плувки...

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

chirusa_bg написа:Колега, я разкажи за това чудо "силиконовите плувки"
Кой ги прави, кое им е силиконово и тн.
10Х
Дай си адреса на л.с. да ти пратя няколо и кажи колко грамови искаш да са :wink:
Gospodina
новобранец
новобранец

Мнение от Gospodina »

Здравейте и аз съм от Плевен и искам да кажа че тези плувки са от много одавна и са наистина здрави /говоря за силиконовите/ обаче дали аз съм карък или не незнам обаче аз като си взех от тях две първоначално и се изненадах защото те неса като обикновенните а са с друг силиконов стопер който като се намокри и вече като се почне с плъзгането и откачването плувката става подвижна така да се каже.За това аз винаги с икопувам плувки от балсово дърво неме интересуват толкова фирмите все пак добрия рибар лови с каквото има.За директен си копувам малки плувчици които да са от балсово дърво защото те показват всяко бутане на стръвта от някоя риба.Това е от мен.
НАСЛУКА НА ВСИЧКИТЕ МИ КОЛЕГИ РИБАРИ
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Не знам защо ,като чуя силикон .....не ми се връзва на линията :wink: :lol:
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Аз пак си зех 1,5 и 1 г и сам доволен закрепването е като на обикновенните плувки и няма никакви проблеми не пият вода и се държат при кълване доста прилично :P :P :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Искам само да припомня, че някои от водещите фирми в производството на плувки отдавна не ги правят от балса! Имам няколко от тези силиконовите, но до сега не съм събрал смелост да ги пробвам. Нещо афиф ми се виждат!
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

миналия ден си купих две плуфки на ризов и една на лагуна на външен вид първите изглеждат по-хубави на лагуна сам пробвал няколко плуфки при по-сериозно дърпане им излиза телчето но поне са евтини
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

на ризов ги купувам на 1,2 лв,не съм виждал лагуна на тия цени а и не ме кефят.пробвал съм ги,не мога по нищо да ги сравня с други български .
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

А бе,да плува щом е плувка

Мнение от INCUBUS »

Каквито намеря-такива купувам.Чист консуматив - при обичайния риболов тук,по нашите рекички и река Арда / независимо дали ловите скобар,кефал,мряна,морунаш и пр./,на излет викаш "Супер!",ако изгубиш само една-две плувки.Закачките са по-необозримо множество от китайците.В дюкянчетата ни за такъми "Лагуна"не съм виждал - има плувки "Боби","Мочков","Ризов"и още пет-шест незапомнени от мен кучи марки.Цени народни-от 0,90 до 1,50 лв.Има и едни още по-народни - от стереопор,такива белички,без обозначен грамаж на тях,на цени от 0,30 до 0,60 лв.Използват ги основно подрастващите риболовци и пенсионерската риболовна гвардия.Виждал съм такива гвардейци с такива плувки да сеят унищожение сред рибомренската популация / щото тук популярен е само"кеча",а на "рилийза"гледат като на средно тежка проява на идиотизъм /.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Dedy написа::!: :!: :!: :!:

Искам само да припомня, че някои от водещите фирми в производството на плувки отдавна не ги правят от балса! Имам няколко от тези силиконовите, но до сега не съм събрал смелост да ги пробвам. Нещо афиф ми се виждат!
не съм забелязъл да са свършили балсата,вчера си купих нови модели,или поне нов внос на колмик,ами имат си балса и то прекрасна.не намесвай водещите фирми в силикона .а и сам си стигнал до извода-афиф ми се виждат.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:!: :!: :!: :!:

Кофти съм се изразил! Не искам да кажа, че плувките на "някои фирми" се правят от силикон - произвеждат ги от друг материал. Няма логика, близалка която струва колкото евтина въдица да е направена от дърво.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Re: А бе,да плува щом е плувка

Мнение от Dedy »

INCUBUS написа:Има и едни още по-народни - от стереопор,такива белички,без обозначен грамаж на тях,на цени от 0,30 до 0,60 лв.Използват ги основно подрастващите риболовци и пенсионерската риболовна гвардия.
:D :D :D :D

Колега INCUBUS,
точно с такива плувки (след преработка и боядисване) ловя скобари, в бързеи с дълбочина около педя, защото в такива условия други модели не работят! Аз съм по-скоро от пенсионерската гвардия, но съм добре запознат и с "кеча", и с "релийза".
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

унгарските близалки не са балсови а и доста други,явно балсата идва крехка за тях.видях силиконовите,сториха ми се ,Деди ще те цитирам афиф.а а стиропорните плувки са добри за изтичане,лично аз си ги тунинговам с кил и ушенце,за коледа ще ми купуват ново фото,и ще ги снимам.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Бате DEDY,НИЩО ЛИЧНО!

