Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Бала риба
Модератор: sapuna
- lamerson
- новобранец
- Обратна връзка:
Бала риба
Здравейте колеги наскоро ще ходя на яз.Въча отново миналият път хванахме неколко бели рибки но не бяха много големи дайте малко съвет и челъм как да имаме по - голяма наслука и на бела рибка 

kkk
-
- кандидат преподавател
Основно стръв от самия водоем,уклейки,малки червенопрки даже и слънчевки,на по голяма стръв очаквай и да ти клъвне по голяма бяла риба,стръвта трябва да е жизнена за да предизвика дразнене на хищника,аз ги закачам за горната устна и така остават продължително време жизнени,влаченето на воблери също е резултатно стига да се подбере подходящия за водоема модел.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: мерси
Намери воблери от модела Red head.Червена глава и бяло тяло,дължината е до 7-8см,гледай да са или потъващи,или дълбоко газещи.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
- promi
- новобранец
- Обратна връзка:
Да не цапам форума с нови теми реших да запитам в тази тема.
Много ме интерисува монтаж за дъно на бяла
Мисля да посетя ТЕЦ2 и се чудя за начина на ловене на бялата риба.
Куки,олово,повод и така на татака
Ако има и снимки ще съм много благодарен.
БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО,А КАТО СЕ УСЪЩЕСТВИ ИЗЛЕТА ЩЕ РАЗПРАВЯМ.МИСЛЯ ДА ХОДЯ НА 17.11
Много ме интерисува монтаж за дъно на бяла
Мисля да посетя ТЕЦ2 и се чудя за начина на ловене на бялата риба.
Куки,олово,повод и така на татака
Ако има и снимки ще съм много благодарен.
БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО,А КАТО СЕ УСЪЩЕСТВИ ИЗЛЕТА ЩЕ РАЗПРАВЯМ.МИСЛЯ ДА ХОДЯ НА 17.11
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Класическия монтаж е с голямо пробито олов0(60-80гр.) през което се прекарва влакното.Оловото е добре да е голямо и плоско за да не се мести когато Бялата налапа рибката а да позволява свободното изнизване на влакното.След това слагаш един вирбел и 30-40 санта повод 0.25-0.30 с сребриста кука накрая.Накрая ползваш лек индикатор(парче стиропор или някаква пластмасова капачка) и оставяш скобата на макарата отворена или развиваш 2-3 метра влакно на земята за да може бялата риба да има време да нагълта примаката преди да усети съпротивление.Поне така я ловяхме преди няколко години.В последно време аз лично я чакаля само на воблер нощно време(в галерията има снимки на воблерите,които ползвам).
Интересното е,че в САЩ не съм виждал никой да лови бяла риба така.Тук се лови със обикновена джиг глава,на която вместо туистер се закача жива рибка през устните(едновременно през долната и горната).Замята се и се придърпва от време на време.Днес гледах едни я сцепиха по този начин.
Интересното е,че в САЩ не съм виждал никой да лови бяла риба така.Тук се лови със обикновена джиг глава,на която вместо туистер се закача жива рибка през устните(едновременно през долната и горната).Замята се и се придърпва от време на време.Днес гледах едни я сцепиха по този начин.
-
- новобранец