Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Избор на въдица
Модератор: sapuna
Избор на въдица
Здравейте, първо се извинявам ако въпроса ми не е за тук. С мъжа ми имаме годишнина скоро и искам да му купя въдица. Но нищо не разбирам от тези неща. Ловил е риба преди години на Дунав,но вече няма въдици, а все повтаря как му се ходело. Можете ли да ми дадете съвет какво трябва да взема ориентировачно. За ловене в язовири и евентуално в Дунав. Ако е важно мога да подпитам какво иска да лови. Благодаря предварително.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Избор на въдица
Браво,върна ми се вярата че има още такива жени по България,защото скоро един колега се оплакваше че жена му го накарала да си продава такъмите.
Това между другото.
Сега първо трябва да знаем колко е вещ в риболова мъжа Ви и съответно дали не е много претенциозен към такъмите,второ колко е бюджета за покупката и трето макара ще има ли и за какви риби ще ходи.
Това между другото.
Сега първо трябва да знаем колко е вещ в риболова мъжа Ви и съответно дали не е много претенциозен към такъмите,второ колко е бюджета за покупката и трето макара ще има ли и за какви риби ще ходи.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- Модератор
Похвална инициатива на дамата. И похвална прозорливост - регистрирала се е днес тук, за да направи наистина добър подарък. Можете ли да опишете най-общо с какво разполага към настоящия момент съпруга ви ? Все пак е база за преценка.
Най-общо има билет
Коледния му подарък. Каквото е имал го е загубил при преместванията по квартири. До колкото знам може да лови риба. Днес го подпитах какво лови каза ми че шарани е ловял за последно, както и сомове и някакви други.Аз риба не ям и всички са ми еднакви
Няма нищо. Като го бях питала преди месец ми каза, че не ловял на плувка, ако така се казваха тия шарените неща
, не помня много добре, а на нещо друго. Запозната съм до толкова, че трябва пръчка, макара и кукичка. За пари, ако мога да мина със сума от 300 до 500 най-добре, че имам само 2 месеца.

Пак подпитах малко. За речен риболов, от 2 части, с макара и дебела корда и някакви неща пружинки, тежести и такива неща.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От 300 до 500 си е сериозна сума.
При риболова на шаран явно се е ориентирал към класическия метод на дъно,това означава че му трябва една по коравичка пръчка да може да ги "дърпа"без притеснение че ще я счупи например поради загуба на тренинг.
Така да минем към конкретиката:
Във форума тук на продавам риболовни има почти всичко
Скоро се появи една обява за макари Тика Сцептер,един брой от тях е достатъчен,цената беше около 110 лв.Качество-много добро
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=74482
Ето този комплект включва всичко от което се нуждае един позабравил да ходи за риба шаранджия
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 2&start=15
Сигурен съм че за 500 лв колегата ще се раздели с пръчките макарите , стойката и сигнализаторите,което по пазарни цени е поне 2 пъти по-скъпо.
А ако се наложи да се купува поотделно пръчка с макара макарата я показах а пръчката може да е тази:http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=74177
И ще му остане удоволствието да си донабави някой дреболий в зависимост от личните му предпочитания.Като кеп оловца кукички и прочее нещица.
Въобще избора на екипировка е много сложна и отговорна задача а възможностите са безгранични,това е все пак само един набързо организиран вариант.
При риболова на шаран явно се е ориентирал към класическия метод на дъно,това означава че му трябва една по коравичка пръчка да може да ги "дърпа"без притеснение че ще я счупи например поради загуба на тренинг.
Така да минем към конкретиката:
Във форума тук на продавам риболовни има почти всичко
Скоро се появи една обява за макари Тика Сцептер,един брой от тях е достатъчен,цената беше около 110 лв.Качество-много добро
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=74482
Ето този комплект включва всичко от което се нуждае един позабравил да ходи за риба шаранджия
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 2&start=15
Сигурен съм че за 500 лв колегата ще се раздели с пръчките макарите , стойката и сигнализаторите,което по пазарни цени е поне 2 пъти по-скъпо.
А ако се наложи да се купува поотделно пръчка с макара макарата я показах а пръчката може да е тази:http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=74177
И ще му остане удоволствието да си донабави някой дреболий в зависимост от личните му предпочитания.Като кеп оловца кукички и прочее нещица.