Мнение от INCUBUS »

И аз се доближавам до пенсионерската гравдия-поне по външен вид,щото съм некъден по копма и снимките,не можеш да ме видиш колко съм оплешивял и посивял!От Sapuna 1971-наш мъдър надзорник и божи наместник,съм по-стар поне с десет години,ако онази цифрова абревиатура му е годината на раждане.Изобщо не иронизирам пенс.гвардия-честно да ти кажа,си мечтая да доживея да се включа в редиците й,макар и с по-европейска пенсия.Ако си прочел презентацията ми,щеше да знаеш,че ако не беше тъпата точкова система за пенсиониране в нашата тъпа Бълхария ,ако не можеше с моята трудова категория да се пенсионирам с 21 год. общ трудов стаж,веднага бих се включил в гвардията.Просто исках да ви кажа,че тези хора в ношия регион не признават "рилийза"и не даряват живота дори на миниатюрните хванати рибки.Ловят като за последно-за преборване на глада и пенсионерското българско нещастие.
Край на полуспама-ако обичаш,ми обясни как се справяш със споменатите плувки със замятането при вятър / при нас почти винаги го има с различна сила по коритата на реките /.Зер / поне при нас/,рибите не се намират в близката ти част от реката,а примерно "скобарската пътека"минава близо до срещуположния бряг,който отстои от края на пръчката ти на около 16-18 метра ?С беличката лекичка плувка,па макар и боядисана,как можеш да заметнеш в оня бързей,където са "подводниците-скобари"?
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:D :D :D :D

Колега INCUBUS,
ако беше прочел от къде идва ника ми, щеше да знаеш, че прякора ми директно ме изстрелва в пенсионерската гвардия. Но за тебе се съмнявам, че ще се присъединиш към нас, явно е че рано или късно ще смениш попрището си, а пенсиониран поет няма.
Стиропорените плувки които ползвам са с мах "тежина" 2 гр., което ще рече, че замятания до 20 метра дори и без вятър са доста трудни. По Струма ловя предимно на троха, а това не позволява силни замахвания с пръчката и затова избирам места които не изискват голяма дистанция. Със споменатите плувки ловя най-често по два начина, на които смея да твърдя, автора съм аз (поне не съм видял някой да лови така). Първият начин който практикувам е в плитки бързеи с равно дъно и не много силно течение - при него използвам плувка от 0.5 до 1 гр. като я утежнявам така, че течението само да я потапя и по време на изтичането плувката се намира постоянно под водата, което позволява контрол над скоростта на движение. Вторият начин е за бързей със силно течение и каменисто дъно, при него тактиката е почти обратната - слагам плувка 1.5 - 2 гр., а утежнението не надвишава 0.5 гр. и задължително се влачи по дъното. И двата метода са за бързеи с дълбочина не повече от 30 см., като дълбочината на линията е около два пъти по-голяма. От огромно значение е постоянния контрол над линията - задържане, отлепяне, отпускане и тн.
Всички сте виждали огромни пасажи скобари набити в плиткоча, където "не пипат". От мене и там не намират спасение.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Вторият начин,Dеdy,май ще е сполучлив за нашите условия.

Мнение от INCUBUS »

Благодаря,уважаеми колега.Действително вторият ти начин,ми се струва доста подходящ за нашите тъпи условия за риболов на скобар / предимно плитчини с дълбочина на водата между 0,30 и 0,60 м, с бързеи и страшни дъна -каменисти,с много закачки /.За нещастие,не мога да изпробвам твоя начин сега,защото при тези температури в планината ни,всичкият скобар вече е слязал в яз."Кърджали".А там през зимата го ловят само безсмъртните бракониери с големите мрежи.
Но много ми се ще,напролет,да опитам по твоя начин и ще го направя- обещавам!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”