Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Средиземноморски риболов
Модератори: emo vasilev, alekst
Средиземноморски риболов
Всякаква информация ше ми е полезна
главно за сафрид и т.н. казвайте
10х предварително
заминавам на плаване и търся инфо за тоя вид риболов.
главно за сафрид и т.н. казвайте
10х предварително

заминавам на плаване и търся инфо за тоя вид риболов.
10x man
срашни снимки
Ама това е за адриатическо море - до там няма да мога да отида. Аз за средиземноморския риболов търсех инфо.
Какво мога да фана там, каква стръв да използвам. Да кажем за акули и нещо такова - по-голяма риба. Сафрида съм чувал че бил по-голям от черноморския -та се чудех дали е вярно. Да знам какъв номер кукички да взема. Корда колко дебела и т.н.
Общо взето искам да се пробвам за нещо малко по-голямо - малка акула или нещо подобно. Ама нямам абсолютно никаква идея какво мога да хвана там.

Какво мога да фана там, каква стръв да използвам. Да кажем за акули и нещо такова - по-голяма риба. Сафрида съм чувал че бил по-голям от черноморския -та се чудех дали е вярно. Да знам какъв номер кукички да взема. Корда колко дебела и т.н.
Общо взето искам да се пробвам за нещо малко по-голямо - малка акула или нещо подобно. Ама нямам абсолютно никаква идея какво мога да хвана там.
Отивам в егейско море и в черно ще бъда. На 12 Юни тръгвам. От кораб най-вероятно. Незнам дали ще мога да хвърлям от него в движение - ще се движим с 8 мили в час. Кажете мнение. Може и в пристанишата да ловя. Жива стръв НЕ МОГА да държа - даскалите няма да са доволни
С екипаж съм. Не ми се дават много пари
смисъл кажете какво мога да хвана като за новак - какъвто съм аз 
danke за което.

danke за което.

- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
GodLike, моят съвет е, щом ще ловиш в пристанище в Егейско море и Средиземно море, ще ти трябват:
- Шарански прът 3,60 - 4 метра с акция 3lb.
- макара средна шаранска с влакно 0,30 най-малко 180метра на шпулата за чепарета и 0.25 на другата шпула за изкуственните примамки.
- чепарета с големи куки №6 до №2. Тези с №2 с не повече от 5 куки.
- олово 20-30 грама за чепарета
- Изкуственни примамки:
Toby

Ron-Thompson-nordic-herring

Abu Tormentor Coast

Dexter Wedge

Добре ще е да пробваш и тези пластмасови змиорки като ги клатиш или влачиш(ако няма закачки) близо до дъното:

Ако имаш въпроси - питай!
PS. акули се ловят само на риба(цяла скумрия) и изискват големи и скъпи такъми. Не мисля че ще имаш условия за това на кораба, освен ако капитана е съгласен да държиш 10-20 кила скумрия за стръв, пръти с връх като палеца сложен на стойка завинтена за борда на кораба с винтове,и мултипликаторна макара от 500 лева с влакно 0.90 - 1 мм или плетено 0.50 с балони за плувка. Метални поводи или найлонови поводи от 2-3 мм за да не ги прегризе или претърка акулата. А също така капитана трябва да спре кораба посред морето за 5-6 часа при дълбочина най-малко 80 метра
- Шарански прът 3,60 - 4 метра с акция 3lb.
- макара средна шаранска с влакно 0,30 най-малко 180метра на шпулата за чепарета и 0.25 на другата шпула за изкуственните примамки.
- чепарета с големи куки №6 до №2. Тези с №2 с не повече от 5 куки.
- олово 20-30 грама за чепарета
- Изкуственни примамки:
Toby

Ron-Thompson-nordic-herring

Abu Tormentor Coast
Dexter Wedge
Добре ще е да пробваш и тези пластмасови змиорки като ги клатиш или влачиш(ако няма закачки) близо до дъното:

Ако имаш въпроси - питай!
PS. акули се ловят само на риба(цяла скумрия) и изискват големи и скъпи такъми. Не мисля че ще имаш условия за това на кораба, освен ако капитана е съгласен да държиш 10-20 кила скумрия за стръв, пръти с връх като палеца сложен на стойка завинтена за борда на кораба с винтове,и мултипликаторна макара от 500 лева с влакно 0.90 - 1 мм или плетено 0.50 с балони за плувка. Метални поводи или найлонови поводи от 2-3 мм за да не ги прегризе или претърка акулата. А също така капитана трябва да спре кораба посред морето за 5-6 часа при дълбочина най-малко 80 метра

BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
[size=18][color=blue]НАПРАВИ СИ САМ ТАКЪМ[/color]...[/size]
Приятелю,акулата яде всичко,особено ако я търсиш в пристанище.Ето моя съвет,отмъкваш едно замразено пиле от камбуза.Ако на кораба имате някакъв ремонтен инвентар ,заточваш един електрод 3-4 мм,добре е да е нераждавейка.Чукаш му една контра със секача.Разприташ от стоманена проволка повод 1 м-1,5 м.Предварително си направил ушенце на куката.Пъхаш стоманения повод,също така предварително си приготвил 2 тръбички , мед,алуминий,зачукваш двата края.Ако могат да се заплетат е добре.Повтаряш процедурата в другия край на повода.От боцмана взимаш въженце,използвана фалина за знамето например.Вързваш повода за него.Края на фалината зъвързваш за леера.Перилата на кораба .Бучиш пилето на куката,хвърляш и чакаш.Предварителна си взел употребявани текелажни ръкавици , от ония с кожичките за да не ти протърка ръцете въженцето.Като дръпне акулата в първия момент ще си пазиш ръцете,нека се поомори.После викай с цяло гърло подкрепление,ако не помагат поне да гледат и да разправят за твоя подвиг.Така морих акулите край бреговете на Ангола , Намибия,Брега на скелетите и Оранжевата река.Ха на слука то batmilen.А вземиси от корабния доктор един презерватив ,ако не го ползваш за шамандурка за да ти държи стръвта,може да ти потрябва след това на брега... 

Първо сериозно благодаря за помоща
Сега по ред на м=номерата :
1. За Бонито ме заинтригува сериозно. Смятам да се пробвам.
2. За това как ще я качвам на кораба наистина нямам голяма идея. Надводния борд е някаде към 2-3 метра. Кораба не е голям. Ако някой е от варна или ги знае той е бившия "Димитър Благоев" Сега - учебен кораб 421. Голям е около 6 най-много 7 хиляди водоизместяване. За капитана съм чувал че е бил голям риболовец така че се надявам и той на място да помага.
3. DOCTORA-е зел съм си куки номер 4 уж като за голям сафрид. Ще правя чепарета от тях. Кажете какво друго мога да направя с тях.
4. За стръв и аз смятах да диря близо до кораба ама да видим
и след това да пробвам за нещо по-голямо
5. БатМилене наистина интересно предложение
Смятам ако имам малко време да го пробвам ... само да не ма фанат
А за викането то аз и нещо малко да фвана ще викам
Там едва ли ще има големи забавления освен това 
Edit: А снимки аз само да хвана нещо и ще сложа

Сега по ред на м=номерата :
1. За Бонито ме заинтригува сериозно. Смятам да се пробвам.

2. За това как ще я качвам на кораба наистина нямам голяма идея. Надводния борд е някаде към 2-3 метра. Кораба не е голям. Ако някой е от варна или ги знае той е бившия "Димитър Благоев" Сега - учебен кораб 421. Голям е около 6 най-много 7 хиляди водоизместяване. За капитана съм чувал че е бил голям риболовец така че се надявам и той на място да помага.
3. DOCTORA-е зел съм си куки номер 4 уж като за голям сафрид. Ще правя чепарета от тях. Кажете какво друго мога да направя с тях.
4. За стръв и аз смятах да диря близо до кораба ама да видим

5. БатМилене наистина интересно предложение

Edit: А снимки аз само да хвана нещо и ще сложа

Знам го тоя "кораб" голям галош е и много клати.На времето и аз на подобни корита се учих,ама е за добле като е стар,няма да ви карат много много да го лъскате и боядисвате...Тури некое кило ракия,че сега в Средиземно или Егейско море е малко чалкантия,като клати започва моряшки празник.Дано имате повече зеленчуци за салатки...Хайде 8 фута под кила и попътен вятър,като няма риба , нали има гъркини и туркини,а може и някоя шведка да хванеш...