Средиземноморски риболов

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
GodLike
новобранец
новобранец

Средиземноморски риболов

Мнение от GodLike »

Всякаква информация ше ми е полезна
главно за сафрид и т.н. казвайте
10х предварително :)
заминавам на плаване и търся инфо за тоя вид риболов.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Прочети в енциклопедията на сайта :D
Клавиатура риба не лови!!!
GodLike
новобранец
новобранец

Мнение от GodLike »

ще бъда благодарен ако ми дадеш линк че нещо не мога да го открия. Както виждаш съм новак тука :)
GodLike
новобранец
новобранец

Мнение от GodLike »

10x man :) срашни снимки :) Ама това е за адриатическо море - до там няма да мога да отида. Аз за средиземноморския риболов търсех инфо.
Какво мога да фана там, каква стръв да използвам. Да кажем за акули и нещо такова - по-голяма риба. Сафрида съм чувал че бил по-голям от черноморския -та се чудех дали е вярно. Да знам какъв номер кукички да взема. Корда колко дебела и т.н.
Общо взето искам да се пробвам за нещо малко по-голямо - малка акула или нещо подобно. Ама нямам абсолютно никаква идея какво мога да хвана там.
GodLike
новобранец
новобранец

Мнение от GodLike »

Отивам в егейско море и в черно ще бъда. На 12 Юни тръгвам. От кораб най-вероятно. Незнам дали ще мога да хвърлям от него в движение - ще се движим с 8 мили в час. Кажете мнение. Може и в пристанишата да ловя. Жива стръв НЕ МОГА да държа - даскалите няма да са доволни :) С екипаж съм. Не ми се дават много пари :) смисъл кажете какво мога да хвана като за новак - какъвто съм аз :)
danke за което. :)
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

GodLike, моят съвет е, щом ще ловиш в пристанище в Егейско море и Средиземно море, ще ти трябват:
- Шарански прът 3,60 - 4 метра с акция 3lb.
- макара средна шаранска с влакно 0,30 най-малко 180метра на шпулата за чепарета и 0.25 на другата шпула за изкуственните примамки.
- чепарета с големи куки №6 до №2. Тези с №2 с не повече от 5 куки.
- олово 20-30 грама за чепарета

- Изкуственни примамки:

Toby
Изображение

Ron-Thompson-nordic-herring
Изображение

Abu Tormentor Coast
Изображение

Dexter Wedge
Изображение
Изображение
Изображение

Добре ще е да пробваш и тези пластмасови змиорки като ги клатиш или влачиш(ако няма закачки) близо до дъното:
Изображение

Изображение

Ако имаш въпроси - питай!

PS. акули се ловят само на риба(цяла скумрия) и изискват големи и скъпи такъми. Не мисля че ще имаш условия за това на кораба, освен ако капитана е съгласен да държиш 10-20 кила скумрия за стръв, пръти с връх като палеца сложен на стойка завинтена за борда на кораба с винтове,и мултипликаторна макара от 500 лева с влакно 0.90 - 1 мм или плетено 0.50 с балони за плувка. Метални поводи или найлонови поводи от 2-3 мм за да не ги прегризе или претърка акулата. А също така капитана трябва да спре кораба посред морето за 5-6 часа при дълбочина най-малко 80 метра :lol:
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

[size=18][color=blue]НАПРАВИ СИ САМ ТАКЪМ[/color]...[/size]

Мнение от batmilen »

Приятелю,акулата яде всичко,особено ако я търсиш в пристанище.Ето моя съвет,отмъкваш едно замразено пиле от камбуза.Ако на кораба имате някакъв ремонтен инвентар ,заточваш един електрод 3-4 мм,добре е да е нераждавейка.Чукаш му една контра със секача.Разприташ от стоманена проволка повод 1 м-1,5 м.Предварително си направил ушенце на куката.Пъхаш стоманения повод,също така предварително си приготвил 2 тръбички , мед,алуминий,зачукваш двата края.Ако могат да се заплетат е добре.Повтаряш процедурата в другия край на повода.От боцмана взимаш въженце,използвана фалина за знамето например.Вързваш повода за него.Края на фалината зъвързваш за леера.Перилата на кораба .Бучиш пилето на куката,хвърляш и чакаш.Предварителна си взел употребявани текелажни ръкавици , от ония с кожичките за да не ти протърка ръцете въженцето.Като дръпне акулата в първия момент ще си пазиш ръцете,нека се поомори.После викай с цяло гърло подкрепление,ако не помагат поне да гледат и да разправят за твоя подвиг.Така морих акулите край бреговете на Ангола , Намибия,Брега на скелетите и Оранжевата река.Ха на слука то batmilen.А вземиси от корабния доктор един презерватив ,ако не го ползваш за шамандурка за да ти държи стръвта,може да ти потрябва след това на брега... :lol:
GodLike
новобранец
новобранец

Мнение от GodLike »

Първо сериозно благодаря за помоща :)
Сега по ред на м=номерата :
1. За Бонито ме заинтригува сериозно. Смятам да се пробвам. :)
2. За това как ще я качвам на кораба наистина нямам голяма идея. Надводния борд е някаде към 2-3 метра. Кораба не е голям. Ако някой е от варна или ги знае той е бившия "Димитър Благоев" Сега - учебен кораб 421. Голям е около 6 най-много 7 хиляди водоизместяване. За капитана съм чувал че е бил голям риболовец така че се надявам и той на място да помага.
3. DOCTORA-е зел съм си куки номер 4 уж като за голям сафрид. Ще правя чепарета от тях. Кажете какво друго мога да направя с тях.
4. За стръв и аз смятах да диря близо до кораба ама да видим :) и след това да пробвам за нещо по-голямо :)
5. БатМилене наистина интересно предложение :D Смятам ако имам малко време да го пробвам ... само да не ма фанат :) А за викането то аз и нещо малко да фвана ще викам :lol: Там едва ли ще има големи забавления освен това :)
Edit: А снимки аз само да хвана нещо и ще сложа :)
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Знам го тоя "кораб" голям галош е и много клати.На времето и аз на подобни корита се учих,ама е за добле като е стар,няма да ви карат много много да го лъскате и боядисвате...Тури некое кило ракия,че сега в Средиземно или Егейско море е малко чалкантия,като клати започва моряшки празник.Дано имате повече зеленчуци за салатки...Хайде 8 фута под кила и попътен вятър,като няма риба , нали има гъркини и туркини,а може и някоя шведка да хванеш...
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”