Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

ИЗБОР НА ХАРПУН
Модератор: nkolev66
Re: ИЗБОР НА ХАРПУН
А Salvimar Intrudera 28мм ли е тръбата? Понеже в няколко сайта търсих и не намерих. А относно 75см на харпуна не ми е проблем силата ли как да го кажа, имам силата да го заредя, просто ми е дълго 75см и като си опъна ръцете и едвам пипам жълъдите..

- alex_vp
- научил се да хвърля 
Дали интрудера е с 28мм тръба трябва да питаш Юли (Spear) му е ника във форумите. Разгледай в youtube-то има доста кличпета как се зарежда харпун. Ако все още мислиш, че ще ти е проблем пиши от къде си и все някой ще има от твоя край, който ще ти помогне.

На INTRUDER-а тръбата му е е 28мм, но погледни и INTRUDER PRO: http://salvimar.com/images/stories/down ... 3_w.pdf#17
има го в бг, но няма кой да го качи в онлайн магазина на Видракс, много са заети .
. 
Почти на цената на обикновения интрудер е.

има го в бг, но няма кой да го качи в онлайн магазина на Видракс, много са заети
 .
. Почти на цената на обикновения интрудер е.
Еми не го намерих в бг сайтове , но в някакъв чужд сайт беше 190 $, което е 2 пъти и повече от другия. Относно това от София съм, но предполагам може и по интернт да се обясни нещо за зареждането. Истината е че е време да порасна ама малко закъснява, което има супер много недостатъци. Четох за някакви зареждания на по-дълги харпуни някак си през краката и някакви други начини ..както и да е, стига съм ви занимавал. Предполагам, че ще мога да зареждам 75см, тъй като му пипам жълъдите и все някак ще стане. И благодаря на всички, които ми помогнаха.

- alex_vp
- научил се да хвърля 
http://www.youtube.com/results?search_q ... 7-w2m-gSlo
Ето тук са клипчета как се зарежда харпун. След като го има PRO-то на интрудера - това е твоя харпун. Фиррма "Видракс" е тази, която ги внася и има магазин в София на адрес
Улица: "Ал. Стамболийски" №:108

Ето тук са клипчета как се зарежда харпун. След като го има PRO-то на интрудера - това е твоя харпун. Фиррма "Видракс" е тази, която ги внася и има магазин в София на адрес
Улица: "Ал. Стамболийски" №:108
Здравей, и добре дошъл във форума "sh4olin".
Какъвто и малък харпун да вземеш, ще изкараш с него един сезон докато си поосъвършенстваш техниката и ще почнеш да се оглеждаш за голям, и малкото харпунче ще ти остане като втори харпун за попчета. От харпуните които си изброил първите са с поцинковани стрели и телени жълъди, изкарват един сезон и ръждясват, читава стрела неръждавеика - около 30 лв. за този размер, жълъд - около 15 лв. плюс корда, кримпове, амортисьор - общо над 50 лв трябва да налееш допълнително към харпунчето. По 'Интрудара'
нямаш какво да пипаш !
И моите пет стотинки, карай си и този сезон с харпунчето на баща ти, а за другия посъбери още малко парички, за 200 - 250 лв. ще си вземеш читав харпун, и ела да го пробваме

Какъвто и малък харпун да вземеш, ще изкараш с него един сезон докато си поосъвършенстваш техниката и ще почнеш да се оглеждаш за голям, и малкото харпунче ще ти остане като втори харпун за попчета. От харпуните които си изброил първите са с поцинковани стрели и телени жълъди, изкарват един сезон и ръждясват, читава стрела неръждавеика - около 30 лв. за този размер, жълъд - около 15 лв. плюс корда, кримпове, амортисьор - общо над 50 лв трябва да налееш допълнително към харпунчето. По 'Интрудара'
нямаш какво да пипаш !
И моите пет стотинки, карай си и този сезон с харпунчето на баща ти, а за другия посъбери още малко парички, за 200 - 250 лв. ще си вземеш читав харпун, и ела да го пробваме

Георги Маринов:
Генерален спонсор на Мтел,Енерго-про и Лукойл.

Генерален спонсор на Мтел,Енерго-про и Лукойл.
Реших ще си взема Интрудера 75см. Благодаря на всички ви и най-вече на Алекс.

Ами честито за избора! Все пак е имало полза от "наливането на акъл"  . А за зареждането не бери грижа. И аз не мога да стигна жълъдите на 130-ка, обаче не значи, че не мога да го заредя
. А за зареждането не бери грижа. И аз не мога да стигна жълъдите на 130-ка, обаче не значи, че не мога да го заредя  . Пък и нали още растеш, ще ти се удължат кунките още този сезон
. Пък и нали още растеш, ще ти се удължат кунките още този сезон  . И сега още преди да си взел харпуна, вземи да изчетеш всичко за безопасността при гмуркането, защото не е шега. Повервай ми
. И сега още преди да си взел харпуна, вземи да изчетеш всичко за безопасността при гмуркането, защото не е шега. Повервай ми  . И успех!
. И успех!

