Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
kapoleti
новобранец
новобранец

Re: Качествени чепарета

Мнение от kapoleti »

Аз се пошегувах,но скоро колега скоро, ще покажа какви ги правя и аз.. просто не ми остава време за снимки,каквото е направено заминава по предназначение... И моите не са идеално подредени. За мен е важно,че си работят, обилно и постоянно...Харесват ги ,взимат ги,какво повече ...Няма проблем,всички които искат да видят и да научат нещо за риболова,си споделят....или поне аз така... хубава вечер.
krisi00422
новобранец
новобранец

Мнение от krisi00422 »

Колеги бих искал да попитам с какво се прави капката на края на куката. Препоръчаха ми някакви лакове но нещо не се получават. Ако може да ми препоръчате някой матеряли за тази дейност. Благодаря предварително!!! :)
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

krisi00422 написа:Колеги бих искал да попитам с какво се прави капката на края на куката. Препоръчаха ми някакви лакове но нещо не се получават. Ако може да ми препоръчате някой матеряли за тази дейност. Благодаря предварително!!! :)
Ами най-вече с лак за нокти се прави,но може и с различни бои -корабни ,акрилни и т.н.Но проблема няма да е само от лака ,освен ако не е съвсем рядък.Покажи лакирана кука ,да видим все пак за какво става въпрос.Тогава ще коментираме. :wink:
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
krisi00422
новобранец
новобранец

Мнение от krisi00422 »

Колега благодаря за бързия отговор , наистина лака е доста рядък но, утре ще пробвам с акрилна боя или някой по-качествен лак и ще кача снимка на опита. :)
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега когато си взимаш лакове вземи си от тез дето са за рисуване те са с мноо тънки четчеци и с тях се лакира по лесно и капката се оформя добре.Само гледай да не вземеш от тез дето са на водна основа щото мен ме прекараха веднъж с такъв и при първия риболов чепарето остана без лак :D :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Ето един доказано уловист цвят който е специален поздрав за Бургаската група.. :D
Изображение
Изображение
Качествени чепарета Borkata
Изображение
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

Това е 1/10 от нещата,които изработвам и които доказано работят в нашето Черно Море,и в съседните,като Егейско,Бяло и Средиземно море,ако някои се интересува от каквото и да е ...да пита...успехи на всички през новият пеболовен сезон,които вече почти е дошъл...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
ssg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ssg »

kapoleti написа:ако някои се интересува от каквото и да е ...да пита...
На третата снимка / последната / на лявата кука преди възела с какво си пристeгнал допълнително материала ?
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колеги имам един въпрос , предполагам е писан по него в темата но не намирам информацията.Та напоследък често се набляга на това , че на тоз му били рошави чепаретата на онзи му били рошави чепаретата и така.На мен 50 процента от куките ми стават рошави и въпреки всичко пак хващат риба.Като изклучим естетическата и търговската страна на чепаретата чак тъкъв проблем ли е като куките мясат малко на метлички??Някой забелязал ли е някаква закономерност , че на такива куки не кълве??Квото и да правя половината ми куки стават така , пробвах с бира , пробвах с плюнка , пробвах и с гел някъде по коментарите го имаше кат съвет и пак половината си стават кат метлички , но и на такива си вземам риба дали щото ми върви някой път :D или просто няма чак такова значение как стои на куката.
Поздрави и наслука на всички :D :D :drinkers: :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Определено не е проблем,че материала не стои събран на куката.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Пешо пробвай да топиш материала в бирата,а не да я пиеш :lol:
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

ако не друго поне се раздвижи темата малко
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

ssg написа:
kapoleti написа:ако някои се интересува от каквото и да е ...да пита...
На третата снимка / последната / на лявата кука преди възела с какво си пристeгнал допълнително материала ?
Материала си е вързан с влакно,а върху влакното шлауфка...това е
kapoleti
новобранец
новобранец

Мнение от kapoleti »

Pe6o_Tikvata написа:Колеги имам един въпрос , предполагам е писан по него в темата но не намирам информацията.Та напоследък често се набляга на това , че на тоз му били рошави чепаретата на онзи му били рошави чепаретата и така.На мен 50 процента от куките ми стават рошави и въпреки всичко пак хващат риба.Като изклучим естетическата и търговската страна на чепаретата чак тъкъв проблем ли е като куките мясат малко на метлички??Някой забелязал ли е някаква закономерност , че на такива куки не кълве??Квото и да правя половината ми куки стават така , пробвах с бира , пробвах с плюнка , пробвах и с гел някъде по коментарите го имаше кат съвет и пак половината си стават кат метлички , но и на такива си вземам риба дали щото ми върви някой път :D или просто няма чак такова значение как стои на куката.
Поздрави и наслука на всички :D :D :drinkers: :drinkers:
Здравей!
Това,за да не за рошави ламетата и перата и въобше материалите по куките се прави с цел, да имат чепаретата търговски вид...щом си работят няма какво да те притеснява....нито състиянието им нито подреждането на куките,така или иначе те влизат в употреба...в морето..Успехи!
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от redovi555 »

като заговорихте за рошави чепарета,снощи докато си смучех винцето направих това, само ламета, зеленото и синьото си хващаха миналата година без грешка, сега посмесих и други цветове, по две куки имат само светещо ламе + ув ламе някой пробвал ли е подобна комбинация/?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”