Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

martineti написа:Аз 2010 я изкарах с було ,но това след като се изчерпа в града въпросното мазило. Наистина е много ефикасно и смело мога да твърдя ,че след като се намажа с него не ме доближават комарите. Ползвано е в много тежки условия. В по-леките и за пръскане по дрехите ползвам това:

Изображение
Подкрепям точно това. Ловя основно на Марица и там комарите са като врабчета.., това върши работа.......
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

lubotrifonov написа:За Дунава ще Ви кажа че който ходи там редовно знае какво е да чуеш как жужи гората от комари и няма мазило което да помага най добрите карат до полвин час а с другите си като тотрта с крем за комарите :D
Спасението е само механична преграда :D
Личи си кой е спал в гората на реката и познава фактическата обстановка :smt041
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87293
Да пробваме и това макар че крема е ефективен имам го от две години и го ползвам на Дунава.
ИзображениеИзображение
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Хм,последния път по Дунав прекарах моторната пръскачка с делтаметрин от зор.Иначе най-сигурно-защитен гащиризон от тия където ползват автобояджиите и було на главата!
neroni
новобранец
новобранец

Мнение от neroni »

Румен Александров написа:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87293
Да пробваме и това макар че крема е ефективен имам го от две години и го ползвам на Дунава.
Това ползвам и аз и работи.
0879684467
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

raev написа:Едни от най-страшните години бяха около 2000ната(не помня точно коя), 2006 и 2010. Около местата, на които ходя е пълно с блата, острови, ями и там е уникален развъдник на комари. Ако някъде комарите излизат сутрин и вечер, при нас са целодневно по много. При 37-9-40C, слънце или сянка...няма значение! Когато става въпрос за риболов 5-7дни си е чисто изпитание. Пробвали сме мазила(включително и кал), пръскалки, рол-он, спирали, гривни, факли, димки, витамин Б, няколко бръмчилки, инсектор(които се задръсти за 30мин), може да има и нещо друго не се сещам вече.
Единственото нещо, което е дало изключително силен ефект е :idea: Циперметрин! Това е контактен препарат, с който се третират тревни площи, обори и т.н. против насекоми. Струва около 2та лева(от хуманна аптека), разрежда се в 10л вода, пълни се в пръскачка и все едно си на лозето. Последно правих тази гимнастика 2010г. С 20л. разтвор напръскахме 2 ара около мястото където ловихме, след 30 мин. беше възможно да съблечем дългите дрехи, с които бяхме въпреки 35С+. Интересното е, че това наистина има ефект 2 до 3 дни(понеже е контактен препарат), ако не ви идват гости или не излизате от зоната ефекта е по-голям.
Най-доброто спасение от комарите е да си стоите в къщи или да ходите по язовири :) За всички останали нередовни люде-мазохисти, които седят с дни по Дунава....носете си пръскачката, тя ви намаля комарите, за да са ефикасни мазилата, без които не тръгвайте! :)
Не познавам колегата,въпреки че сме от един край,а ловните ни полета се застъпват.Прочетете отново тоя му пост и останалите коментари са излишни!
Колега Раев,само да спомена,че тази година ще е мноооого плодородна :wink: ,вече изцяло е залята територията на бившето новочерненско блато,водата минава под пътя Русе-Силистра.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това дали ще ви свърши работа -

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

колеги ,почна ли скумрията по дунава , дайте инфо
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Рано е
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

колега от Лом ми сподели че преди бурята е хванал 5-6 много добри скумрии
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mr.washinkton »

raev написа:Едни от най-страшните години бяха около 2000ната(не помня точно коя), 2006 и 2010. Около местата, на които ходя е пълно с блата, острови, ями и там е уникален развъдник на комари. Ако някъде комарите излизат сутрин и вечер, при нас са целодневно по много. При 37-9-40C, слънце или сянка...няма значение! Когато става въпрос за риболов 5-7дни си е чисто изпитание. Пробвали сме мазила(включително и кал), пръскалки, рол-он, спирали, гривни, факли, димки, витамин Б, няколко бръмчилки, инсектор(които се задръсти за 30мин), може да има и нещо друго не се сещам вече.
Единственото нещо, което е дало изключително силен ефект е :idea: Циперметрин! Това е контактен препарат, с който се третират тревни площи, обори и т.н. против насекоми. Струва около 2та лева(от хуманна аптека), разрежда се в 10л вода, пълни се в пръскачка и все едно си на лозето. Последно правих тази гимнастика 2010г. С 20л. разтвор напръскахме 2 ара около мястото където ловихме, след 30 мин. беше възможно да съблечем дългите дрехи, с които бяхме въпреки 35С+. Интересното е, че това наистина има ефект 2 до 3 дни(понеже е контактен препарат), ако не ви идват гости или не излизате от зоната ефекта е по-голям.
Най-доброто спасение от комарите е да си стоите в къщи или да ходите по язовири :) За всички останали нередовни люде-мазохисти, които седят с дни по Дунава....носете си пръскачката, тя ви намаля комарите, за да са ефикасни мазилата, без които не тръгвайте! :)
Напълно съм съгласен колега, много пъти ме е спасявало и, вече не ходя без него не само по Дунава, а и на всякаде. :smt038
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
neroni
новобранец
новобранец

Мнение от neroni »

topspin написа:колега от Лом ми сподели че преди бурята е хванал 5-6 много добри скумрии
На чепаре ли е ловил?
0879684467
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

да на чепаре , 1 час е въртял и е хванал няколко големи ,ми каза , незнам дали да му вярвам ,то ако в Лом има ,значи и при нас в Свищов трябва да излиза , първо от тук минава за нагоре
neroni
новобранец
новобранец

Мнение от neroni »

Разпитах няколко колеги от Лом. Преди застудяването е имало епизодичен успех на прилични рибки. Но сега зимата се завърна.
0879684467
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

За комарите ползвам офф, но това е ако искам да презаредя набързо въдиците.Ако се застоя, потта го отмива и става страшно, а и е гадно да се поливаш с препарати през час-два.Затова пчеларското було е най-доброто,имам и подобна шапка от линка.Но я махнах.Само малко да има контакт на мрежата с кожата и гадовете са те надупчили веднага!!! :mrgreen: . Около бивака пръскам като колегата, но трябва на всеки 2 дни поне и задължително ако преръми дъжд.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”