Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Като Ромео и Жулиета...
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Като Ромео и Жулиета...
Колеги,
тая година най-накрая почнах да щъкам по реката. Направих вече няколко излета по Искъра, но из София, обаче риболова се оказа доста по-различен от този, който очаквах. В зависимост от мястото съм или с 3 или 5 метра боло, .15 на повод .08 или .10, плувките са бурета 2-3-4-5гр., плътна прогресивна верижка, от 14 до 20 куки, иначе казано, както си пише по дебелите книги. Изтичам, храня с бял , както си му е реда обаче...резултатите са плачевни- от четири ходения имам една бабушка
а лошото е че нямам финансова възможност за друг риболов в момента и щем-нещем мъчим се някак си. Загледах при едно от ходенията ми в района на Д.Миленков, че разни дядковци ловят добре риба, обаче се завират по тишаците покрай върбите и ловят на статичен такъм, без да го возят по течението. Заврях се и аз на едно място свободно място с доста въртели и извадих въпросната бабушка. Мисля като се оправи времето от тия температурни йо-йота и малко да спадне водата да си взема някоя близалка и да пробвам с петицита да задържам на място по изтичалата на вирчетата и храня с лепен червей. Предложете, моля ви, някой монтаж за близалка(cralusso, доколкото знам са най-добрите такива) с боло и евентуално как се води такъв такъм или тези две неща са като Ромео и Жулиета...
Ходя на риба почти целия си съзнателен живот, но почти никога на река и тия неволи по ИскърО ме карат да се чувствам като абсолютен некадърник...пък уж не съм

тая година най-накрая почнах да щъкам по реката. Направих вече няколко излета по Искъра, но из София, обаче риболова се оказа доста по-различен от този, който очаквах. В зависимост от мястото съм или с 3 или 5 метра боло, .15 на повод .08 или .10, плувките са бурета 2-3-4-5гр., плътна прогресивна верижка, от 14 до 20 куки, иначе казано, както си пише по дебелите книги. Изтичам, храня с бял , както си му е реда обаче...резултатите са плачевни- от четири ходения имам една бабушка

Ходя на риба почти целия си съзнателен живот, но почти никога на река и тия неволи по ИскърО ме карат да се чувствам като абсолютен некадърник...пък уж не съм

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- PREDATORst
- ще става разбирач
Re: Като Ромео и Жулиета...
ше си вкараш автогол баце с таз близалка,аз със щека едвам я вода а с директен ще е бахти цирка,по добре си вземи близалка за боло.
А за близалките в риболов на леко е писано много ама само с четене не става иска си и проба.
А за близалките в риболов на леко е писано много ама само с четене не става иска си и проба.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Cralusso Surf евентуално??? Гледам, че е предвидена за болонеза.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
-
- научил се да хвърля
Не ти трябват такива глезотии за Искъра
.Слагай си обикновените плувки и пецай
.

За да имаш успех по която и да е река трябва добре да познаваш навиците и местообитанията на рибите, които търсиш. Демек трябва си много ходене и гледане. Добре е да идеш няколко пъти за риба с някой, който познава реката. Другия вариант е да наблюдаваш другите риболовци и сам да експериментираш.
В този сезон е добре да търсиш рибата в тихите участъци около камъни, паднали дървета и др., където има някаква дълбочина. Мисля, че за бързеите и изтичалата е рано още.
А колкото до близалките - няма нужда да се набутваш на този етап.
В този сезон е добре да търсиш рибата в тихите участъци около камъни, паднали дървета и др., където има някаква дълбочина. Мисля, че за бързеите и изтичалата е рано още.
А колкото до близалките - няма нужда да се набутваш на този етап.
- PREDATORst
- ще става разбирач
empar написа:Cralusso Surf евентуално??? Гледам, че е предвидена за болонеза.
Да тази е точно за боло,но ще ти трябват 3-4 излета да й свикнеш и да можеш да я управляваш правилно
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Воденето няма да ме уплаши. Колкото и да е трудно ще го схвана. Притеснява ме цената на плувката. Вярно е, че няма по-добри плувки от Кралусото, обачеееее....ебааахти и 15те лева. Буренцата, които си взех са от модела Golf(по 4.20лв. от магазините на Белополски) и мисля в скоро време друга плувка да не ползвам.
Как обаче да му наредя утежнението на Surf-a и какъв грамаж да е??? Тука идва голямото чудене.

Как обаче да му наредя утежнението на Surf-a и какъв грамаж да е??? Тука идва голямото чудене.

- PREDATORst
- ще става разбирач
Според зависи от дьлбочина,сила на течението и релеф на дьното,най добре с оливета и 2-3 дропераempar написа:Воденето няма да ме уплаши. Колкото и да е трудно ще го схвана. Притеснява ме цената на плувката. Вярно е, че няма по-добри плувки от Кралусото, обачеееее....ебааахти и 15те лева. Буренцата, които си взех са от модела Golf(по 4.20лв. от магазините на Белополски) и мисля в скоро време друга плувка да не ползвам.![]()
![]()
![]()
Не е чак толкова сложно! Умението да работиш със Surf-а после се отплаща.
И ти трябва по-твърда болонеза, че като го "натисне" течението си иска контрол.
И ти трябва по-твърда болонеза, че като го "натисне" течението си иска контрол.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Петицата ми е доволно твърдо дърво
, така че се надявам да се справя. Ще поразгледам клиповете в youtube на кралусо. Гледам че имат цял канал и от там ще се ориентирам доколкото може. Просто няма начин да се заема аз с нещо риболовно и да не го изчопля докрай.
Само да се задържи времето малко по-постоянно ще направя една разходка.