Lowrance Mark-5x Pro

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
levski
новобранец
новобранец

Lowrance Mark-5x Pro

Мнение от levski »

Колеги,понеже откриването на сезона е съвсем близо, реших да се пооборудвам. Преди седмица си купих една Ямаха 4к.с. четиритактова, и веднага започнах да мисля за сонар. Досега не съм ползвал подобни екстри и затова попрочетох тук там из форума за сонарите, но вместо да ми се поизбистрят нещата - стана пълна мъгла.Все пак мисля да взема Lowrance Mark-5x Pro,разбира се ако не ме разубедите. Ще го ползвам предимно за тролинг,но не изключвам да се пробвам и на кльонк.Въпроса ми е дали този сонар ще ми върши работа или има по добри за около 500 лв. Ако ми помогнете ще съм благодарен :!:
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Lowrance Mark-5x Pro

Мнение от tenesista_ »

Този е най-добрия в ценовия си клас. Притежавам такъв и обмислям неговата продажба наред с лодката си и мотора ако имаш интерес можеш да ми пишеш на ЛС
fanscape
новобранец
новобранец

Мнение от fanscape »

Колеги имам два въпроса за Lowrance Mark 5x Pro.Със какъв акумулатор е най-добре да се използва,и вторият е влиаели мотора на лодката на сонара по някакъв начин?!
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

С един от малките, 7 А/ч, карам сума време.. Достатъчно за да не мисля за друг, хем е стар..
fanscape написа: влиаели мотора на лодката на сонара по някакъв начин?!
Витлото ли имаш предвид или алтернатор на двигателя?
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
fanscape
новобранец
новобранец

Мнение от fanscape »

За самия мотор било витло или алтернатор,и имали значение къде ще бъде поставена сондата?
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Според мен минимум 30 см отстояние от винта. Колкото повече - толкова по-малко притеснения ще имаш за смущения от завихряне.
А за алтернатор не мога да дам отговор, май четох че не е добре да се връзва направо към захранването от двигателя /ако имаш алтернатор, де/, но говоря наизуст.
Сонарът ти харчи доволно малко ток, имам същия. Така че всяко едно акумулаторче може да ти изкарва няколкодневен излет без зареждане.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
fanscape
новобранец
новобранец

Мнение от fanscape »

Благодаря за инфото колеги.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”