Националната Учителска Стачка: 11.10.2007г. - София

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

Dedy написа::D :D :D :D
Колега Marco Polo,
във форума има колеги, които правят повече правописни грешки от сина ми (9 г.), но ако съдим по резултатите им са професори в риболова!
Този спор, предлагам да го продължим довечера "на живо"!
и как го разрешихте спора?интересно ми е,ама да не чувам клишета от сорта "да си дошьл,да чуеш" :lol: :lol: :lol: не можех да дойда,сьжалявам,а и едва ли сьм липсвал на някой..ТА? :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Marco Polo написа:Ами понеже мъж командва в мойта къща - Деди дойде да ме смени, а аз си тръгнах с личния шофьор, та се разбрахме на отделно намокряне да го дообсъдим! ;)
това ми звучи,като отговор на вьпроса КОЛКО са ПЕТИМАТА ОТ РМС :lol: :lol: :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Marco Polo написа:Че ти да не би да ги помниш тез славни години?!? :lol:
БОЛЕЗНЕНО си ги спомням :wink: ама ай са да не се отпллесваме за комунисти и други измекяри :wink:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

И ква стана тя в края на краищата!?!?!?

Стана на учениците на задна! :ANAL:

Както си стачкуват,минал той месец и не те интересува и по едно време преди изборите точно,всичко се оправя,постигат споразумение,взимат си парите,а за учениците ги боли факса,щото учениците изпуснаха материал и ценно време,а има и такива,които тази година ще кандидатстват тук и там и на тях им влиза най-на дълбоко и на широко,слава Богу моят ред мина.Имам познати учители,имам дори роднина,която ми разказва как по време на стачката неможели да излизат от сградата на училището и едната пеела по коридора и по едно време казала на другата,дай ми две нотички,другата я питала какви нотички,а пеещата извадила едно патронче и гаврътвайки го,продължила песента си.Другите пък си донесли печка и си варили боб,третите ходили на митинги в София,четвъртите не ги знам какво правели,пък и не ме интересува.Нямали пари ли...никой от тях не казва колко взима за един час,в който пишлемето почти нищо не научава,защото тя си пие кафето,или пуши на терасата,докато то се опитва да реши задачите,които му е дала.Никой не пита родителите дали имат пари за уроци,важното е,че учителите нямат.Не говорим за работно време,защото имат събота,имат неделя,понягока имат работа и тогава,за което евала.Но...имат и цяло лято ваканция,имат Коледа,Нова година и то не един,или два дни,а повечко.Имат ли пролетна ваканция!?Имат ли Велик ден?Имат,но тази година няма да имат,защото имаха стачка,а заедно с тях и ние няма да имаме,може би защото сме виновни.Жалко за учителите,които наистина уважават и приемат отговорно професията си,защото наистина има такива,на които благодарим.

Изводът е,че аз им давам на всичките :smt097
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Insis
новобранец
новобранец

Държава на чистачки и ченгега

Мнение от Insis »

http://semkiibonbonki.blogspot.com/

Четвъртък, Ноември 15, 2007
Държава на чистачки и ченгега

Чистачи/ки в ресторант
Ref.No 30
Описание и Изисквания: Ресторант в центъра на град София търси да назначи чистачи/ки. Осем часов работен ден. Първа смяна. Трудов договор. 450 лв. заплата чисто. Ние отделно заплащаме осигуровката. Осигурени безплатен обяд, кафе и безалкохолно.
Източник: Jobs.bg

Средната заплата в МВР ... nрез тази година сумата е 840 лева. Двойно ще се увеличат средствата, които се полагат годишно за дрехи и ще станат 400 лева.
Източник: Dnes.bg

Пояснение: Правителството плаща осигуровките на полицаите, военните и магистратите. Тоест, посочените бруто суми са почти тези нето, които взимат. За разлика от обикновените хора, от които държавата отмъква близо 35% процента осигуровки от бруто сумата, записана във фиша.

Алооу, Дани Вълчев, нещо бърбореше, че образованието било приоритет?
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Пояснение: Правителството плаща осигуровките на полицаите, военните и магистратите. Тоест, посочените бруто суми са почти тези нето, които взимат. За разлика от обикновените хора, от които държавата отмъква близо 35% процента осигуровки от бруто сумата, записана във фиша.
Ами защо не си станал полицай,военен или магистрат , умнико?
Защо през цялото време гледаш в чуждите канчета ,че включително и на чистачките? Като не ти харесва да си даскал,иди и стани полицай или военен. Ама,за там се иска дупе и ненормирано работно време. Включително и това ,да те стрелят , или да те пратят в Афганистан ,Ирак или някъде другаде/на майната си/. Мога и да ти изпратя един военен фиш ,за да разбереш,че си в заблуда с тези суми.
Хем ти харесва да работиш по 4-5 часа на ден , да ползваш екстрите на ваканциите,да си знаеш съботата и неделята ,хем депутатска заплата искаш. За толкова работа,такива пари.
Сега продължаваш да бъркаш "къкитата" ,като си мислиш,че ще има съчувствие от съфорумците. Сигурно ще ги получиш - от куртоазия.
Всички ,обаче знаят какъв гърч ще е за тази чистачка ,дето и надничаш в заплатата. Иди и работи за нейните пари,щом като не ти харесват условията на твоя труд. И без това видях , че с начина на преподаване и знанията които давате /не при частните уроци/, спокойно можете да бъдете заменени от една чистачка. Любопитството да се наднича във фиша на другите също е типичен навик за чистачките. Аман от "ревлони".
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

едно нещо ми е много интересно защо по време на стачката учителите казаха че ако не им се изпълнят исканията масово ще подават оставки... не съм чул някой да си е подал оставката сега след стачката.... много е лесно да кажеш че тия в МВР или Военните взимале еди колко си... Само семеиствата на тези хора знаят, че да си военен или полицай не е работа а служба и си рискуват живота всяка една секунда от работното време това важи и за военните дори и в мирно време.... неможе всеки да наднича през вратата на съседа и да се сравнява с него професии различни неможе ей така за щяло и нещяло да ги сравняваме една с друга... Всеки си има глава на раменете да е мислил преди да избере с какво да се занимава... преди месец и нещо по радиото слушах интервю със студенти записали педагогика е нямаше нито един да каже харесва ми това и го уча с кеф с такива олигуфрени и аз съм се срещал в университета учат само диплома да вземат и излизат и стават общи работници по строежите щото за 5 години следване нищо не са научили и сега като се срещаме неможе да се гледаме защото аз съм бил вече на друго ниво, е какво да ви кажа трудил съм се и съм успял дори и сега ми предстои да напускам тази работа и не ми пука защото съм сигурен в себе си и това което знам... а за даскалите какво да кажа вместо да се оплакват да се вземат в ръце закона позволява да си регистриат частни школи и да дават уроци но за там се трябва отговорност иска се дупе за работа и няма да има ваканции и почивни дни нека да видят как се искарват много пари не става ей така а става с много труд нерви и лавиране между законите за което се иска много кураж знания, а знания у даскалите няма това е доказано от всички...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”