Маркер

Модератор: Paublo_Eskobar

miro253
фен клуб-скобар

Re: Маркер

Мнение от miro253 »

Моя маркер е на Кралусо. Може би най-скъпия на пазара. На цвят е жълт. Като си маркирам влакното изкарва около 3 часа и пак трябва да се повтори за да не си изгубя маркировката, обаче ако се наложи да го махна принудително направо няма махане. Как го изтривате вие?

Въпрос към колегите, които не ползват маркер: Как си целите петното?
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

miro253 написа:Въпрос към колегите, които не ползват маркер: Как си целите петното?
Аз си закачам влакното на клипса на макарата,но така рискувам да ми удари по-едра риба и да скъса.
Някакви впечатления от маркерите на Filstar?
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

kmap написа:
miro253 написа:Въпрос към колегите, които не ползват маркер: Как си целите петното?
Аз си закачам влакното на клипса на макарата,но така рискувам да ми удари по-едра риба и да скъса.
Някакви впечатления от маркерите на Filstar?
Не съм го ползвал, но предполагам, че няма да е лош. Имайте в предвид, че това е атрибут, който ако не се изгуби се ползва с години така, че цената според мен няма кой знае какво значение.
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Не знам как да обясня как си целя петното , без маркер , но ще опитам :) Първо и много важно за мен е че в 95% от случаите ловя на фиксиран ваглер , което много улеснява процедурата , ако ловя с подвижен ми се е случвало да презамятам по 3/4 пъти докато си нацеля петното :) ... Иначе схемата е стандартна , ориентир на отсрещния бряг и си прехвърлям петното , потапям влакното и леко дообирам за да застана точно отгоре :) Пробвай и ще се изненадаш колко е лесно . Ползването на клипса е супер , но ако дойде някой бонус става грозно ... затова аз не го ползвам , че бонусите и без друго са редки за да ги пропиляваме .
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

SammY написа:Не знам как да обясня как си целя петното , без маркер , но ще опитам :) Първо и много важно за мен е че в 95% от случаите ловя на фиксиран ваглер , което много улеснява процедурата , ако ловя с подвижен ми се е случвало да презамятам по 3/4 пъти докато си нацеля петното :) ... Иначе схемата е стандартна , ориентир на отсрещния бряг и си прехвърлям петното , потапям влакното и леко дообирам за да застана точно отгоре :) Пробвай и ще се изненадаш колко е лесно . Ползването на клипса е супер , но ако дойде някой бонус става грозно ... затова аз не го ползвам , че бонусите и без друго са редки за да ги пропиляваме .
Това на дистанция до 10-12 метра може би не ми е проблем, но по-надалеч не бих си повярвал.
Аз съм новобранец в мач риболова, но от последните ми три излета /единия от тях беше първото форумно състезание :D / си направих изводите, че има случаи в, които рибата ми взима в захраненото петно, но има и други в които ми кълве около или на ръба на него,/ не е изключено и нещо да съм объркал :lol: / но без маркер не се виждам.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Kогато видя че съм забравил маркера за влакното на мача, напрово го сгъвам / на големи дистанции 30, 35м. и дъбочини над 8м. без белек на влагното риболова ще е с доста случанен характер / това с клипса има логика, но аз не съм му фен.

един + за маркера на Филстар от мен
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Колега при такава дълбочина и дистанция трябва да сме екстрасенси за да си целим петното без маркер :) Има и още 1 варянд с ластичка на шпулата , но това съм го правил само на фидера , но пък работи безотказно . Проблема е , че като "гепиш" по голяма риба си губиш точната дистанция .
Изображение
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

SammY написа:Има , ноо не му помня марката :) Опаковката е бяла с Англ. знаме и пише мач и фидер . С големи букви пише синкинг , но може и да е измама , не съм го тествал :)
Browning Cenex също прозрачен - пише ,че е потъващ - ПЪЛЕН БОКЛУК !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

miro253 написа: ......Въпрос към колегите, които не ползват маркер: Как си целите петното?
С изричната уговорка, че не разбирам от този риболов (ловя рядко на мач) - връзвам си стоп-възел близо до макарата (където, обикновено се маркира), след като съм заметнал на тази дистанция, на която смятам да ловя. Въпросът е след риболов, но преди последно обиране на линията, да се премахне възела (игла или кърфица помагат при развързване). Не знам дали го обясних достатъчно ясно...
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Аз съм с маркера на Филстар...честно казано досега само веднъж съм го ползвал и то при пробването на мача. Иначе мислех това с клипса за най-добрия вариант, но истина е, удари ли нещо голямо...язък за рибата, ваглера, монтажа и кефа като цяло...определено по-безопасния вариант си остава с маркера.
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Аз също съм с маркер на Филстар и съм доволен от него.В един руски сайт казват,че може да се бележи влакното и с конектор,но трябва по-често да се използва тъй като не е толкова траен като маркера.
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Redimido написа:Аз съм с маркера на Филстар...честно казано досега само веднъж съм го ползвал и то при пробването на мача. Иначе мислех това с клипса за най-добрия вариант, но истина е, удари ли нещо голямо...язък за рибата, ваглера, монтажа и кефа като цяло...определено по-безопасния вариант си остава с маркера.
Колега не ползваш ли поводи ? Как си правиш линията , че всичко да заминава с рибата ? То никой не е застрахован , че няма да му се притрие някаде основното и да стане най-слабото място , но това до сега не ми се е случвало ... Имам само 2 изгубени ваглера до сега и то 'щото им се чупят халкичките :D
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Не ми се е случвало - размишлявам Сами, размишлявам! :) :drinkers:
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Хах , дано не ти се случва :drinkers: НаКука :)
Изображение
Аватар
RustyNail
новобранец
новобранец

Мнение от RustyNail »

Ползвам маркер на Филстар и съм доволен.На един риболов ми се налага максимум 2 пъти да нанасям. Не се трие лесно. Хубавото на този маркер е, че не се трие ами в един момент, от мокренето и съхненето, става на коричка и пада.
Ако практикуваш риболов на спининг значи, че си постигнал уважение към рибата и любов към природата!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”