Каква е тази риба?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Бибан!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ами обикновен бибан , тук при нас в Бургас ги има в изобилие.Кълват на поразия, бучат а и боли после и кръвта трудно спира.Сигурно имат някакъв антикуагулант в слузта по кожата. :lol: Маа им гадове! :lol:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

batmilen написа:Ами обикновен бибан , тук при нас в Бургас ги има в изобилие.Кълват на поразия, бучат а и боли после и кръвта трудно спира.Сигурно имат някакъв антикуагулант в слузта по кожата. :lol: Маа им гадове! :lol:
Това ли е бибан...аз си го представях съвсем друго яче..един приятел от Бургас ми беше разправял за бибана но останах с впечатлвние по думите му че е черен на цвят... :? ловил ги е на Мандрата.
Изображение
Аватар
vladoran
новобранец
новобранец

Мнение от vladoran »

По повод предната рибка,на всички рибари им е неприятно когато слънчо нагълтва куката почти до плувката,но аз открих друго приложение за тази иначе красива рибка.Гледам една в аквариума си от вече година,и смея да твърдя,че дори съм я дресирал. :lol: Става въпрос за слънчака от аватара ми. :wink:
Не е ли с кука в устата,
няма файда от хвалбата!
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Освен бибан по нашия краи някои му викат и папурче :)
Изображение
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

vladoran написа:По повод предната рибка,на всички рибари им е неприятно когато слънчо нагълтва куката почти до плувката,но аз открих друго приложение за тази иначе красива рибка.Гледам една в аквариума си от вече година,и смея да твърдя,че дори съм я дресирал. :lol: Става въпрос за слънчака от аватара ми. :wink:
евала!
То риба има ама водата е повече.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Както казват колегите , това си е бибан , аз се "запознах" с него на р. Дунав и си го връщам обратно , но закачен за стръв ... !
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

dimitar_ написа:Както казват колегите , това си е бибан , аз се "запознах" с него на р. Дунав и си го връщам обратно , но закачен за стръв ... !
Изображение
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
nebun
новобранец
новобранец

Мнение от nebun »

Та относно красивите слънчевки ....
Лошата им репутация идва от от тяхната лакомия ... (както споменаха някои колеги "докат се усетиш ... куката се показала през аналния отвор") и от разочарованието на риболовците от факта, че силния удар и сравнително тежката борба не е увенчала с подходящия за кука №14 шаран
Храни се предимно с ларви и дребни рибки, канибал е. А относно изяждането на хайвера на другите риби си е чисто и просто мит.
Слънчевката (Centrarchidae) е от семейство бодлоперки , сиреч много близък братовчед на костура и не му отстъпва по вкусови качества (стига слънчевката да е с размери над 8 см, иначе е само глава и перки)
За поколението се грижи мъжкия, като прави ямки във слънчевите песакливи участъци. Втози период е много аресивен и напада риби дори по големи от него, без да се отдалечава от гнездото.
Поради тази причина е е много подходящ обект за "зарибяване" на децата ни в любимото ни хоби, защото може да се наблюдава дириктно какво се случва около куката и кога тя е в устата на рибата (аз поне още не съм успял да убеда щерката, че гледането на плувката е много интересно занимание и за това можете да изкажете благодарностите си към дъщеря ми, за намалялата популация на слънчевки в софийския регион)

П.П. Риболова има някаква цел .... било то прехрана или просто удоволствие .... не разбиран обаче идеята ... "хвани - изхвърли"
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

тая риба яко гълта
голяма гаД е :D
Аватар
coolgogo
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от coolgogo »

мен са ме учили че тва е царичка и не става за ядене лично на мен тая риба ми къса нервите шот само ми разваля риболова на плувка
Младия рибар е най-добрия рибар. Give the way for new generation!!! http://s3.bg.bitefight.org/c.php?uid=26518
Danchobor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Каква е тази риба?

Мнение от Danchobor »

stih написа:Днес си направих излет на Луда Камчия, край с.Бероново. Покрай мрянката, уклейките и дребни кленчета се закачи и това Изображение
Някой може ли да ми каже какво е това, защото много ми прилича на морска рибка?
Колега товое според мен слънчева риба-слънчак им казват още а окраската е мисля според водоема каквае водата и каква растителност има
marinov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от marinov »

Ако хванете такава риба нея пускайте обратно :!: защото изяжда хайвера на другите риби :evil: :evil: :evil: :evil: :!:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

marinov написа:Ако хванете такава риба нея пускайте обратно :!: защото изяжда хайвера на другите риби :evil: :evil: :evil: :evil: :!:
е,мерси,че НИ предупреди :!: при последния излет преди десетина дена-на староселци извадихме един бибан и моментално на куката-след 10 мин-удар и щука около 2 кила-до брега...общо взето-това :lol: :lol: на кво ли не сьм хвьрлял там,но се оказа,май,че бибана е най подходящо-виж,за това пьк не сьм се сетил-ще го имам впредвид-вие сьщо.подобно и сьс сльнчака-не мога да разбера,защо хищника предпочита бодливо и костеливо,като му бех заметнал и на кротушка и на уклей?може,щото са по рядкост и да е деликатес-нещо ,като при мене-то,ракия ИМА,ама ХУБАВАТА е рядкост,вьпреки,че е по резлива :lol: :lol: :lol: :lol:
пс-колега,хубаво НИ предупреди за сльнчака,ама бабушката,таранката,уклея,костура,шарана,платиката и червеноперката кво да я праим? :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
felgel
новобранец
новобранец

честито

Мнение от felgel »

:D аз основно ходя по р.луда камчия за риба от с.градец до с.манолич та чак до язовира и мога да кажа като колегата,че е абсюлютен часовник направо будилник и много го има по л.камчия и по язовирите в района пробвал съм ги за аквариум но не издържат много време та и котката намазва. :P
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”