Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Избор на първа лодка
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Избор на първа лодка
Здравейте колеги, предстои ми да си закупя лодка за идващия сезон, тоест до месец- месец и половина. Спрял сам се на следните модели и се колебая м/у тях:
Honda 3м. ал.дъно - 1860лв.
Yamaha 3.1м. ал.дъно - 2050лв.
Tohamaran 3.2м ал.дъно - 1600лв.
Tohamaran 3.2м дървено дъно - 1220лв.
Интересува ме вашето мнение ! Струва ли си примерно да се дадат 400 лева повече за Ямаха след като Тохамарана е със същите характеристики.
И естествено хората които имат от тези модели лодки да си кажат мнението и отзивите.
Благодаря предварително !
Поздрави и наслука естествено !
Tohamaran 3.2м ал.дъно - 1600лв.
Tohamaran 3.2м дървено дъно - 1220лв.
Интересува ме вашето мнение ! Струва ли си примерно да се дадат 400 лева повече за Ямаха след като Тохамарана е със същите характеристики.
И естествено хората които имат от тези модели лодки да си кажат мнението и отзивите.
Благодаря предварително !
Поздрави и наслука естествено !

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Избор на първа лодка
под 3.2 м няма да може да глисира и ще започнат едни мъки с предвижването-(много ще те яд)
ЛОШОТО ВРЕМЕ ПРЕЧИ НА БОЛНИТЕ НЕ НА ЛУДИТЕ
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Защо пък трябва една лодка да глисира в затворен водоем. Според мен е една изгъзица неприемлива за риболова от лодка. Или дай да си покажем конете и да дигаме вълна на простаците дето са по брега. Една лодка трябва има толкова мощност че да може да те върне на брега при внезапна буря и всеки един кон отгоре е само за избиване на комплекси.
Напълно съм съгласен с теб колега(dako71), но въпроса ми е коя от тези лодки е най-добра, кой модел е с най-добро съотношение качество/цена.
Дали си струват 500 лв. повече за Ямаха след като мога да взема Тохамаран.
И защо
Дали си струват 500 лв. повече за Ямаха след като мога да взема Тохамаран.
И защо
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тохамарана си е качествена лодка с големи балони, качествен материял и няма смисъл да се набутваш за име с половин хилядарка при положение че всичките се правят от чайници.
3,20 е добра дължина за надуваема лодка двама души си се возят свободно с нормален багаж. Минах през лодкарския период и сега вече повече време прекарвам на брега.
Като за първа лодка Тохамарана е идеален избор, после накъде ще залитнеш и самия още не знаеш.

3,20 е добра дължина за надуваема лодка двама души си се возят свободно с нормален багаж. Минах през лодкарския период и сега вече повече време прекарвам на брега.
Като за първа лодка Тохамарана е идеален избор, после накъде ще залитнеш и самия още не знаеш.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако трябва да сме точни, от изброените само Хонда е с по-големи балони... Обаче разликата между 300 и 320-330см е много осезаема като вътрешно пространство и вървеж с един и същ мотор (по-дългите са побързи)
Спрял съм се на 6 коня Mercury. Искаш да ми кажеш че 3.2м ще върви повече от 3м. правилно ли разбирам ?Тедо написа:ако трябва да сме точни, от изброените само Хонда е с по-големи балони... Обаче разликата между 300 и 320-330см е много осезаема като вътрешно пространство и вървеж с един и същ мотор (по-дългите са побързи)
Ямахата е с по голям балон от Хондата и е малко по лека.. Поне по каталог са така !
Аха!free.ego написа:Спрял съм се на 6 коня Mercury. Искаш да ми кажеш че 3.2м ще върви повече от 3м. правилно ли разбирам ?

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- Don4o_62
- учете се от него
Бягай от тия Ямахи,че като почне да ти се разлепва
В Бургас на Краставицата имаше по 950 лв. Тохамаран 3,20 с алумин. дъно 2 г. гаранция,верно че матеряла е много малко по тънък,но не е проблем мисля като се пази
и не мисли че като е по скъпа,ще е по качествена

В Бургас на Краставицата имаше по 950 лв. Тохамаран 3,20 с алумин. дъно 2 г. гаранция,верно че матеряла е много малко по тънък,но не е проблем мисля като се пази
и не мисли че като е по скъпа,ще е по качествена
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва за нова лодка ли еDon4o_62 написа:Бягай от тия Ямахи,че като почне да ти се разлепва![]()

Аз там съм пораснал...
-
- ще става разбирач
Колега още малко тема за размисъл...в този ценови диапазон посочен от теб може и РИБ-че да си вземешfree.ego написа:...
Tohamaran 3.2м ал.дъно - 1600лв....

А риб-че е къде, къде по по от всяка надуваема с алуминиево, дървено или надуваемо дъно

Това разбира се ако не държиш да сгъваш и разгъваш лодката. Ако колата ти позволява може да го возиш направо на покрива и не е нужно колесарче и пр. - тежи 50-на кила с "мокри гащи" дет се вика

А ако може да си позволиш малко колесарче или ремарке то тогава си решаваш и проблема със сваляне и качване всеки път и на двигателя и парапатките към него...
Давам ти идея и за такъв вариант понеже не си написал дали има къде и как да съхраняваш , ако обаче няма къде да го съхраняваш, то тогава си си на вариант сгъваема надуваема лодка.
Успех в избора и наслука!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Взимай Хондата и ако имаш възможност за по голяма.Аз съм с такава и 5г. не е мръднала ,само малко е потъмняла,но за разлепване и дума не може да става.Даже двигателя не го свалям от транеца при транспорт.Става въпрос за 78кг. двигател,представи си на какво натоварване е подложен транеца.Единственно въжетата върху бордовете изгоряха от слънцето и се скъсаха,но веднага си купуваш от някой строителен хипер маркет подходящия размер да минава през дупките плътно и си го навързваш.Ето ти няколко снимки:

- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Аз си взех Zander от Тедо 3,30 и вече 3-4 години я ползвам.На твое място бих си взел RIB Zander 3.30 ако на истина можеш да я транспортираш върху тавана на колата.Тъкмо ще ти остане бюджет за двигател,че и жилетки и сонари ти трябват,пък и някой друг гъдел/стойки за въдици,сенници,транспортни колела/.Аз бих избрал това.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Колега ,истината е ,че всеки си хвали стоката,същото е и при колите.Освен горепосочените огледай се и в сайта на Zodiac.
Гледах Zoom и Cadet !kokomin написа:Колега ,истината е ,че всеки си хвали стоката,същото е и при колите.Освен горепосочените огледай се и в сайта на Zodiac.
Cadet е много пара, а zoom е с дървено дъно !