Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Платформа?
Модератор: emo vasilev
Платформа?
Здравейте, колеги. Днес докато си висях на баластриерата до летището (тия дни ще разкажа надълго и нашироко капото) ми хрумна идеята да си направя платформа ( човек като няма какво да прави си създава проблеми
). Най на сърце си ми е плувкарския риболов, макар че пробвах и "на тежко" и спининг...от плувката ми подскача сърцето. Изчетох доста по темата, видях страхотни платформи-самоделки, дори и един два расови екземпляра надминават някои от продуктите на доста и световно известни марки ( колегата toto57) !!!
Искам да ви попитам за съвет - от къде се започва, изчисления, кое след кое... Искам да си направя една за мен, да ми е удобна и да си сложа аз всичко където ми е удобно
9 все пак съм левичар )
Засега е само мечта, но може пък и след някой друг месец да стане реалност. Искам да има кутия с дълбоки чекмеджета, стойкa за стръв,стойкa за въдица,стойкa за живарник,стойкa за чадър, стойкa за масичка иииии стоика за ледарка и бира в нея.
и пепелник 

Искам да ви попитам за съвет - от къде се започва, изчисления, кое след кое... Искам да си направя една за мен, да ми е удобна и да си сложа аз всичко където ми е удобно

Засега е само мечта, но може пък и след някой друг месец да стане реалност. Искам да има кутия с дълбоки чекмеджета, стойкa за стръв,стойкa за въдица,стойкa за живарник,стойкa за чадър, стойкa за масичка иииии стоика за ледарка и бира в нея.

Re: Платформа?
Най лесно е да вземеш една скъпа за 1 час да и направиш чертежи и т.н
и най-важното са краката и стъпката да са здрави и с добри винтове.
Аз имам самоделка- купих я от форума- нема грешка.
и най-важното са краката и стъпката да са здрави и с добри винтове.
Аз имам самоделка- купих я от форума- нема грешка.
да, да! Има направо "самоделни расови жребци" на колегите. На мен за това ми се иска да си я направя, за да си е моето произведение. За съжение окло мен няма никой с платформа, но пък сега като започне сезона може да помоля някои колега по водоемите да жвърля едно око от близо.
Засега имам идея от къде мога да си намеря алуминиевите профили, но не знам за тия сглобки, доста пипкава работа си е.
Засега имам идея от къде мога да си намеря алуминиевите профили, но не знам за тия сглобки, доста пипкава работа си е.
Значи трябва да си доста добър тенекеджия за да си я направиш-
иначе- сгъваемо столче+ 3 стойки за въдицата и живарника вършат същата работа+
чадър и биричка- Мексико.
vyrhara написа:Значи трябва да си доста добър тенекеджия за да си я направиш-

Кофи,калъфи- тегло е, ако не искаш да влачиш- стани футболен фен и ходИ на мач.
- live_game999999999
- новобранец
Щом си започнал може по бавно да стане ,но поне ще си я барнеш по твой вкус ,се пак с кеф да си пиеш биричката на нея и да си пръцаш ....
хвани, пусни, дари живот,......... и те така
-
- научил се да хвърля
Един съвет от мен не се впускай да правиш платформа .Аз си направих и ми излез на 180 лв разгледай в Ebay има добри оферти .и си купи .
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Най-ангажиращи ми се виждат заварките. Бих ти препоръчал да разгледаш рамките на Риив. Направени са най-просто и лесно за изработване. Можеш да минеш само на нитове и болтове.
Куфара е лесен за правене и има милиони възможности, ти ще си избереш претпочитания от теб вариант.
Много от прикачните ще е по-добре да си ги купиш, съобрази си размерите на стола и профила на краката с това.
ПП. Затворените профили са изключително устойчиви и няма нужда да се хвърляш на дебелостенни, а оттам и тежки изпълнения. Това е най-честия недостатък на самоделките.
Куфара е лесен за правене и има милиони възможности, ти ще си избереш претпочитания от теб вариант.
Много от прикачните ще е по-добре да си ги купиш, съобрази си размерите на стола и профила на краката с това.
ПП. Затворените профили са изключително устойчиви и няма нужда да се хвърляш на дебелостенни, а оттам и тежки изпълнения. Това е най-честия недостатък на самоделките.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Именно да си е моя дизаин! А искам да съм сигурен че аз ще съм първия който ше седне на нея, удоволствието да сътворя нещо
Вече има развитие по въпроса, намерих си склад за алуминиеви профили, мисля всичко да е на сглобка, без заварки. за краката си мисля че най-добре да са от Ф25 на 2мм дебелина на стената, същото реших и за правоъгълните профили: 25х50 със 2 мм стена. Основната тежест да пада на задните 4 крака. Там мисля да видя как да подсиля профилите. предните със скарата няма да са толкова натоварени, може да е само на сглобка и нитове. Най-важен според мен е съндъка - там ще падне голямото мислене, след това идват на дневен ред врътките за затягане на краката. Няма да може да стане само с болтове, че ще се наранява алуминия, мисля да го напрая със "home made " стяги.

Вече има развитие по въпроса, намерих си склад за алуминиеви профили, мисля всичко да е на сглобка, без заварки. за краката си мисля че най-добре да са от Ф25 на 2мм дебелина на стената, същото реших и за правоъгълните профили: 25х50 със 2 мм стена. Основната тежест да пада на задните 4 крака. Там мисля да видя как да подсиля профилите. предните със скарата няма да са толкова натоварени, може да е само на сглобка и нитове. Най-важен според мен е съндъка - там ще падне голямото мислене, след това идват на дневен ред врътките за затягане на краката. Няма да може да стане само с болтове, че ще се наранява алуминия, мисля да го напрая със "home made " стяги.

-
- разбира нещата
Помисли като ставаш прав да не стане беля и да се изкъпешvixun написа:.... Основната тежест да пада на задните 4 крака. Там мисля да видя как да подсиля профилите. предните със скарата няма да са толкова натоварени, може да е само на сглобка и нитове.....