Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Така е прав си,човек като не доглежда греши,това беше за JettroniX.КалинПетров написа:Имаш грешка в цитата това не е мой пост!!!

Съалявам

Глупавите хора са способни да направят това,за което умните дори не се осмеляват да помислят.
Тери Пратчет
Спорът ражда истината,а нуждата изобретението!
Тери Пратчет
Спорът ражда истината,а нуждата изобретението!
- КалинПетров
- разбира нещата
Понеже преди 2 часа бех с JettroniX той добре следи нивото на реката когато си е тука по Хасково!Всеки е нетърпелив иска реката да заеме нормалното си ниво на вода и да се избистри...след като мине тази седмица има надежди да се случи това но не е сигорно пак...ай сомовете требва да тръгват вече 

Reel Tuning
КалинПетров написа:Понеже преди 2 часа бех с JettroniX той добре следи нивото на реката когато си е тука по Хасково!

Днеска с fn1p и КалинПетров се разходихме на чист въздух по Марица със спинингите!!! Просто ей така излезнахме да се видим и да помятаме. Тя реката не ставаше за риболов, то е ясно, но все пак разходката си е налице, лаф-мухабета също

Реката е вдигнала нивото си с минимум 50 см и е заляла сухите храсталаци

Единствената риба беше тоя скобар по-долу на снимките. Помислихме, че сом гони распер край брега отначало, но не беше така. За първи път виждам такова чудо!!! Подскочи в тревите пред брега и се вкочени. Все едно получи хипотермия !!! 3 минути стоя вкоченен и се тресеше все едно е болен американец от треска във Виетнам - яко надървен. Както и да е с Калин го върнахме към живот и си отплува спокойно. Скобара имаше пъпки по тялото, което означава, че вече започва да се готви, да си мята хайвера

Поне седмица ще мине докато се оправи тоя бозак.
Търпение колеги

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Добра и поучителна снимка колеги.ТОВА е основната причина,за безрибието на реката,помислете си какво се е случило с хайвера на щуката.....същото се случва с хайвера и на шарана, и на сома и на всички останали риби.....така е от години.Във всички цивилизовани страни собствениците на язовирите се задължават да отделят средства за зарибяване на участъците от реките разположени под язовирите.
Мисля,че е крайно време и тук да стане така.
валатът не най-лошото нещо на света
- danev69
- сериозен играч
Съгласен съм с теб Камене,ама ти сам си си отговорил на въпроса...аксел написа:Във всички цивилизовани страни собствениците на язовирите се задължават да отделят средства за зарибяване на участъците от реките разположени под язовирите.
цивилизовани страни ... не забравяй,че живеем в...

Рибите си живеят в реките преди да почнат простотиите на влст-имащите олигофрени в България и за наша радост бързо се ориентират спрямо ситуацията и по някакъв начин оцеляват,въпреки че много хора се опитват да ги затрият ,като видове.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- ще става разбирач
Дамм,и аз мисля така.аксел написа:Добра и поучителна снимка колеги.ТОВА е основната причина,за безрибието на реката,помислете си какво се е случило с хайвера на щуката.....същото се случва с хайвера и на шарана, и на сома и на всички останали риби.....така е от години.Във всички цивилизовани страни собствениците на язовирите се задължават да отделят средства за зарибяване на участъците от реките разположени под язовирите.
А тази риба може да се е гърчила така и от ток,май май.
- Don4o_62
- учете се от него
Това е от многоАтанас Катцарски написа: А тази риба може да се е гърчила така и от ток,май май.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Да, рибата определено бе мъжкарDon4o_62 написа: Това е от много![]()
,но нощно време го правят повече и тогава брега побелява от мъжки еблювци

- КалинПетров
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
Недей сам бе пич,ще ти излязат мазоли на ръцете! Намери си някое гадже!КалинПетров написа:и аз нощно време сам понякога така:)

- КалинПетров
- разбира нещата
Това само правописна грешкаangel.tr написа:Недей сам бе пич,ще ти излязат мазоли на ръцете! Намери си някое гадже!КалинПетров написа:и аз нощно време сам понякога така:)

То направо човек да не се похвали и ще го издеш с парцалите

Reel Tuning
-
- ще става разбирач
И аз се майтапя, бе Калине, не се връзвай! 

Сега е още по зле....реката е дигнала много и е още по-мътнаJettroniX написа:Поне седмица ще мине докато се оправи тоя бозак.
Търпение колеги

-
- новобранец
Колеги днес бях за риба до германския мост на Марица и нямах нито едно пипване на стравта (торен,бял,пинки,хляб)на нищо.Реката е много голяма и мътна в момента,както и течението е бързо....Трябва да мине една седмичка поне според мен да се нормализира нивото и да се избистри.

- Vid
- кандидат преподавател
Подкрепям по горното. Вчера се опитах да направя един спинингов опит в района под Симеоновград. Водата е боза, а вятъра беше още по гаден.... Иначе, забелязах активност, предполагам мирни рибки, които подскачаха над водата...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека