Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Закриване на есенният риболов с "капо" ...
- dimitar_
- сериозен играч
Закриване на есенният риболов с "капо" ...
Днес сутринта , въпреки мрачното време и надвисналите облаци , макар че колата проявяваше "характер" , взех под мишница два директни телескопа , жива стръв си кътах от две седмици , само и само днес да отида някъде за риба . Имах планове за река , но поради лошото време , избрах най - безболезненият вариант и си отодох на "Папаза".
Още с тръгването дъжда заваля като по поръчка , оставих "Корсата" да ме "чака" на около 200 метра от язовира , и след това с багажа на гръб , лека полека се озовах на язовира . Какво да ви кажа , спокойствие от всякъде , язовира беше целият мой . Разбира се хвърлих на местото дето най си го харесвам , и се започна едно чакане ... , а дъжда си валеше както иска , "переше" ме на почивки и ме "сушеше" с хладничък вятър ...
Устисках до към обяд , без кълване , като изключа едно костурче , което по незнайни причини бе решило да лапне малко по - малкото от него рибе , натирих ги обратно , сгънах всичко и обратно в къщи .
Да ви кажа , въпреки "капото" съм доволен , все пак си направих излета , пък и вървеше по - вода , как да не е доволен човек ... !!!
Ето и малко снимки от "закриването" на есенният риболов , а утре нищо чудно да открием зимният ...

Сутринта бях до тук с колата , няма що , тръгна ми по вода ...

Докато си тръгна си беше все така , на моменти и по -силно си валеше , че и си духаше ...

Как пък никой не дойде днес ... , но и сам се изтипосах , да ме видите , колко съм "упорит" , да не казвам друга дума !

А това вече е следобяд , докато пиша вече си е съвсем зима , и вали здраво , така че довечера откривам "зимата" с греяна ракия ... наздраве и на вас !!!
Спокойно вече може да се каже , че зимният риболов започва . Дано за него да пишем в "Успешни..." !!!
Още с тръгването дъжда заваля като по поръчка , оставих "Корсата" да ме "чака" на около 200 метра от язовира , и след това с багажа на гръб , лека полека се озовах на язовира . Какво да ви кажа , спокойствие от всякъде , язовира беше целият мой . Разбира се хвърлих на местото дето най си го харесвам , и се започна едно чакане ... , а дъжда си валеше както иска , "переше" ме на почивки и ме "сушеше" с хладничък вятър ...
Устисках до към обяд , без кълване , като изключа едно костурче , което по незнайни причини бе решило да лапне малко по - малкото от него рибе , натирих ги обратно , сгънах всичко и обратно в къщи .
Да ви кажа , въпреки "капото" съм доволен , все пак си направих излета , пък и вървеше по - вода , как да не е доволен човек ... !!!
Ето и малко снимки от "закриването" на есенният риболов , а утре нищо чудно да открием зимният ...
Сутринта бях до тук с колата , няма що , тръгна ми по вода ...
Докато си тръгна си беше все така , на моменти и по -силно си валеше , че и си духаше ...
Как пък никой не дойде днес ... , но и сам се изтипосах , да ме видите , колко съм "упорит" , да не казвам друга дума !
А това вече е следобяд , докато пиша вече си е съвсем зима , и вали здраво , така че довечера откривам "зимата" с греяна ракия ... наздраве и на вас !!!
Спокойно вече може да се каже , че зимният риболов започва . Дано за него да пишем в "Успешни..." !!!
Е това е то, в такива моменти се разбира кой е рибар и кой не.
За да не си сам в капото, ще добавим и моето от днес
. От 13 до 15 ч помятах железца и дръвца около корабната докато се наквасих колкото мога и се прибрах на салатка и ракийка. Освен мен имаше и още един луд с чепаре за калъч и няколко рибета по една "рума".

- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Митко, много бързаш, есента свършва на 22 декември - разбрах ти радоста за първия сняг, но при нас вече е втория и щом си хванал едно костурче, фактически не си капо
Искам да попитам Сестрата понеже спомена за калъч дали случайно е тръгнал, защото за мен е голяма емоция и страст, пък да не говорим каква вкусотия е на скара и на чирос, ама май се отплеснах 

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
;Bai Xristo написа:Митко, много бързаш, есента свършва на 22 декември - разбрах ти радоста за първия сняг, но при нас вече е втория и щом си хванал едно костурче, фактически не си капоИскам да попитам Сестрата понеже спомена за калъч дали случайно е тръгнал, защото за мен е голяма емоция и страст, пък да не говорим каква вкусотия е на скара и на чирос, ама май се отплеснах
Значи, Бай Христо от известно време калъч има в района на лимана. За буните на КТМ-а дочух, че инцидентно са вадили, но непотвърдено. На тая кота се оформят два хубави анафора под буната на корабната и над понтона на около 40-50 м от брега. Това, които съм видял с очите си днес бяха примерно около кило общо. Човекът си ги държеше в найлонова кесия. Търсеше ги на около 3 м дълбочина с 6-7 куки и редуваше по два бели и стиропор. Утре ще кажа по-подробно. Смятам да отида преди обяд специално за калъч.
- dimitar_
- сериозен играч
Да ти кажа бай Христо, при мен е традиция , като падне първият сняг , винаги си правя една греяна , сгъвам "такъмите" да си починат някой друг месец , но си оставям един директен и две "тапи" за щука и гледам да не пропускам добрите дни , за да си опитвам късмета на "Пчелина" , защото знаеш , че до там се стига най - лесно !
В най - лошият случай , изпиваме малко винце с каквото дал господ и се прибираме повече от доволни !
А за калъча и аз имам мерак да го опитам , но за това наистина могат да помогнат Павката , Венци , Иво и цялата "бригада" дето в четвъртък са обсъждали "задълбочено проблемите" свързани с риболова по река Дунав ...
В най - лошият случай , изпиваме малко винце с каквото дал господ и се прибираме повече от доволни !
А за калъча и аз имам мерак да го опитам , но за това наистина могат да помогнат Павката , Венци , Иво и цялата "бригада" дето в четвъртък са обсъждали "задълбочено проблемите" свързани с риболова по река Дунав ...
За капото което си преживял ти съчуствам,а другите описани операции са си традиционни и браво,че ги спазваш.И аз смятам да се стягам за калъч,но последните години го няма! Обаче тоя дъжд малко ме въздържа и ще изчакам Павката да даде инфо!
П.п. Видях,че си ми звънял в четвъртък, но не съм чул моя телефон а на Ивак! Извинявай!!!
П.п. Видях,че си ми звънял в четвъртък, но не съм чул моя телефон а на Ивак! Извинявай!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да ти кажа бай Христо, при мен е традиция , като падне първият сняг , винаги си правя една греяна , сгъвам "такъмите" да си починат някой друг месец , но си оставям един директен и две "тапи" за щука и гледам да не пропускам добрите дни , за да си опитвам късмета на "Пчелина" , защото знаеш , че до там се стига най - лесно !
Бе разбрах, че са ги почнали но не можах да разбера колко "силно са ги задълбочили" Безкрайно благодарско на Сестрата за инфото за калъча, но няма да бъда два дни на линия.Какво удоволствие е риболова на калъч(сабица) по това време -едно шише трети номер с винце,една по-дълга сопа с 0.20 най много, едно чепаре с бели кукички 7-8 номер и задължително една кофа за рибата. ХаХа..Де късмет де
Бе разбрах, че са ги почнали но не можах да разбера колко "силно са ги задълбочили" Безкрайно благодарско на Сестрата за инфото за калъча, но няма да бъда два дни на линия.Какво удоволствие е риболова на калъч(сабица) по това време -едно шише трети номер с винце,една по-дълга сопа с 0.20 най много, едно чепаре с бели кукички 7-8 номер и задължително една кофа за рибата. ХаХа..Де късмет де

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч