Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Въпрос
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Въпрос
Колеги, имам един въпрос. Попаднахами стари лъжици (супени и чаени), вилици и ножове. Та випроса ми е мога ли да си направя някави блесни или примамки от тях. И ако може да обясните как става.
- Coldeye^
- научил се да хвърля
Ми първо можеше да потърсиш малко из форума ама айде
http://forum.nariba.com/viewtopic11077.html
и още малко
http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=53 

и още малко

Нека запазим България чиста за нашите деца!

- Carp_Attack
- новобранец
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Да видях тази тема на колегата, но бих ви помолил да ми обясните малко.
Например как да отделя лъжицата от дръжката ( с шлайф ли ), от дръжките може ли да се направи нещо, с какво се пробиват дупките на лъжицата, без дупки нестава ли, от малките лъжички как се прави? От вилици и ножове не става ли нещо? И други такива неща, които смятам че няма да са полезни само на мен, а и на други колеги.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ами Pedro, не мислиш ли че никой не се е родил роден. А и момче на 15 години не може да знае и да може всичко, въпреки това че иска да знае. Нли трява все пак някои да му обясни, аз ако знаех щях ли да пускам темата и да питам. Ама незнам и затова питам вас по-вещите, за да ми убясните и да се науча, за да мога и аз после да убяснявам на други и по-нататък на децата ми.
Marto-picha,
Marto, нищо не ми пречи да ти се извиня.Ама от къде да знам,
че си на 15.Затова се учудих...
Имай на предвид, че тези операции-пробиване, рязане и т.н. могат и да бъдат опасни.Зависи от инструмента.
---------------------------------------------------------
Режеш с ножовка дръжката.Ако лъжицата е много широка (или ако искаш да направиш по-тясна блесна), режеш и от двете страни надлъжно по малко.После е хубаво да се оформи на шмиргел (опасен инструмент !!)-най-добре с пила !
След това пробиваш в двата края по един отвор 1.5 мм с дрелка..най-добре ръчна ..може и електрическа.Мястото на отворите се маркира с така наречения център...заострена стоманена джаджа-за да не бяга свредлото.Удрящ с чука върху центъра .Имай в предвид , че малките свредла лесно се чупят, затова се запаси с няколко.
Евентуално ако материала позволява можеш и да я калайдисаш отдолу,хем да е и по тежичка и да лети надалече..Алуминиевите са много леки и няма да можеш да я утежниш с калайдисване (иска се специална паста)
Евентуално и някакво огъване в предната част...Гледай снимки на готови клатушки..
Горната страна може да я облепиш с холограмно фолио или да я боядисаш с тъмен фулмастер - перманентен не се изтрива и не се разтваря от водата...пускай в ход фантазията си...Като не ти хареса после триеш със спирт и... други шарки с друг фулмастер...
После проба в що годе бистра вода за да видиш дали се клати..
Това е...Успех.
Marto, нищо не ми пречи да ти се извиня.Ама от къде да знам,
че си на 15.Затова се учудих...
Имай на предвид, че тези операции-пробиване, рязане и т.н. могат и да бъдат опасни.Зависи от инструмента.
---------------------------------------------------------
Режеш с ножовка дръжката.Ако лъжицата е много широка (или ако искаш да направиш по-тясна блесна), режеш и от двете страни надлъжно по малко.После е хубаво да се оформи на шмиргел (опасен инструмент !!)-най-добре с пила !
След това пробиваш в двата края по един отвор 1.5 мм с дрелка..най-добре ръчна ..може и електрическа.Мястото на отворите се маркира с така наречения център...заострена стоманена джаджа-за да не бяга свредлото.Удрящ с чука върху центъра .Имай в предвид , че малките свредла лесно се чупят, затова се запаси с няколко.
Евентуално ако материала позволява можеш и да я калайдисаш отдолу,хем да е и по тежичка и да лети надалече..Алуминиевите са много леки и няма да можеш да я утежниш с калайдисване (иска се специална паста)
Евентуално и някакво огъване в предната част...Гледай снимки на готови клатушки..
Горната страна може да я облепиш с холограмно фолио или да я боядисаш с тъмен фулмастер - перманентен не се изтрива и не се разтваря от водата...пускай в ход фантазията си...Като не ти хареса после триеш със спирт и... други шарки с друг фулмастер...
После проба в що годе бистра вода за да видиш дали се клати..
Това е...Успех.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Оки Pedro, няма нищо. Знам че инструментите са опсни (повечето), но и съм доста внимателен с тях. Шмиргел нямам така че със пила ще го правя. Сега остава само да жзема едка супена лъжица и да пробвам. Аз сега имам чаени, но времето е мн студено и не ми се ходи в гаража да ги правя. Като се постопли ще опитам. А от дръжките може ли да се направят блесни? Благодаря ти много.