Избор на мач

Модератор: Paublo_Eskobar

InfinityCarp
новобранец
новобранец

Избор на мач

Мнение от InfinityCarp »

Колеги помогнете ми в избора на мач.Разликата между двата мача е 0.40лв нищо не е но въпроса е кой ще ми върши по добра работа.Мачовете са следните: http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... cts_id=336 и ето този http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=54 ..
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Re: Избор на мач

Мнение от nikolaiiliew »

InfinityCarp написа:...въпроса е кой ще ми върши по добра работа...
Та за какви риби ще го ползваш мача?
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

За Филстара мога да ти кажа,че е железен,държи на доста големи натоварвания,но ако ще го ползваш за по-големи шарани погледни и тази пръчка като идея в същия ценови клас: https://megafishing.bg/product/682/carp ... focus.html
И още нещо за Филстара,този от линка,който си пратил мисля,че е стария модел и може би трудно ще го намериш.От миналата година по това време са пуснали по-дълъг вариант на 4.20 и малко променен външен вид.Ето го: http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4784&
Успех в избора! :)
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

По описанието в сайта,ФОКУС-а,който е показал колегата изглежда дота добър за борба с по - едри шарковци.Дано не е само реклама.Колега,kmap,ползвал ли си го лично и ако да какви са ти впечатленията от него?Как се държи с едрите риби?
Изображение
Изображение
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Ако става въпрос за Фокуса,един приятел има такъв и определено е по-твърд,стегнат и тежък от Филстара.
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Имам такъв фокус само че 4.20м наистина е малко тежичък но се държи перфектно!Спорет мен въдицата трябва да се хване във ръка за да се прецени дали ти пасва!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

И аз този на 4,20 заглеждам.В двата линка ФОКУС-а и ФИЛСТАР-а ги дават по 310 грама.Много голяма ли е разликата с реалния грамаж?Всъщност грамажа не ме притеснява много (не,че е без значение де).За мен е важа здравината,защото като ловя примерно на платено шаранчета по около 2 кг.,понякога се закачат по - едри риби и тогава да не му треперя да не се предаде.
Изображение
Изображение
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Най голямата ми риба със него е амур 5.300кг извадих го без проблем и кефът е невероятен.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ivoriba написа:Най голямата ми риба със него е амур 5.300кг извадих го без проблем и кефът е невероятен.
:smt023 Мисля,че амур 5,300 кг. е доста добър тест за един мач.Още повече,че цената му е добра.Май и аз ще се обзаведа с този ФОКУС!
Изображение
Изображение
Аватар
F@tboyslim
новобранец
новобранец

Мнение от F@tboyslim »

Мисля че фокуса е прекалено тежък и с дебела бланка. Държал съм го в магазина и не ми допадна. Както името му показва с него се ходи целенасочено за шаран с по-големи ваглери. Не че няма да върши работа и за по-дребни риби, но се губи от удоволствието.
Кеф цена няма!
george142
новобранец
новобранец

Мнение от george142 »

F@tboyslim написа:Мисля че фокуса е прекалено тежък и с дебела бланка. Държал съм го в магазина и не ми допадна. Както името му показва с него се ходи целенасочено за шаран с по-големи ваглери. Не че няма да върши работа и за по-дребни риби, но се губи от удоволствието.
Прав си! Кефа от ваденето на 300-400гр. каракуда е неописуемо преживяване, запомнящо се за цял живот! :sarcasm: :lol:
Аватар
F@tboyslim
новобранец
новобранец

Мнение от F@tboyslim »

george142 написа: Прав си! Кефа от ваденето на 300-400гр. каракуда е неописуемо преживяване, запомнящо се за цял живот! :sarcasm: :lol:
По свободните водоеми масовата риба е с такива размери за съжаление.... и да кефа е по-голям отколкото да вържеш 0,30 и със сопата да ги дърпаш на буксир. :D Даже и с по фин мач не е проблем да изкараш голяма риба ако умееш да боравиш с аванса.
Кеф цена няма!
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

Купих на бащата един такъв фокус и ми се вдигна в очите, когато изкара едно шаранче около 4кг с повод 0.12 Малко е тежка въдицата, може би и малко тромава, но си е специално за едри риби, без много да я мислиш. Оглеждай хубаво преди покупката за дефекти и ползвай смело с тежки ваглери /даже хвърля и леки кошнички/
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колеги,всеки твърди,че ФОКУС-а е много тежък а в сайта го дават 310 грама на 4,20 дължина.Толкова много ли е разликата?Ако може някой,който го има да го претегли и да напише колко му е реалното тегло.
Изображение
Изображение
rosho
новобранец
новобранец

Мнение от rosho »

точното му тегло е 316гр. , според кантара ми.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”