ми излиза по-евтино отивам с некой майстор купуваме необходимите материали и ще гледам как се връзват. Абе многословен съм нещо.... нека Колегите не се сърдят на такива забележки/длобни или завистливи/, все пак колегата може да е имал тежък ден или година - на кой да си го изкара?
zhikata
новобранец
новобранец

Мнение от zhikata »

Qвно не съм се изказал правилно. Похвално е да се опиташ да си направиш сам чепарета и да хванеш риба с тqх. Но е хубаво да се дават съвети за по добро вързване ,а не като в случаq "моите са по-хубави от другите вземайъе пример само от мен" Извинqвам се ако има сърдити. :oops:
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Аз си мислех че тази тема е за това да се научим от грешките и опита на другите как да си направим хубави чепарета.Това че се продават какъв проблем е?Завиждаш ли?.Аз например бих си купил,но не купувам от инат.Искам да направя по-хубаво и работещо чепаре.Казано честно липсват ми снимките на Дядо Иван и на Добрия.Хубаво че знам къде ги качват и си ги гледам там
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Иво,добри куки редиш и ти ве,само дето се запъна за тая капчица,
като че ли,без нея не хващат чепаретата.
А Бъкито и Митака ( а и още много други ) ще продължават да си показват снимките,
не са от хората дето се притесняват,че някой ще им вземе занаята.
То ако аз обръщах внимание на някои изказвания тука - отдавна щях да спра да пиша.

Та,добре ще е като някой пише някакъв отговор,предварително да си го прочете
2-3 пъти преди да го пусне - няма смисъл от дразги.

И понеже доброто чепаре не е най-важното в успешния риболов,
май ще е добре да се пусне и тема " Как се работи с чепарето"

Ама то там ще трябва секции за от брега - и за от лодка.
Отделно за сафрид,за чернокоп,за хамсия,за гюмюш,за дракон,за - бе много са.

Според мен,там е по-голямата тънкост.
Накрая идват такъмите - макари и сопи.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Този сезон ще видим кой умее да лови риба :supz:

Изображение
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Пламен Николов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Пламен Николов »

tiho, тез мъниста вършат ли работа, щото и аз слагах такива преди време ама сякаш не усетих разлика,по скоро на бидем 0,16 пречеха, иначе украсата на куките-браво!!!
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Тихо е стара кримка :D Нищо не прави случайно.Усещам,че пак е направил някаква работеща комбинация :drinkers:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Ribarina написа:Казано честно липсват ми снимките на Дядо Иван и на Добрия.Хубаво че знам къде ги качват и си ги гледам там
Все още са отключени снимките ама,скоро няма да са.
zhikata написа: а не като в случаq "моите са по-хубави от другите вземайъе пример само от мен" :oops:
Много бих искал да покажеш от кого е написано,и кого цитираш???
zhikata написа: ПП Да не би чепаретата които вързваш да ги колекционираш, или ги раздаваш на приятели предполагам безплатно.
Да на ПРИЯТЕЛИТЕ МИ, ги подарявам (мога да си го позволя) а на познатите си(много са) ги продавам,и почти на никой от форумиТЕ (сам си направи извода)
КИРО написа:А Бъкито и Митака ( а и още много други ) ще продължават да си показват снимките,
не са от хората дето се притесняват,че някой ще им вземе занаята.
Да де ама то в един момент ти писва

п.п.който гледал гледал,Иво ключа ударен
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”