Въобще избора на екипировка е много сложна и отговорна задача а възможностите са безгранични,това е все пак само един набързо организиран вариант.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Благодаря ще ги разгледам и на заплата ще взема нещо горе долу от описаното, но първо ще ви го покажа за одобрение.
- vasko8008
- научил се да хвърля
Аз скоро си избирах пръчки. След много ходене по магазините оглеждане и четене попаднах на един колега тук в форума. Той ми предложи едни въдици. След като поразгледах мнения из интернет реших че това са моите пръчки. Поръчах му ги и той ми ги изпрати по еконт. Много съм доволен от покупката и корекноста на продавача. За шаран ти препоръчвам да купиш не една а две или три въдици. Тъй като ти искаш пръчки,макари,влакно,тежести и куки.Бих те посъветвал да се свържеш с него(мисля че ще те снабди с всичко необходимо). За тези пари ще уреди мъжът ти с едно комплектче (от две или три въдици) и мъжът ти ще е готов за риболов веднага щом му го подариш.. Човекът за който пиша е sapuna. Удари му едно лично и той ще ти направи оферта. Ако не те устроива вярвам че и другите колеги ще помогнат.
Колегата е дал предложение ама не знам как би реагирал мъжът ти като му подариш въдици втора ръка.Поне аз искам да си получа подаръка с етикетче и новичко.Все пак е подарък.
Колегата е дал предложение ама не знам как би реагирал мъжът ти като му подариш въдици втора ръка.Поне аз искам да си получа подаръка с етикетче и новичко.Все пак е подарък.
Ще му пиша да видим какво ще предложи. Май ми казаха,че 1билет е за 2 пръчки. Значи повече от 2 са излишни, а аз риба не мога да ловя, а и не искам да се уча. Но като ходим на палатки ще си има още едно забавление.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз съм на мнение, че ако е подарък трябва да е нов. В крайна сметка втора ръка на каквото и да попаднеш, винаги ще си личи че не е ново. Отделно въпроса за качеството, всеки който продава нещо казва че е страхотно и трябва малко да разбира човек за да отбере качественото. А с този бюджет от 300-500 лв спокойно можеш да го снабдиш със много добър НОВ комплект шаранджийки с макари. В случай че ще лови на река, правилно си се ориентирала - 2 въдици максимум му трябват. Аз бих те посъветвал да отидеш в някой добър магазин и да обясниш ситуацията за да можеш да си зададеш всички въпроси и да ти дадат някои разяснения. Или както ти е препоръчал колегата, да се свържеш с някой сериозен човек от форума, който да ти свърши работа от-до без да се престарава. Не мисля че е добра идея, без добри познания да купуваш нещо от темата ПРОДАВА.
И аз за това реших да попитам първо някой който има идея, защото когато му взех билета питах в магазин за цени и ми предложиха някаква много добра пръчка само пръчка за 700 лева. Стори ми се множко и макара за още 250. Толкова няма да дам.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Далече бягай от такива магазини! За 500 лв спокойно можеш да вземеш 2 хубави въдици с прилични макари! От София ли си?
Да от София
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Можеш да отидеш в магазините на Риби и Такъми на Мадрид при Иво Янков...той ще ти обясни много подробно кое как е. Ще му кажеш какъв ти е бюджета и ще подберете една добра конфигурация в рамките на тия пари. Освен пръти и макари добави и основни влакна. Ако нещо не ти е ясно го питай защо - ще ти обясни всичко, или ще ти го нарисува!
Кажи му че Влади и Елена са те насочили натам. Друг добър вариант е и препоръчания колега от форума. Но едно е да искаш мнение по интернет, а съвсем друго да можеш в реално време да питаш за всичко, а и да тръснеш въдиците да ги видиш колко тежат и така.
Поздрави!

Поздрави!
-
- Модератор
Колеги, дамата си каза, че нищо не разбира от такъмите. Пък като си каже бюджета, ще й го глътнат веднага с всякакви предложения. Щом ще ходи в "Риби и Такъми", ето конкретно предложение за подаръка : http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=59 . Нека да й предложим и конкретна макара.