Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Янтра- всичко за и по реката
Вчера бях на реката за по- малко от 2 часа. От ЖП моста надолупо течението.. Примамките: Голди вибромакс 2.8, Салмо Хорнет 3.5 и 4 см., Видра и Ъгли по 4 см- потъващи.
От рибка нямах и пипане. Времето пак захладня и са се покрили и малките, които се бяха раздвижили през изминалата седмица.
От рибка нямах и пипане. Времето пак захладня и са се покрили и малките, които се бяха раздвижили през изминалата седмица.
-
- ще става разбирач
И мен ме интересува, но ще го пробвам утре лично! 

Колеги, споделяйте моделите и марките воблери използвани при излетите
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Здравейте, колеги! Имате ли представа, какво е състоянието на реката по Търново, става ли за спининг?
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
- eroucma
- разбира нещата
Рибата започна да се пораздвижва. Все още се държи в по дълбоките места, но не е групирана и се храни активно. Вчера бях забързо по реката и имаше няколко кефалчета, който проявиха интерес към примамките ми. Днес минавайки за работа огледах реката през мостовете и съобразно нивото, цвета на водата и покачващите се температури предполагам, че през уйкенда ще се направи задоволителен спинингов риболов.Patera написа:Здравейте, колеги! Имате ли представа, какво е състоянието на реката по Търново, става ли за спининг?
Към колегата ourglory - първите ми удари за тази година бяха на " Къца- кълве" жаба със сив гръб и бял корем. И на Моска 2 номер с златна холограма оставяна почти да дере по дъното.
Наслука

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- Patera
- вече хвърля и на тежко
Разходихме се с ourglory и DEATHMETAL82 от гарата до тунелите, врътнахме едно приятно капо. Аз на блесна имах един нереализиран удар, ако може да се нарече удар, съвсем леко подръпване, той два удара на воблер, но пак така. Водата е бистра и много студена, дано да се позатопли тези дни, че да се направи един свестен излет, да ни държи влага през забраната 

I can teach you wonders if you give me your soul
Утре къде да ги търся тия кефали- около Търново?
-
- ще става разбирач
Дълго нема къде и да ги намериш братле, много е студена водата.
Три дни въртя като луд и много на нула за тях!
Три дни въртя като луд и много на нула за тях!

Още е само за разходка, риболов кой знае какъв за сега няма !
А някой има ли някакво инфо, каквото и да било за долното течение на реката след Бяла ?
- nikolaiiliew
- сериозен играч
И аз се чудя ама никой не споделя!Kaloyan87 написа:А някой има ли някакво инфо, каквото и да било за долното течение на реката след Бяла ?

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- ще става разбирач
На притока на Янтра - Стара река, кефала днес беше учудващо активен, какъвто и воблер да използвах все имах резултат
Вчеря нищо -днес як кеф! 

Притока, около ВТ ли е?
Днес под Стамболовия трима човека записахме по 10тина рибки- не бяха много големи..
2-3 от тях по 2-3 литра.. другите малко по- дребни. Най- много кълвяха на сребрна блесна моска 2ри номер. Общо взето слаб излет. В събота разцепихме няколко риби по 2 кг.
Честит първи ден от месец четвърти
Днес под Стамболовия трима човека записахме по 10тина рибки- не бяха много големи..
2-3 от тях по 2-3 литра.. другите малко по- дребни. Най- много кълвяха на сребрна блесна моска 2ри номер. Общо взето слаб излет. В събота разцепихме няколко риби по 2 кг.
Честит първи ден от месец четвърти

-
- новобранец
в петък бях на устието където се влива р.Студена в Янтра до с.Новград и нямах бутване,по късно се прместих под моста за с.Кривина и само 1 кефалче.Не съм от този край,но ми се налага от време на време да ходя там,ако някой може да сподели къде да търся по това време рибата,защото най вероятно следващата седмица ще ходя пак и там ще е закриването преди забраната