КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

е,изяде ли ги всичките тия,или още ги ядеш?или на сьседи нещо..туй,онуй?пич?
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

раздавам тия са от 2 пъти малки са ама едио ходене ми излиза 20 30 лв нема да ги пуснем
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

venci72 написа:раздавам тия са от 2 пъти малки са ама едио ходене ми излиза 20 30 лв нема да ги пуснем
:smt038 ..дадоха ли ти комшиите 20-30(че на мен са ми по 50-70лв излетите) лева?виж,не ме разбирай погрешно-аз душата нема да си кривя-понякога и аз взимам по една кофа,общо взето ведньж годишно,ама не да се хваля,ами некоя консервичка нещо..после си ги пускам-примерна схема:фанем 20 скобра,взема си 3-5 и другото-на воля-не ти лие хрумвало?найл как добре ще се почувстваш ако го изпробваш тоя метод?да ходят сьседите САМИ да си ги ловят и да дават по,колко каза?20-30 :idea: пускал ли си 4 килограмова бяла мряна на свобода?бати кефа!!!предложение де-никой не е идеален :lol:
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

:smt038 :smt038 :smt023
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
SHUPLESA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SHUPLESA »

КОЛЕГИ,за мен лично риболова на скобар е не6тото което ме кара да се чувстжам РИБОЛОЖЕЦ.Моето мнение е че този вид риба не е за всеки.Аз лично го гоня от 11г. и всеки пат мисля , че има какво о6те да се уча,по нашият край го ловим на места кадето перото ти лази и да има далбочина поне 2м.храним основно с хляб и бял червей.и когато се сабере повярвайте ми се стои денонощно естествено през ноща на ампула най големият ми успех е 84 бр. за денонощие като килограми 39.450 това е което искам да споделя с вас за скобича ами на слука
искам 365 дена в годината да съм за риба
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

скобар само на "леко" ли се лови или може и на дъно досега несам чувал някои да лови скобар на дъно но ........ :oops: трябва да се пробва на фидер примерно дали няма да стане
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Може и на дъно,но според зависи

Мнение от INCUBUS »

Не знам за Дунава,колега,много ми е далече.Но "на дъно"съм хващал само веднъж скобар - на р.Арда,край Дяволския мост,в землището на гр.Ардино.Да си призная,бях сгазил лука - ловях едновременно с две въдици-ма просто се изкуших,не можах да се сдържа.Едната - с подвижно олово,другата - с хранилка,пълна с мачкана среда от бял хляб.С по една кука и стръв -бели червеи.Основно кълвеше мряна,но не бяла,защото в Родопите такава няма.В един момент,на въдицата с хранилката,извадих 30 см скобар-беше си клъвнал нормално,закачен за устната.Е ми,изпулих се - наистина никой не го лови така.След новото замятане с хранилката,извадих мряна,но след нея още един скобар-маломерен.До края на риболова клъвна на това "дъно"и трети скобар,който обаче се откачи непосредствено до брега-беше май доста голям.Значи,не е било случайност-възможно е да има и такива дни.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Може и на дъно,но според зависи

INCUBUS написа:Не знам за Дунава,колега,много ми е далече.Но "на дъно"съм хващал само веднъж скобар - на р.Арда,край Дяволския мост,в землището на гр.Ардино.Да си призная,бях сгазил лука - ловях едновременно с две въдици-ма просто се изкуших,не можах да се сдържа.Едната - с подвижно олово,другата - с хранилка,пълна с мачкана среда от бял хляб.С по една кука и стръв -бели червеи.Основно кълвеше мряна,но не бяла,защото в Родопите такава няма.В един момент,на въдицата с хранилката,извадих 30 см скобар-беше си клъвнал нормално,закачен за устната.Е ми,изпулих се - наистина никой не го лови така.След новото замятане с хранилката,извадих мряна,но след нея още един скобар-маломерен.До края на риболова клъвна на това "дъно"и трети скобар,който обаче се откачи непосредствено до брега-беше май доста голям.Значи,не е било случайност-възможно е да има и такива дни.
пробвай с фидер :idea:с повече бял в захранката,па ако моеш да си позволиш,кошничка САМО за бял-още по добре :!:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

И на пружина си кълве ,но емоцията на леко е много по-голяма :wink:
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

ето от днеска на с. покровник в благ. град на струма беше събор ама хванах доста скобари не беха баш големи ама ставаха

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:P
fingolfinh
новобранец
новобранец

Мнение от fingolfinh »

Ще Ви издам една тайна от пловдивските скобараджии.
В най-студеното време- намерете пасажа и пробвайте на малка гола ЗЕЛЕНА тройка !
Обадете ми се и успех :axe:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Твоята малка тайна е разисквана в една тема малко по надолу на цели четири страници,така че да не започваме отново с пререканията! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
fingolfinh
новобранец
новобранец

От мен !

Мнение от fingolfinh »

Dotuk написа:Хахахах, не не колега.Просто плувка , тежест и бяла тройка.Мяташ и по течението, скобара направо удря на голата кука.Лично аз не вярвах , но..... в този край всички така ловели. И е мнгоо резултатно.

Ще Ви издам една тайна от Пловдивските скобараджии !
В големия студ, намирате пасажа и мятате на малка гола ЗЕЛЕНА торйка, на изтичане , плувка - по-тежка- зависи от характеристиките на реката в която ловите, търсят се относително по-дълбоките места.
Следи се много внимателно "пътуването" на плувката - при най малкото задържане и/или потапяне се прави засичане и дай Боже- класическа борба- ако ли не- презамятане и т.н.- Да няма "корем" по време на "пътуванетото" на плувката.
От мен Успех !
:rolleyes:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt083 :smt083 :smt083 :smt083

Моля, участниците в "онзи" спор, да запазим пълно мълчание!
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Да посаживим темата: какви куки /марки и размери/ ползвате и препоръчвате за гоненето на скобара?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”