. А за зареждането не бери грижа. И аз не мога да стигна жълъдите на 130-ка, обаче не значи, че не мога да го заредя
. А за зареждането не бери грижа. И аз не мога да стигна жълъдите на 130-ка, обаче не значи, че не мога да го заредя  . Пък и нали още растеш, ще ти се удължат кунките още този сезон
. Пък и нали още растеш, ще ти се удължат кунките още този сезон  . И сега още преди да си взел харпуна, вземи да изчетеш всичко за безопасността при гмуркането, защото не е шега. Повервай ми
. И сега още преди да си взел харпуна, вземи да изчетеш всичко за безопасността при гмуркането, защото не е шега. Повервай ми  . И успех!
. И успех!
Еми за последните 3 дена съм изчел повечето теми хаха да не кажа всичките, докато дойде лятото ще се подготвя още по-добре. ПАК ВИ БЛАГОДАРЯ!

Всичко далече от морето е провинция.   ))
))

))
))- 
				boqn_belchev
- ще става разбирач 
Здравей колега sh4olin! Няма какво ново да ти кажа, а и съм човек със много малък опит. Хората, които са ти писали, са много точни и  много точно са ти описали, какво ти трябва. Вслушай се във всяко едно мнение, особено за безопасността. Аз съм 170 см и преди около  6 години имах   подобни на твоите проблеми. Не си взех 90 см щото не достигах жълъдите. Тогова моето решение беше два харпуна  65 и 75  един евин и един не толкова скъп. Първата година стрелях предимно по попчета с 65. Така придобих умения, които след това ми бяха полезни за “тихото” придвижване. Сега знам, че и 120не е проблем за зареждане. 
После след години, когато имах някакви успехи с 75 та и си мислех, че всичко ми е ясно направихме един излет с РИКИ и разбрах, че нищо не знам1 а и съм имал много голям риск с кукана-метална проволка. Чета от няколко години и знам, че нищо не знам. Когато реши да се гмуркаш пиши къде и кога и помоли някои колега да ти помогне в началото. Така ще си спестиш много грешки и години опити. Бъди благодарен на хората, които се опитват да ти помогна. Те не се заяждат опита им е безценен.
Пожелавам ти безброй прекрасни мигове във водата среща с красиви риби и много приятели за споделяне на преживявянията!

После след години, когато имах някакви успехи с 75 та и си мислех, че всичко ми е ясно направихме един излет с РИКИ и разбрах, че нищо не знам1 а и съм имал много голям риск с кукана-метална проволка. Чета от няколко години и знам, че нищо не знам. Когато реши да се гмуркаш пиши къде и кога и помоли някои колега да ти помогне в началото. Така ще си спестиш много грешки и години опити. Бъди благодарен на хората, които се опитват да ти помогна. Те не се заяждат опита им е безценен.
Пожелавам ти безброй прекрасни мигове във водата среща с красиви риби и много приятели за споделяне на преживявянията!
- 
				tolio_pm
- разбира нещата 
kazakovg написа:В краен случай, може да зареждаш и така!
http://www.youtube.com/watch?v=hgEyPupz ... 79&index=1
Батти здухания жабар

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.

пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Моят съвет е да си вземеш Интрудер про 75см. Тръбата е 28см. Водача на стрелата си е отлят с тръбата,/не е лепен/, реверсен спусък, зарядната дължина е почти 80 см. а това е предпоставка да го ползваш и за платеринки, с една стрела 6 мм. Никога няма да ти е излишен, дори когато задобрееш и почнеш да ловиш и по дупките. Добре дошъл младежо! 

- 
				ribkata
- научил се да хвърля 
избор на харпун
Двоумя се между тези двата ...http://www.oceanic.bg/content/lastichen ... ompetition" onclick="window.open(this.href);return false; ииии http://www.oceanic.bg/content/harpun-picasso-scorpion" onclick="window.open(this.href);return false; ///// говорим за 90см. Пари 150 180 лв. ако имате по добри предложения и савети ще бъда благодарен 

!!!НАСЛУКА!!!

Re: Избор на Харпун за начинаещ
Първо добре дошъл, второ трябваше да се огледаш по надолу в темите, защото всеки нов които се появява , отваря такава тема. Така че твоята ще бъде преместена на местото и.

Пашата обича смелите.