Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Слаковци 11.11.2007
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Слаковци 11.11.2007
Вчера с Кърцата бяхме на Слаковци.От мен една снимка(другите нещо не са излезли),а от него писането....той по я владее тая наука.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=191554
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=191554
MITKO70 написа:Хубави пъстърви,ама нещо много стара е дататаВчера бях по Пернишко и си имаше малко сняг,а на снимката нещо ми се губи.

Сигурен съм, че ако познаваше saksi и Кърцата нямаше да пишеш такива глупости!!! Съветвам те да се въздържаш от прибързани изявления!!!
Супер риби сте дръпнали! Кърца пиши репортажа, че съм много заинтригуван, а предполагам и повечето колеги също!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Деди, никога не пиша глупости или нецензурни неща от както съм в сайта
С двамата колеги не се познамаме лично/с Сакси сме контактували на ЛС/но от впечатленията който имам от сайта въобще не се съмнявам.Просто датата се набива на очи и затова попитах,нищо злонамерено.Сега вече е ясно,при някой апарати може да е така ,моя не губи датата.Даже аз му казах пръв за пъстървата че са пуснали,като питаше Сакси.

Всичко може,но не всеки го можe.

Еми...... да почвам тогава!!!!
След съботните ми изпълнения на Негован бех решил да си стоя в къщи у неделя, ама щом ми се Обади Сакси с предложението за риболов, не отказах , ЕССССтественннно.
С него си е кеф отвсякъде!!!!
Та така, у неделя в 8 се срещнахме с него на Метро и поехме. Мнооо убав път са направили за Брезник... ако го и беа почистили от снега. На един байр ловци бутаха една кола с чужденци подлъгала се да мине оттам.
. Събуди ми се ловната страст... още повече , че малко по нататък спрехме за малко и тогава чух специфичния лай на куче което вижда дивеча... и една лисичка ни пресече пътя!!!
Та както и да е. Пристигнахме на Слаковци и се забихме в устието. Докато разпъвахме една група срещу нас буквално разбиваше пъстървите. Вадеха един през друг. Явно се бе завъртял пасаж. Викам сега ги поцепихме... но не би!!! НЕЩЕ.
Мятане, мятане и нищо.Ядосах се , хванах спининга и оставяики Сакси при колата, прецапах през папурите при колегите отсреща. Там явно нещата се бяха поуспокоили и те си седяха и се взираха във въдиците. Попитах ги на какво ловят , но не бяха от словоохотливите и затова се позиционирах в една съседна просека и взех да замятам. Сменях блесни, воблери... ама нъцки!!!
Забелязах обаче , че колегите ловяха на булдо. След малко те се изнесоха, явно за да не плащат , а и имаха по около 20 риби!!!
Като си тръгваха единия ми вика " Колега, ела на нашето място"
Побързах да го сторя, а и окуражен от моментната откровеност го поразпитах. Каза ми че сутринта е кълвало на Всичко, и на булдо и на БЛЕСНА. Монтирах едно булдо, заметнах и взех да прочесвам наоколо със спининга. ама нищо и на двете. Имаше едни големи вълни и булдото дори не го виждах къде е . По едно време върха трепна и аз , хвърляйки спининга, грабнах мача и засякох. Опа Първата!!!
Скоро и Сакси дойде при мен и заметна едно булдо и една плувка.
Та той всичките си риби ги хвана на плувка, на булдото му имаше само един удар , но не можа да се закачи
А аз само на булдо. Въпреки непрестанните ми опити на спиниг
На воблер имах само един удар , вследствие на които извадих ръждясала пружинка с 5 куки
Много тегав риболов. Рибите почукват на булдото , или плувката и си играят със стръвта и си требат нерви да не засечеш предварително.
По едно време единия от сутрешните колеги се върна, по некакъв черен път от Брезник , излизащ направо на устието. (Страшни са тва перничани да измислят хватки за да не платят
) Та той каза че сутринта е извадил 30 риби. Е , резултата му следобед бе 0. Такъв бе и на всички колеги наоколо. Май само ние извадихме по некоя риба
.
По едно време видяхме проиграване до отсрешния бряг. Засилихме се и заметнахме през целия гьол. Булдата цопнаха на два метра едно от друго. На Сакси му клъвна веднага и взе да се будалка със стръвта
. Вперихме погледи в булдото да видим какво ще стане. Но на него не му издържаха нервите и засече. В този момент потърсих с поглед моето и не го видях. Засякох и усетих съпротивата на закачената риба. Голем кеф е да вадиш борбена риба от дистанция с фини такъми. Повода ми бе 0,10.
Сакси опита да заметне пак там , но от усилието, кордата му не издържа и скъса. Аз веднага заметнах и веднага последва удар. Извадих и тази, докато Сакси ремонтираше.
Но това беше. Колегите се скупчиха наоколо и взеха да замятат (безрезултатно). Даже един запали колата и с мръсна газ, а и доста буксуване обиколи чак през стената и отиде отреща, за да замята срещу нас
. Рибата естественно се уплаши от тази масирана атака и се покри. Къде... пред нас. Сакси извади една пъстърва на плувката заметната току в краката ни, за ужас на джаскащите до отсрещния бряг
. Тая риба се оказа и последна. Духна насрещен вятър и рибата изчезна. Повисяхме още около час, но... рибата си беше била шута.
Събрахме направихме малко снимки

