Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Така е Данчо,ще го стопанисват 2-те дружества,Тетевен и те са поканени,но май нещо се услушват,иначе ще си го пазим ние и колегите от дружествата,ще мина през дружеството за повече информация,но за момента това е информацията-редовен билет и членска карта
Къде си бе,френд виж разучи и пиши,то не е твое задължение да знаеме от кога ,как, 

Риба къща няма.
Според закона язовир Сопот е определен за Любителски риболов
справка : Държавен Вестник
ДВ бр. 16 от 19 Февруари 2013 г.
в сила от 19.02.2013 г.
цялата наредба - http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135606420
Та много чудно как ще го дават под аренда.А и пари за допълнителни карти на базата на кой закон ще се събират.
в сила от 19.02.2013 г.
Та много чудно как ще го дават под аренда.А и пари за допълнителни карти на базата на кой закон ще се събират.
- TRAP
- ще става разбирач
Чудно под аренда а е обявен за любителски риболов.Иначе ако го вземе дружество съвсем спокойно по ЗРА могат да ти искат заверена членска карта за тяхното дружество при извършване на риболов в обект стопанисван от тях.Ако прочетеш внимателно закона ще видиш.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Явно ще има изменение в закона чрез този сключен договорBIGVAS13 написа:Според закона язовир Сопот е определен за Любителски риболов
в сила от 19.02.2013 г.

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Колеги това е най добрия вариант,подобре ЛРД,отколкото само ИАРА и мрежи без зарибяване и т.н.А и остава под охрана на ЛРД Троян,а те мрат за него,както и аз,къде не сме дали 10лв,две кутий цигари,но поне ще се оправи водоема,поне аз съм оптимист.
Менка незнаеш щото ЛРД Тетевен още се двоуми,има покана и към тях.Договора е за стопанисване и охрана,а не за аренда,замисля се и зарибяване.
Менка незнаеш щото ЛРД Тетевен още се двоуми,има покана и към тях.Договора е за стопанисване и охрана,а не за аренда,замисля се и зарибяване.
Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Това е по-добрия вариант ,отколкото под аренда/говореше се ,но не става според закона и статута на язвира/.Тук няма нищо общо с аренда ,много колеги помнят времето когато имахме и членски карти на СЛРБ.BIGVAS13 написа:Според закона язовир Сопот е определен за Любителски риболов
в сила от 19.02.2013 г.
Колега,виж ЗРА ,чл.15а,ал.1,2,3,4,5,там е записано и е законно това съвместно участие в управлението на даден язовир на риболовни сдружения с ИАРА.Мисля ,че ще е за добро,зарибяване от две страни+частно събрани средства,охрана от две страни,по отделно

п.п.Инфото за договора между ИАРА и ЛРД го знаех,но чаках да се появи някаква информация от извора.Явно вече е факт,вече как ще става с членските карти ,ще видим във времето.
До колкото чух ,на Дъбника се издавали и на място,на самия бряг при проверка

Всичко може,но не всеки го можe.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз нямам против паричките.С удоволствие ще ги да за любимия ми язовир ,но все пак съм от Тетевен.Трябва ли да ида до Троян сега за да извадя членска карта,малко трябва да се изеснят нещата понеже никой колега от Тетевен не знае за това.яз,Сопот написа:Колеги това е най добрия вариант,подобре ЛРД,отколкото само ИАРА и мрежи без зарибяване и т.н.А и остава под охрана на ЛРД Троян,а те мрат за него,както и аз,къде не сме дали 10лв,две кутий цигари,но поне ще се оправи водоема,поне аз съм оптимист.

