Батак в главата.

Модератор: Paublo_Eskobar

Заключено
whipa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Батак в главата.

Мнение от whipa »

Пуснах тема подобна но ако може да бъде изтрита .Някой можели да ми обясните как се утежнява ваглер примерно ако пише 12 гр 7 гр 6 гр и слайдер и разликата между двете и как се утежнява ако пише 2+6 2+8 колко грама трябва да добавя или имам ваглер 8+2 той как се утежнява по това което знам 8+2 ваглера тежи 8 гр и трябва да добавя 2 грама а на тези дето имам цяло число като 12 гр как се утежнява наскоро купих мач и тези ваглери и слаидери пален батак слаидера ми е ясно линията носи тежаста пример 2+4 начи слайдера тежи 2 гр и трябва да добавя 4 гр олово пл помогнете :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Батак в главата.

Мнение от redovi555 »

пълниш едно 2-литрово шише с вода и отежняваш докато и хареса
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

whipa написа: а на тези дето имам цяло число като 12 гр как се утежнява
На тези ваглери трябва да махаш от шайбите и колкото повече шайби махаш толкова повече олово по линията. Ако не махнеш никакви шайби би трябвало, като го хвърлиш да стои в работно положение без олово по линията.
Надявам се че разбра.
За другите ваглери и слайдери си ги разбрал до колкото успях да прочета.
Изображение
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

redovi555 написа:пълниш едно 2-литрово шише с вода и отежняваш докато и хареса
С шише надали ще стане работата. Ползва се прозрачен тубус над 1 м., аз си направих от пурата на лиминисцентна лампа, отрязана от едната страна. Дебел памучен конец, напоен със спирт, правят се два оборота върху края на тръбата, пали се, гори 3-4 сек. и се топва в студена вода. Не става от първия път :D. После се изчиства луминофора (белия прах от вътрешната страна), пълни се с вода и утежнявай с кеф :wink:
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

kRaikkonen написа:
whipa написа: а на тези дето имам цяло число като 12 гр как се утежнява
На тези ваглери трябва да махаш от шайбите и колкото повече шайби махаш толкова повече олово по линията. Ако не махнеш никакви шайби би трябвало, като го хвърлиш да стои в работно положение без олово по линията.
Надявам се че разбра.
За другите ваглери и слайдери си ги разбрал до колкото успях да прочета.
Само да добавя - ако не махнеш нито една шайба носи съвсем малко максимум 0,5гр. Така са поне тези, които имам. Става въпрос за Кралусо и Екснер.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Интересен въпрос наистина...Колегата правилно се е ориентирал, ако ти пише примерно 6+4...означава че ваглера тежи 6 грама и за да стои добре във водата трябва да доутежниш с 4 грама по линията надолу. Така общо стават 10 грама и трябва да го имаш предвид за акцията на въдицата!
Поздрави!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Redimido написа:Интересен въпрос наистина...Колегата правилно се е ориентирал, ако ти пише примерно 6+4...означава че ваглера тежи 6 грама и за да стои добре във водата трябва да доутежниш с 4 грама по линията надолу. Така общо стават 10 грама и трябва да го имаш предвид за акцията на въдицата!
Поздрави!
Ако претеглиш ваглер 6гр. на ел. везна с радост ще откриеш,че е над обявеното тегло :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Не се и съмнявам...то е по-скоро ориентировъчно. Така или иначе ако се наложи доутежняваме или отнемаме тежест. То на вода си показва най-добре. Прав ли съм?
Заключено

Обратно към “Риболов на мач”