и се насочихме към стената. Там имаше няколко колеги, хранещи яко, но рибата само играеше без да взима и затова след малко си тръгнахме.
Та общо взето това е. Има некоя и друга останала риба, ама трябва да се намери. В събота е било касапница. За по един , два часа (кой колкото може да издържи на студа), са се ловели по 20-30 риби.
Но рибата вече се е пръснала , а и е по-рядка.
Все пак наслука на всеки който реши да се пробва!!!
Аз съм доволен от излета и така щеше и да е дори да бяхме капо. Просто със Сакси лафа си върви непрекъснато и така и не разбрах как мина деня!!!
Ае бягайте към Слаковци!!!
П.С. Черната риба на снимката е сивен. Аз лично го разбрах чак в къщи, като я разгледах добре

След съботните ми изпълнения на Негован бех решил да си стоя в къщи у неделя, ама щом ми се Обади Сакси с предложението за риболов, не отказах , ЕССССтественннно.
С него си е кеф отвсякъде!!!!
Та така, у неделя в 8 се срещнахме с него на Метро и поехме. Мнооо убав път са направили за Брезник... ако го и беа почистили от снега. На един байр ловци бутаха една кола с чужденци подлъгала се да мине оттам.

Та както и да е. Пристигнахме на Слаковци и се забихме в устието. Докато разпъвахме една група срещу нас буквално разбиваше пъстървите. Вадеха един през друг. Явно се бе завъртял пасаж. Викам сега ги поцепихме... но не би!!! НЕЩЕ.
Мятане, мятане и нищо.Ядосах се , хванах спининга и оставяики Сакси при колата, прецапах през папурите при колегите отсреща. Там явно нещата се бяха поуспокоили и те си седяха и се взираха във въдиците. Попитах ги на какво ловят , но не бяха от словоохотливите и затова се позиционирах в една съседна просека и взех да замятам. Сменях блесни, воблери... ама нъцки!!!
Забелязах обаче , че колегите ловяха на булдо. След малко те се изнесоха, явно за да не плащат , а и имаха по около 20 риби!!!
Като си тръгваха единия ми вика " Колега, ела на нашето място"
Побързах да го сторя, а и окуражен от моментната откровеност го поразпитах. Каза ми че сутринта е кълвало на Всичко, и на булдо и на БЛЕСНА. Монтирах едно булдо, заметнах и взех да прочесвам наоколо със спининга. ама нищо и на двете. Имаше едни големи вълни и булдото дори не го виждах къде е . По едно време върха трепна и аз , хвърляйки спининга, грабнах мача и засякох. Опа Първата!!!
Скоро и Сакси дойде при мен и заметна едно булдо и една плувка.
Та той всичките си риби ги хвана на плувка, на булдото му имаше само един удар , но не можа да се закачи
А аз само на булдо. Въпреки непрестанните ми опити на спиниг

Много тегав риболов. Рибите почукват на булдото , или плувката и си играят със стръвта и си требат нерви да не засечеш предварително.
По едно време единия от сутрешните колеги се върна, по некакъв черен път от Брезник , излизащ направо на устието. (Страшни са тва перничани да измислят хватки за да не платят

По едно време видяхме проиграване до отсрешния бряг. Засилихме се и заметнахме през целия гьол. Булдата цопнаха на два метра едно от друго. На Сакси му клъвна веднага и взе да се будалка със стръвта

Сакси опита да заметне пак там , но от усилието, кордата му не издържа и скъса. Аз веднага заметнах и веднага последва удар. Извадих и тази, докато Сакси ремонтираше.
Но това беше. Колегите се скупчиха наоколо и взеха да замятат (безрезултатно). Даже един запали колата и с мръсна газ, а и доста буксуване обиколи чак през стената и отиде отреща, за да замята срещу нас

Събрахме направихме малко снимки

и се насочихме към стената. Там имаше няколко колеги, хранещи яко, но рибата само играеше без да взима и затова след малко си тръгнахме.
Та общо взето това е. Има некоя и друга останала риба, ама трябва да се намери. В събота е било касапница. За по един , два часа (кой колкото може да издържи на студа), са се ловели по 20-30 риби.
Но рибата вече се е пръснала , а и е по-рядка.
Все пак наслука на всеки който реши да се пробва!!!
Аз съм доволен от излета и така щеше и да е дори да бяхме капо. Просто със Сакси лафа си върви непрекъснато и така и не разбрах как мина деня!!!
Ае бягайте към Слаковци!!!

П.С. Черната риба на снимката е сивен. Аз лично го разбрах чак в къщи, като я разгледах добре

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- emo vasilev
- сериозен играч