Долни Богров-платеното

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Долни Богров-платеното

Мнение от qno_zloo »

Д.Граховски написа:Ама и бяла ли има?И ако има големи ли са?За спининг става въпрос.
http://youtu.be/xlw1vxhGEno
Ето ти и бялата.

Иначе щуки има и в събота ще гоня рекорд 10+кг.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Има ли шанс за риболов на мирни риби на мач или все още дава само на фидер.Че тоя дъжд прееба реката и треа се мисли нещо за неделята.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

На мач срещу кафето.

Изображение
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

qno_zloo написа:На мач срещу кафето.
Никога не съм ловил там.Каква е логиката - по-дълбоко е там по-близо до брега и се достига по-лесно с мача предполагам.Рибите сигурно са събрани в най-дълбоката част и не движат много много.Дай жокер,рядко го посещавам този гъол,въщност съм ходил всичко на всичко 4 пъти и през забраната се ловеше добре,но единия път беше по това време и забих капото та сега се чудя какво да правя :(
elbow
новобранец
новобранец

Мнение от elbow »

Дълбочината си е същата , бих казал че по-лесно се достига с прашката, а пък ваглер по-голям от 1-2г. може да стигнеш до средата на гьола в общи линии. Капото зависи с какво, как и колко храниш, рибите леко се раздвижват вече. Успех ако ходиш!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Бе аз имам и фидер,ама съм босичък в тоя риболов.Рядко хващам друга тояга освен болото.Просто речния най-ме кефи.Ама като реката е боза нема сми.Мача ми е интересен и доста му влезнах в час,че требва и за фидера да попрочета.Мерси за инфото и пожеланието за успех.Наслука на всички идния уйкенд!
ickoblicko
новобранец
новобранец

Мнение от ickoblicko »

както каза qno_zloo срещу кафето е най добре и според мен :) на 30 метра някъде има дупка и е дълбоко там се навъртат шарковците. но и на острова да застанеш мисля че ще имаш успех .

аз ползвам за захранка и стръв от пелетите които се продават там и винаги съм имал успех :)
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Колеги искам да ви попитам при риболов на щука (яно–злоо) слагам си 1 вирбел на основното и към него прикачам металния повод с примамката ли ? ... като на металният повод и от 2-те страни има по 1 вирбел ? и ако можеш да ми препорачаш някакво влакно за спининг,че ще сменям старото ... :)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Radoy написа:Колеги искам да ви попитам при риболов на щука (яно–злоо) слагам си 1 вирбел на основното и към него прикачам металния повод с примамката ли ? ... като на металният повод и от 2-те страни има по 1 вирбел ? и ако можеш да ми препорачаш някакво влакно за спининг,че ще сменям старото ... :)
Значи ,аз от спининг не разбирам, но за повода ще ти кажа.
Имам метални поводи които са доста меки и издържат до 7кг. с ухо от двете им страни, на основното слагаш хубав здрав вирбел със закопчалка, в другия край малка , но заздравена халкичка като от блесна и нанея слагам подходящата кука според размера на рибе, куките които ползвам са с ухо от 6/0 през два номера та до номер 2, НЕ ПОЛЗВАЙ ТРОЙНА КУКА.

Изображение
rydo
новобранец
новобранец

Мнение от rydo »

Някой да знае дали ще работи утре
bo4kata
новобранец
новобранец

Мнение от bo4kata »

всеки ден :D
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Такаа,ако мое съм полезен на тези дето ще метат на ма4,ми ни ще.Ни бара,не апе.Това днеска пробах на техните пелети и на още два вида халибуд с кръв и още рибни.На царевица и на блатен също ни ще.Лових на дъното на около 30 метра срещу кафето.На фидер излезна по некоиа риба ма тегаво по 1 - 2 на човек.Имаше около 15 души на гъола.Извадих късмет та зака4их две риби за опашката и ги извадих и двете една 7-8 кила и една около 5.Те тва е.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Трябва да зарежа фидерите и да извадя мача да видя къде ви е грешката, на мач последния път на номер 1 кука с пелета на Динамит и по една прашка се хванаха 5/6 риби, но мятаха мача и отхлабвах аванса и за сигнализация, не съм гледал плувката.

Изображение
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Требва да добавя че духаше силен насрещен вятър и храненето с прашка на 30м беше мисията невъзможна.Възползвах се от кратките затишия за да храня с прашка при това не с техните пелети щото са леки,а едни шаранови с рибен аромат по тежички.А техните взех че ги разкиснах добавих от фишмила малко царевица и малко друга манджа оформих топки и те така.Отделно пристигнах на гъола 10.30 и се мотах докъм 11ч.Та имаше колега който явно посещава редовно водоема сподели че в момента търси царевица с аромат на чесън,рибно топче или на метод фидер със стереопорче .Че неще стръв на моменти само цока манджа.След обяда той така хвана 2-3 риби.Та грешката може би е тва.Аз лично очаквах блатния да се отчете но не би.Щото си е мръвка и то апетитна.За 5-6 часа не иска да бутне.Здраве да е че ги мориме през забраната като раздвижат по сериозно.А рибите се движат макар не по летному ,но има некакво раздвижване.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

В неделя минахме 50-те риби до 17:00ч.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”