Аз нямам против паричките.С удоволствие ще ги да за любимия ми язовир ,но все пак съм от Тетевен.Трябва ли да ида до Троян сега за да извадя членска карта,малко трябва да се изеснят нещата понеже никой колега от Тетевен не знае за това. В случая аз съм щастлив за това което се случва и не 10 лв ми 50 ще дам стига да кажат че ще го и зарибят и се събират средства.
Така е Менка,аз само чувах и го споделих завчера с Митко,но днес след два,три разговора излезе всичко,това питам и аз,за уловени мрежи постове,за друго пълна мъгла.
Така е Менка,аз само чувах и го споделих завчера с Митко,но днес след два,три разговора излезе всичко,това питам и аз,за уловени мрежи постове,за друго пълна мъгла.
Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Така е,вчера говорих и с Йоско от Троян,потвърждават се нещата,сключен е договор,въпроса е да се види от кога влиза в действие.От разговора с него разбрах ,че на Дъбника членските карти ги издавали и на място,на самия язовир,така че няма проблем от тази гледна точка.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
Аз като говорих вчера с ИАРА-джиите от Ловеч те ми казаха, юе ще продължавата да си го проверяват язовира както и досега, независимо, че ще се стопанисва от ЛРД. А и ми беше малко странно и чудно каксамите дружества ще смогнат д аго охраняват. Все пак не е на 5 или 10 км до Лч и Троян трчбват пари за бензин за ежедневното тичане до чзовира, евентуално лодки, тези хора едва ли също ще се съгласят само на добра воля по всяко време на денонощито да тичат до там. А и освен това ние освен на ИАРА на тях как бихме могли да подаваме сигнали за бракониери? Не бива според да подминаваме въпроса и за изпускането и пълненето му на язовира. Според мен трябва да се напълни колкото възможно повече, макар че сега го няма миналогодишнич снчг и едва ли би могъл да стигне до края.
- TRAP
- ще става разбирач
Знаете ли как трябва да е.След като имаш заверена членска карта за риболов към НЛРС-СЛРБ да можеш да упражняваш риболов във всички водоеми стопанисвани от дружества на по горе посочения съюз.Какво ще стане ако на примерно практикуваш любителски риболов в няколко различни водоема отдадени на дружества.Да има човек значи по няколко заверени членски карти.Именно идеята на НЛРС-СЛРБ преди няколко години беше да вземе за стопанисване всички големи язовири и с една членска карта независимо към кое дружество да може човек да упражнява своето хоби,НО ИАРА така и не бяха съгласни.5-6 години си заверявах членската карта и за риболов а какво получавам нищо.И за това се и отказах.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ми то освен раницата ,ша носим и една торба с членски карти,нали сме си Членове 

Аз там съм пораснал...
- Menkata
- фен клуб-скобар
Аз като съм от Тетевен да не би да трябва да плащам данъци в София.Всяко риболовно дружество си има собствени средства.Те не са едноTRAP написа:Знаете ли как трябва да е.След като имаш заверена членска карта за риболов към НЛРС-СЛРБ да можеш да упражняваш риболов във всички водоеми стопанисвани от дружества на по горе посочения съюз.Какво ще стане ако на примерно практикуваш любителски риболов в няколко различни водоема отдадени на дружества.Да има човек значи по няколко заверени членски карти.Именно идеята на НЛРС-СЛРБ преди няколко години беше да вземе за стопанисване всички големи язовири и с една членска карта независимо към кое дружество да може човек да упражнява своето хоби,НО ИАРА така и не бяха съгласни.5-6 години си заверявах членската карта и за риболов а какво получавам нищо.И за това се и отказах.

Менка, не са глупости да може с една членска карта независимо от къде издадена да може да се лови на всички стопанисвани язовири. Може би въпроса е средствата от членските карти от даденото дружество в по-голямата част да си остават за дружеството, а от тези от националните карти да се заделя част за зарибяване на съответните водоеми стопанисвани от дружествата. Като тази част ще зависи от членската маса на дружеството, площите на водоемите и показани добри практики при стопанисването.
Ти в момента гледаш само от твоята камбанария. И не е въпроса дали ще ми натежат картите в раницата, въпроса е да не ми натежат на джоба, още повече, че някоя карта така и няма да я ползваш през съответната година. А явно стопанисваните водоеми ще се увеличават с годините. След язовирите ще дойде ред и на реките. Възможно е това да е правилният път.
Ти в момента гледаш само от твоята камбанария. И не е въпроса дали ще ми натежат картите в раницата, въпроса е да не ми натежат на джоба, още повече, че някоя карта така и няма да я ползваш през съответната година. А явно стопанисваните водоеми ще се увеличават с годините. След язовирите ще дойде ред и на реките. Възможно е това да е правилният път.