Съботен дообеден Пънч

Модератори: bobopeli, sapuna

Brevering
новобранец
новобранец

Съботен дообеден Пънч

Мнение от Brevering »

Не съм писал излет от 1000 години и малко съм излязъл от форма, та ще ме извинявате... :D
Съботата беше определена за излет още от началото на седмицата. Прогнозата за времето беше обещаваща, пък и да не беше... Как беше... "И да вали и да вей, ич на .... да ти не е" :mrgreen:
Имах оферти за съвместен на Искъра за платики, но стрелката на бензина на Пасатора се беше килнала яко надолу, а и не ми се участваше в манифестация... Още повече, че получих супер подробно инфо от приятел за риболов на бабушки на стената на Панчарево (благодаря, Методи!).
Сутринта се събудих далеч преди часовника, но се подмотах (нали ще съм наблизо до вкъщи) и стигнах на стената чаааак към 06:30 :mrgreen:
Изненадващо бях абсолютно сам. Проигаваше по някоя риба, времето тихо, облачно... Приказка!
Изображение
Намерих си сравнително удобно място към средата на стената и стоварих катуна:
Изображение
Разбърках малко манджа - черна бабушка на Сенса и МВДЕ с един пакет глина и я поръсих с към 150 гр. кастери, какавидясали от предишен излет и шепа шарен чръв
Изображение
набухах пет топки манджа и заметнах мача. Линия: Основно 0.16 Dual Band, ваглер 12 гр. Екснер със свалени всички без една шайби, основно утежнение към 6 грама и дропер долу на вирбела. Поводи и куки сменях няколко (малко закачах и оплитах няколко пъти :oops: ) но се придържах към повод 0.09 - 0.10 - 0.11 и тънки куки номера 18-16-14
Лових на 15-20 метра, точно където свършва камъняка на стената, на дълбочина 6-и-малко метра. Рибите според мен бяха на самото дъно, взимаха доста плахо и определено се влияеха от храната :idea:
Първото кълване беше към 07:30 - чудесна бабушка. Кееееф! :mrgreen:
Направих още две-три риби и започнаха да идват още хора. Един колега ги мъчи на фидер, но май без особен успех. Към 12:30 кълванетата вече съвсем оредяха, стената се напълни с риболовци, деца, кучета, щанд за пуканки... Сещате се :lol: Та събрах катуня и се ометох.
Резила - 12 хубави (според мен :oops: ) бабушки и един среден костур. Хванаха се и два-три дребни костура и една дребна бабушка, които цопваха обратно право от куката.
И те така:
Изображение
Изображение
С две думи: Аз доволен! :D
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Re: Съботен дообеден Пънч

Мнение от indalo »

Станимире, страхотно си пориболовствал и още по страхотно си ни го представил. Благодарности за споделеното.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

:drinkers: Страхотен репортаж!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
phillemow
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от phillemow »

Много подробен и хубав репортаж.Браво колега.
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Супер!
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Хубави баби,хубав риболов. :drinkers:
Изображение
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Майстор :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Martin Angelkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Martin Angelkov »

Много хубав репортаж и браво за риболова :smt023
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Браво, пънча си е доста капризен и труден а ти си се представил добре ;) Другият път повече!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”