МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Fishh »

Ебаси мамата и време :axe: ,отиде още една седмица чакане.....забраната идее :vom:
popay12
новобранец
новобранец

Мнение от popay12 »

Колеги, понеже и аз се запалих по спининга, та си купих оборудване и бях на реката миналия ден, след село Брод, близо 4 часа въртене с колегата и нито 1 удар нямахме. Та понеже съм шаранджия, но се запалих по спининга, искам да попитам колегите, които знаят места за въртене да ми помогнат малко с места около Симеоновград, Харманли и Любимец. Благодаря ви от сега :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

popay12 написа: искам да попитам колегите, които знаят места за въртене да ми помогнат малко с места около Симеоновград, Харманли и Любимец. Благодаря ви от сега :drinkers:
Местата са всички бентове по реката. Кликваш Гугъл мепс и гледаш къде са..., и пътя по който можеш да ги достигнеш. Лятото за кефал, търсиш каменистите бързеи.
В момента реката е боза и всички опити са обречени на неуспех... Изчакай да се стабилизира нивото и да се поизбистри водата.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

То по това време кадето да идеш само късмета требва да е с теб!За момента по това време на годината не си заслужава да биеш път до Любимец примерно...Изчакай реката да се стабилизира и тогава се пускай надоло...
Изображение
Reel Tuning
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Днеска се разходих до реката и ми се видя доста добре за 1-2 дни по-малко вода и започнала да избистря до 2-3 дена си мисля ще е гуууд :drinkers:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Уфф днес се разходих до реката да тествам новите такъми и придобивки. То хубу, че вятъра утихна та ставаше за мяткане на пластмаси и железа :rolleyes: Нивото на реката беше безумно високо....водата бетер бозица...
Закотвих се на единственото почти тихо местенце в района ми.....ииии счупих каръка - хванах сефтето за годината една дребна амсийка (уклейче) на воблер 3 пътии по-голям от нея :lol: . Цял следобед скобари, уклеи и други риби се плицикаха на воля....тия тревопасните са в най-тихите залети участъци и яко натискат треволяка ;) Имаше и хора, които търсеха и сом на дъно с 250 грамови гюлета, ма са капотираха....
Ей за ориентир колко е висока водата :
Изображение

Голяма е като Дунав :lol:
Изображение

Останах доволен от новите щуротийки и като цяло от малката цацичка :P
Едно напомняне : Всички драки са под вода - да внимавате де мятате примамките. :idea:
Изображение
Horozov
новобранец
новобранец

Мнение от Horozov »

Здравейте колеги!Днес брат ми е бил на обход по Марица край Пловдив.Докато е обикалял е дръпнал това зверче на воблер.Имаме следното питане...Това Радпер ли или кефал
Прикачени файлове
photo1111.JPG
photo1111.JPG (182.34 KiB) Преглеждано 768 пъти
untitled.JPG
untitled.JPG (147.27 KiB) Преглеждано 770 пъти
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

труп на распер
скобара е риба проклета
Изображение
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Те така,ако са го били хванали брати щеше да се прибере като рибата.....раcпера и щуката е в забрана в момента :twisted:
Horozov
новобранец
новобранец

Мнение от Horozov »

Не ги разбира...както и аз за първи път виждам такова нещо по Марица.За първи път ваобще се сблъсквам с този вид риба.А и сега чета в сайта на ИРРА...никъде не пише за забрана на распер по това време
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Horozov написа:Не ги разбира...както и аз за първи път виждам такова нещо по Марица.За първи път ваобще се сблъсквам с този вид риба.А и сега чета в сайта на ИРРА...никъде не пише за забрана на распер по това време
Щоом си "громотен" да влезнеш и да се регнеш тука от компютър значи имаш достатъчно умения да потърсиш в мрежата или във форума :idea: Вярвам си минал 2-ри клас читанката.... Грях ви е, че сте го взели - хубава мозайка и баня ?? Утрепали сте костеливия хайванин какво да се прави - не може да се върне вече...
Доста хора, не само из форума могат да потвърдят, че распера сега се размножава и ако закачат някоя риба си я връщат на момента след снимката на реката - в реката ;)
Ако не вярваш за забраната, потърси в поста на колегата antivik инфо ;) За другия път в сайта на ИРРА не търси и малко се образовайте било то от форума или от мрежата ;) Да ви е вкусен костеляка и да внимавате к'во преглъщате да не стане "УТь" :evil: Пък тия воблери - "сульо и пульо ги връткат вече" - както каза един мой приятел и вече на 101% съм убеден в това :rolleyes: Веруюто не е само да върткаш и да помпаш тиганя :evil: Сори за хапливия тон ама толкова за вашето НЕ ЗНАНИЕ 8) , ако не съм аз "лошия" ще е някой друг..... Другия път да знаете и да четете щот мое да сте "громотни" хора...кой знае....
Изображение
Horozov
новобранец
новобранец

Мнение от Horozov »

Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

И аз не съм виждал такава риба :?: :lol: толкова ги няма че почвам и аз да ги обърквам с кефали :lol: :lol: :lol: това е още един знак пред ИАРА че спокойно може да се лови распер през забраната му!Браво Браво! :axe:
Ай това вече не е Распер а е Затворпер след като е в банята и следва да видиш вътрешностите му!Ужас в банята се снимат само голи женски бе колега!
Изображение
Reel Tuning
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

КалинПетров написа:!Ужас в банята се снимат само голи женски бе колега!
Тои распера мое и да е женски :lol: :lol:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Horozov написа:Искрено благодаря за хапливия тон...наистина!Да,опредлено си прав колега и определено има какво да се научи от форума,но искам само да вметна,че никой не се е родил научен и знам,че е хубаво да се чете. Също така знам,че всеки в този форум веднъж(най-малко) е правил подобна грешка като тази да си прибере рибока,който е хванал...Важното според мен е...тази грешка да не се повтори,а аз лично гарнатирам,че няма да има втора такава. Случилото се е...няма да се повтори! Благодаря още веднъж за мненията и благодаря за хапливия тон на JettroniX. Казвам го без ирония
:smt023
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”