Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
Пожелавам тиkalkan4o написа:Утра рано рано сабахлянта се каним да ходиме за калканаки, така че пожелайте ми наслука.

Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мн рано си станал беКамбата написа:Аз в 12ч. ставам днеска и гледам много кофти времето навънка.

Шнорхел, нали знаеш, че истинския рибар се познава зимата като е бахър.
Миналата година на 3та буна ходих за калкани, беше около -5 валеше сняг имаше адски вятър които за съжаление явно беше западен и не правеше вълна точно обратното събаряше я.Тогава яко намръзнахме, макар че се стопляхме с ром и уиски

За бракониерите само слънчаци
!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз с баща ми миналата зима в най-големите студове-на трета и особено на втора буна,сами.2пръчки на майната им за калкан и около 5 къси за лед в дупките между камъните.Стръвта или солена рибка,или нарязано попче.Лихнусите дърпат повече попчетата,а останалите огромни попове на парченце солена цаца,или граца.Куките най-добре да са 2-3номер от морските.Калкани нямаше,но с по-малко от 3кг огромни попчета и лихнуси не сме се връщали.Чакам да паднат температурите,тамън ще си взема още две пръчки за калкан. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
значи вълната за която се говори толкова е така наречената салантия или мазната вълна тя раздвижва калкана и размътва водата и тогава провокира калкана да напада понеже той е на дъното и е трудно забележим за рибите това му дава един голям плюс когато се храни. относно стръвта осолена риба (сафрид,парченца загран,трицона,илария) такижа риби които при мътна вода и слънчеви лъчи може да проблештука във водата и това го "дразни" и напада;куки 2-3 нули;олова 80-100гр,влакно аз лично използвам 0,35 основно и 0,30 за бидем;въдица за мене лично са най-подходящите спининги с дължини от 3,5-4,2м;макарата 3-4-5 лагерна здрава и шпулата да може да сабере поне едно 150 м влакно
СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Баща ми хвана писия миналата година на такъмче за илария,метнато на 3-4 метра от пясъка,докато си орави другата пръчка.Като извади,на горната кука имаше една найлонова торба,а под нея писията.

Морето беше локва.Между другото стана голяма сеч на платерината и чернокопа тогава.

Морето беше локва.Между другото стана голяма сеч на платерината и чернокопа тогава.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
04.11.2007 Някъде на север от Шабла
Ни в клин ни в ръкав...на север едро няма, за сега

Последно промяна от rikosheth на Вто Ное 13, 2007 9:21 pm, променено общо 1 път.

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS