Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем - Vento
Модератор: dantho.mihov
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Проблем - Vento
Здравейте съфорумци.Това е любимия ми форум,а риболова любимото ми занимание и затова реших да споделя отново проблемите си с Вас, защото това рибарите сме голямо и единно племе:).Много пъти съм получавал подкрепа от членовете на форума,затова и сега се надявам да получа такава,защото се намирам леко казано в затруднение.
И така, започвам моята полемика:
Преди 5,6 месеца реших да сменя старото си соц. возило с друго пак старо разбира се и си купих едно Vento ,нов внос от Германия.
Дотук всичко добре-колата изглеждаше перфектно и не ми създаваше никакви проблеми-ботушите,жаварника и кипчето стояха винаги в багажника, а доста често имаше и уловена от мен риба вътре:).
Ботушите,жаварника и кипчето още си стоят в колата,но преди 2 седмици тя взе ,че се самозапали,така както си стоеше на паркинга пред Практикер и всичко по салона и ел. инсталацията изгоря.
Голям ужас беше-пожарна,полиция....... и нали бях решил да спестя някой лев от каското за да си купя нови такъми,нямах каско и разбира се пих една студена вода.
Сега се опитвам да я продам тази кола,или това което остана от нея,но уви оказва се много трудна работа.
Пуснал съм обява в нета,ето и линка:
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
Много ще съм благодарен на колегите, които ми помогнат да разреша този нелесен проблем,защото сега без кола не мога нито да ида някъде като хората на риболов,нито да свърша някоя работа,абе ужас,така че колеги,ако някой има идеи,познати ,които да търсят части или биха купили цялата кола - да свирка.
Колата, при добро желание може и да се възстанови,но ще трябват по мои сметки едно 1500лв. и ще стане супер,ама аз нямам нито парите в момента,нито време и възможност да се занимавам с това.
И така, започвам моята полемика:
Преди 5,6 месеца реших да сменя старото си соц. возило с друго пак старо разбира се и си купих едно Vento ,нов внос от Германия.
Дотук всичко добре-колата изглеждаше перфектно и не ми създаваше никакви проблеми-ботушите,жаварника и кипчето стояха винаги в багажника, а доста често имаше и уловена от мен риба вътре:).
Ботушите,жаварника и кипчето още си стоят в колата,но преди 2 седмици тя взе ,че се самозапали,така както си стоеше на паркинга пред Практикер и всичко по салона и ел. инсталацията изгоря.
Голям ужас беше-пожарна,полиция....... и нали бях решил да спестя някой лев от каското за да си купя нови такъми,нямах каско и разбира се пих една студена вода.
Сега се опитвам да я продам тази кола,или това което остана от нея,но уви оказва се много трудна работа.
Пуснал съм обява в нета,ето и линка:
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
Много ще съм благодарен на колегите, които ми помогнат да разреша този нелесен проблем,защото сега без кола не мога нито да ида някъде като хората на риболов,нито да свърша някоя работа,абе ужас,така че колеги,ако някой има идеи,познати ,които да търсят части или биха купили цялата кола - да свирка.
Колата, при добро желание може и да се възстанови,но ще трябват по мои сметки едно 1500лв. и ще стане супер,ама аз нямам нито парите в момента,нито време и възможност да се занимавам с това.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Катри здравей,
Първо да ти изразя съчувствие и не пожелавам никому такъв карък. Аз имах подобен проблем с една Панда преди 4 години, апашите я бяха обезкостили, докато бях в чужбина и никой не се навиваше да я купи на цената, която й исках. Тогава един приятел ме посъветва да се обърна към автокъща, в която освен сервиз има и автоморга и тия пичове действително купиха пандата, но на една трета от първоначалната цена. Може би и в Пловдив има такива "комплексни" услуги - потърси. Иначе рискуваш, ако колата е навън, апашите да почнат да се самообслужват безплатно и така нищо няма да вземеш.
Първо да ти изразя съчувствие и не пожелавам никому такъв карък. Аз имах подобен проблем с една Панда преди 4 години, апашите я бяха обезкостили, докато бях в чужбина и никой не се навиваше да я купи на цената, която й исках. Тогава един приятел ме посъветва да се обърна към автокъща, в която освен сервиз има и автоморга и тия пичове действително купиха пандата, но на една трета от първоначалната цена. Може би и в Пловдив има такива "комплексни" услуги - потърси. Иначе рискуваш, ако колата е навън, апашите да почнат да се самообслужват безплатно и така нищо няма да вземеш.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега docenta ,мерси за съчувствието.Колата е в гараж,няма страшно някой да се самообслужи-както ти казваш:),а моргите няма да ми дадат повече от 800-1000лв. за колата ,което си е пладнешки обир направо,то само двигателя струва толкова,а двигателя е супер,за това гаранция давам понеже съм имал възможността да го изпробвам нееднократно:)
- Моряка
- кандидат преподавател
Ами мятай го на части.Щом има къде да стои.Примерно на 1/3 от цените в магазина.Който квот му трябва да си го сваля. http://www.pozvanete.bg/ го има и при вас,но май не се чете много.Пускай всеки ден обяви за Варна,при нас е много четен.
-
- разбира нещата
Кофти случка katri,но като изтъркания лаф-такава е грубата действителност
В какъвто вид е в момента колата,надали ще можеш да я продадеш.Така че,или трябва да я дадеш за сума,която не ти харесва,или да я продаваш на части,или ти да си я отремонтираш.Най-изгодният вариант е на части,но тук врътката е,че не всичко се продава на един път,за всяка част трябва да дойде точния човек,а това може да се проточи с месеци и дори години!Все-пак,продадеш ли двигателя,ще вземеш някаква по-крупна сума и оттам нататък можеш по- спокойно да изчакаш за следващи продажби.Което ме навежда на мисълта,да запиташ в моргите,колко ще ти броят за колата без двигателя
Съжалявам,колега,писането ми едва ли ще ти е в помощ,но предполагам как ти се е отровил живота от тази случка и искрено ти съчувствам 

-
- кандидат преподавател
Катри,дет са вика ,"ял съм го тоя".
Имах "Нисан"-че като бледо зимно слънце / "Нисан Съни-1,4"1994 г.със сума ти екстри по него.Осичка,брат!Поддържано,пъргаво,икономично,легендарно риболовно и пр.Взех,че на 15 март 2007г.на връщане от риболов,приключил с отчайващо "капо",го обърнах на гръбчето му.По най-тъпанарски начин си отвлякох вниманието / зяпнах в едни падащи от склона камъчета/,в стрес извърших грешна маневра / рязко завъртях волана към ската /и се натресох във скалите,количката се надигна и обърна на таван,като се изпързули къде 10-15 метра по платното.Нали съм INCUBUS / демек зъл демон /,оцелях без сериозни повреждения при комични обстоятелства : с поставен колан,восприимвам изведнож,че съм надолу с главата;от СД-то дъни със страшна сила "Менуър";двигателят си работи кротко;по мене шават живи рибки,щото бидонът със щипоците естествено се бе обърнал.Изобщо - кво да ти кажа,един миг невнимание и послед дълго време си като насран на публично място.
След "КАТ","Пътна помощ"и пр.,свиках експертен съвет.Произнесоха се така : "Пич,гепи се за т....ците да не са сринеш!От колата става нещо,ако вложиш къде 4-5 хил.лева".Ай сиктир,уа-ми аз съм я купил за 3700 ?!Теглих една многоетажна попържня на мене си най-напред;после на нещастната ни дръжава Бълхария и кво- замина за автоморгата.Пак добре,щото чорбаджията го държа с компромат - даде 1500 лева.
Знам,че гореказаното не ти решава проблема.Но като от брат-риболовец,приеми моля най-искреното ми съчувствие и съпреживяване !
