Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз.Камчия
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: яз.Камчия
За Манолич не важи, но за Подвис според мен да - то си е на самия язовир.
-
- ще става разбирач
Да колеги забранен е язовира но не издържах и отидох,всяко хоби си има риск особено като си малко луд.
dimito80 написа:Да колеги забранен е язовира но не издържах и отидох,всяко хоби си има риск особено като си малко луд.
И какво стана като отиде?
- nakata176
- научил се да хвърля
Димо качи малко снимки да видим какво си хванал
-
- новобранец
Незнам дали е забранен,но незнам как става един язовир да се забранява през година?Тук има нещо нередно!
-
- ще става разбирач
нака няма брат капо бяхме
-
- вече хвърля и на тежко
Забраната е за чашката на язовира това значи от въжения мост на Манолич всичко надоло към язовира е забранено-макар че чашката не започва от там но така им е кеф-било вододаина зона и това е-язовира се води сега към ве и ка а те са наели тимаджиите да го вардят а от въжения мост нагоре към Манолич вардят,или помагат на мисюлманите да си опъват мрежите Ярата....те ти това е българино а колко мрежи опъват със катера тимчетата не е истина а вие си плащайте билетчетата и ходете за цаца...и аз де не само вие...boceto84 написа:Забраната важи ли за Подвис и Манолич,щото аз разбрах,че там няма проблем?

Хора има много,ама Човеци вече няма............
- nakata176
- научил се да хвърля
Лоша работа не тръгва на добре тази година.Нека да се оправи времето и ще отидем някаде да ги наскубим.dimito80 написа:нака няма брат капо бяхме
-
- ще става разбирач
да задължително ще ги разбием някъде нали уж сме професионалисти
-
- научил се да хвърля
Предишни години, а смятам и сега забраната е за язовира не е за реката. Тоест за язовир според законодателя се смята територията на разлива, според проверяващите и органите правоспособни за това, - това е зоната на " падналия" мост или въжения както се знае при село Манолич. Подвис както и да го гледаш си е в забранената зона. Предимно сега рибата държи горните течения или е в разрешения участък на реката, или това е от Въжения мост на горе до помпата на с.Манолич. Надявам се да съм бил полезен за тия които са от далеч и не знаят.
Вчера след 14 ч.на помпената на Манолич,много вятър и дребен, даже ситен уклей.
-
- ще става разбирач
Колеги,след броени дни започва размножаването на морунажа.Въпросът ми е 'черната гърбавица отделен вид ли е или окраската е само за размножителния период.
-
- научил се да хвърля
Колега мога да споделя опита си от посещенията ми на р. Камчия и р. Тунджа , но не мога да помогна с точно формулировка от гледна точка на гено-фонд. Примера, е идентичен и с примера за Мряната при която черната Мряна е значително по-малка и със завидно по-хубави вкусови качества и се среща на Камчия от нейната побратима бялата Мряна. Гърбицата която се среща на Камчия е основно от вида (черна гърбица) значително по малка от тази която е по р. Тунджа , окраската е по тъмна с ярко оцветяване в червено на перките през размножителния период. От кулинарна гледна точка месото на черната Гърбица е в пъти по- вкусно от това на бялата Гърбица. Дали не е причината в по ниските температури на водата както и до по-голямото кислородно съдържание да са и причината черната Мряна и черната Гърбица да търсят високо планински реки и потоци..?fisherman555 написа:Колеги,след броени дни започва размножаването на морунажа.Въпросът ми е 'черната гърбавица отделен вид ли е или окраската е само за размножителния период.
Надявам се да съм допринесъл с малко информация от личен опит на поставения въпрос!
-
- научил се да хвърля
По честото ходене за риба спомага за развъждането на рибата!!!
Да така е с ходенето за риба се полагат грижи за мястото където се лови,- 1) Пази се природата в частност и водата от замърсяване. 2) Храни се рибата периодично тя заема все едни места след като е хранена периодично. 3) Получава се засилване на генетичния материал като най- силните и борбени риби остават и предават Материала на поколенията. 4) Полагат се грижи с периодично звънене на 112 и мобилните телефони на ИАРА и Горска Стража, за опазване на популацията като цяло....в Тоя ред на мисли Ви препоръчвам да ходете колеги по- често на Камчия
Да така е с ходенето за риба се полагат грижи за мястото където се лови,- 1) Пази се природата в частност и водата от замърсяване. 2) Храни се рибата периодично тя заема все едни места след като е хранена периодично. 3) Получава се засилване на генетичния материал като най- силните и борбени риби остават и предават Материала на поколенията. 4) Полагат се грижи с периодично звънене на 112 и мобилните телефони на ИАРА и Горска Стража, за опазване на популацията като цяло....в Тоя ред на мисли Ви препоръчвам да ходете колеги по- често на Камчия

-
- новобранец
Колеги моля за някаква информация. Не ,че имам време да отида ,но се интересувам за любимите си водоеми.