яз. Камчия

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: яз. Камчия

Мнение от сандански карп »

sasho56 написа:Отново забраниха за любителски риболов яз.Камчия и яз.Ясна поляна. И децата знаят, че такава забрана означава безконтролен риболов с мрежи и с други забранени средства от приближени до властта мафиоти. Нагла лъжа е, че забраната е във връзка с необходимостта от опазване на биологичното разнообразие и т.н. празнословия, напротив тя е поредна стъпка от страна на управлявящите да превърнат страната ни в частно, феодално владение.
За поредна година ще сме свидетели, как рафтовете на бургаските магазини ще преливат от риба доставена от споменатите язовири. В същото време, ако някой нещастен въдичар се осмели да припари с въдичката си до въпросните водоеми ще се убеди колко добре са охранявани срещу такива "набези" и няма съмнение, ще изпита цялата строгост на закона.
...
Остава ми една малка надежда - наближават избори!
.+1 :smt023
YOU LL NEVER WALK ALONE
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

сандански карп написа:
sasho56 написа:Отново забраниха за любителски риболов яз.Камчия и яз.Ясна поляна. И децата знаят, че такава забрана означава безконтролен риболов с мрежи и с други забранени средства от приближени до властта мафиоти. Нагла лъжа е, че забраната е във връзка с необходимостта от опазване на биологичното разнообразие и т.н. празнословия, напротив тя е поредна стъпка от страна на управлявящите да превърнат страната ни в частно, феодално владение.
За поредна година ще сме свидетели, как рафтовете на бургаските магазини ще преливат от риба доставена от споменатите язовири. В същото време, ако някой нещастен въдичар се осмели да припари с въдичката си до въпросните водоеми ще се убеди колко добре са охранявани срещу такива "набези" и няма съмнение, ще изпита цялата строгост на закона.
...
Айде ако може без политически агитации. Ако някой може да каже как изборите сами по себе си ще решат проблема с бракониерите, нека да го обясни - да каже как ще стане тая работа. Проблема според мен е най-вече в самите нас и това е: търпимост към бракониерите около нас и липса на достатъчно активност при подаване на сигнали. Не, че тия от ИАРА ще си потрошат краката, но ние не трябва да ги оставяме на мира - в крайна сметка ние сме им работодателите, защото ние сме тези които им плащаме заплатите.
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

gamon написа:
сандански карп написа:
...
Айде ако може без политически агитации. Ако някой може да каже как изборите сами по себе си ще решат проблема с бракониерите, нека да го обясни - да каже как ще стане тая работа. Проблема според мен е най-вече в самите нас и това е: търпимост към бракониерите около нас и липса на достатъчно активност при подаване на сигнали. Не, че тия от ИАРА ще си потрошат краката, но ние не трябва да ги оставяме на мира - в крайна сметка ние сме им работодателите, защото ние сме тези които им плащаме заплатите.
Само да те попитам,тея от ИАРА...кой ги назначава????Пример:цяла зима тройкаджийте си ловят на воля на река СТРУМА,участъка на гр.Сандански,идват ИАРА-джий поговорят си как е времето,ракията на кой е по-добра и...поживо поздраво ЧАО :evil: РИБАТА ЗАМИРИСВА ОТ КЪМ ГЛАВАТА :wink: какво като им се обаждам ,боли ги....никой за нищо не агитирам
YOU LL NEVER WALK ALONE
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Колега, всички знаем КОЙ назначава тези от ИАРА. Ако ти знаеш КОЙ ще назначи правилните хора /защото все пак говориш за избори/ и от къде ше ги вземе, кажи го ясно - ще ти бъда благодарен. Тия неща се изкореняват бавно и трудно и то най-вече с активност и нетърпимост от наша страна. Аз също съм бил свидетел на много безобразия и не съм бил достатъчно активен, за предотвратяването им, но все пак това е нещо което зависи от нас и ние трябва да го правим, ако разбира се ни пука и ако имаме претенции, че не сме едни от ТЯХ. Иначе нищо лично. Успех!
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

gamon написа:Колега, всички знаем КОЙ назначава тези от ИАРА. Ако ти знаеш КОЙ ще назначи правилните хора /защото все пак говориш за избори/ и от къде ше ги вземе, кажи го ясно - ще ти бъда благодарен. Тия неща се изкореняват бавно и трудно и то най-вече с активност и нетърпимост от наша страна. Аз също съм бил свидетел на много безобразия и не съм бил достатъчно активен, за предотвратяването им, но все пак това е нещо което зависи от нас и ние трябва да го правим, ако разбира се ни пука и ако имаме претенции, че не сме едни от ТЯХ. Иначе нищо лично. Успех!
НяКОЙ по-добър от всички предишни,ама така като се замисля.....от къде ще го намерим???КОЙто и да дойде ,си гони собствената аванта,може би си прав донякъде :wink:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Здравейте,ходил съм на Камчия точно 2 пъти преди години.Тая забрана коя част обхваща.Питам понеже мисля да отскоча до Манолич.Там забранено ли е и ще има ли проблеми.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

boceto84 написа:Здравейте,ходил съм на Камчия точно 2 пъти преди години.Тая забрана коя част обхваща.Питам понеже мисля да отскоча до Манолич.Там забранено ли е и ще има ли проблеми.
Нямаш проблем на Манолич. Чувам, че излиза уклей, но не ми е сигурна информацията. Но си заслужава човек да опита.
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Моля за информация за яз.Камчия! Разрешен ли е вече?
kp.box
новобранец
новобранец

Мнение от kp.box »

Вече е почти отарашен. До 2-3 години ще е съвсем празен.
Krasi-ribata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Krasi-ribata »

Ама разрешен ли е
fisherman555
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fisherman555 »

не е разрешен,но трудно ще си намериш място през почивните дни кадето и било.иначе на Подвис дава едър морунаж.на тролинг се взема мерна бяла риба.
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Язовирът не е разрешен, но за мрежарите забрана няма. Ако продължава така мрежарите ще унищожат рибата в язовира. Въдичарите като видят мрежите и мрежарите не смеят да се обадят ,където трябва ,защото поради забраната и те са в нарушение. В събота 05.06 бях на Дермен меше и там в залива имаше две тапи като мрежа на около 10м. от отсрещния бряг.
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Колеги дайте инфо за Манолич - обажда ли се нещо?
blatimir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от blatimir »

Инфо от познат отпреди седмица. Язовира е пълен догоре. Водата е цвят боза. Пътищата откъм Подвис и Прилеп са станали непроходими.
blatimir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от blatimir »

От 14 до 16-ти място между "лагера" и "чешмата" само червеноперка и морунаж. Търсихме шаран и амур, но за три дни нито един удар на дъно. Рибата стои над коритото на реката на дълбочина около 5-6м и не се храни.
Пътищата са достъпни само за джип.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”