След "КАТ","Пътна помощ"и пр.,свиках експертен съвет.Произнесоха се така : "Пич,гепи се за т....ците да не са сринеш!От колата става нещо,ако вложиш къде 4-5 хил.лева".Ай сиктир,уа-ми аз съм я купил за 3700 ?!Теглих една многоетажна попържня на мене си най-напред;после на нещастната ни дръжава Бълхария и кво- замина за автоморгата.Пак добре,щото чорбаджията го държа с компромат - даде 1500 лева.
Знам,че гореказаното не ти решава проблема.Но като от брат-риболовец,приеми моля най-искреното ми съчувствие и съпреживяване !
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря на всички колеги за съчувствието,но това както казва колегата INCUBUS не ми решава проблема засега.
Колега INCUBUS , съжалявам за твойта случка,ситуацията е била много напечена и при теб,ама поне знаеш причината за случката и няма на кого да се сърдиш(не ,че на всеки не може да се случи да изпадне в подобна ситуация де), а аз без никаква вина,оставам си колата на паркинга,влизам в магазина и след 10мин. излизам и свършен факт-колата гори с 2м пламъци и то без да съм имал никакви проблеми преди това с ел. инсталацията,защото всичко си работеше перфектно по колата-предполагам или алармаджията или тези дето ми монтираха газовата уредба са си оставили ръчичките някъде,защото друг не е пипал колата след като я купих,ама въри доказвай де на кой е вината.
Всичко това става при загасен двигател,добре че само не гръмна газовата бутилка,защото тогава наистина ставаше ама страшно.
Иначе добри пари са ти дали от моргата,на мен и толкова не ми дават, а колата е взех за 4200лв.
Колега INCUBUS , съжалявам за твойта случка,ситуацията е била много напечена и при теб,ама поне знаеш причината за случката и няма на кого да се сърдиш(не ,че на всеки не може да се случи да изпадне в подобна ситуация де), а аз без никаква вина,оставам си колата на паркинга,влизам в магазина и след 10мин. излизам и свършен факт-колата гори с 2м пламъци и то без да съм имал никакви проблеми преди това с ел. инсталацията,защото всичко си работеше перфектно по колата-предполагам или алармаджията или тези дето ми монтираха газовата уредба са си оставили ръчичките някъде,защото друг не е пипал колата след като я купих,ама въри доказвай де на кой е вината.
Всичко това става при загасен двигател,добре че само не гръмна газовата бутилка,защото тогава наистина ставаше ама страшно.
Иначе добри пари са ти дали от моргата,на мен и толкова не ми дават, а колата е взех за 4200лв.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
само не разбрах, какво е виновна държавата, че сиси обърнал нисанчето
един от вариантите за колегата е да потърси друго Vенто, но с блокирал/строшен двигател и да си направи от 2-те една кола...
лошото е, че едва ли има голямо търсене на такива двигатели - всъщност какъв е двигателя???
такива пожарчета стават от късо съединение - оголен проводник...

един от вариантите за колегата е да потърси друго Vенто, но с блокирал/строшен двигател и да си направи от 2-те една кола...
лошото е, че едва ли има голямо търсене на такива двигатели - всъщност какъв е двигателя???
такива пожарчета стават от късо съединение - оголен проводник...
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Разбира се ,че търсих Vento с блокирал двигател,но естествено не намерих,та кой ще си даде цялата кола заради един двигател само,при условие,че такъв необорудван двигател може да се намери за пари от порядъка на 700-750лв. максимум.
А.....двигателя е много добър(един от най-добрите,да не кажа най-добрия за газифициране двигатели) 1.8 ABS 90 коня,моноинжекция
А.....двигателя е много добър(един от най-добрите,да не кажа най-добрия за газифициране двигатели) 1.8 ABS 90 коня,моноинжекция
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- ceno cenov
- разбира нещата