Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Моля за инфо на р.Арката
Модератор: Paublo_Eskobar
- lamerson
- новобранец
- Обратна връзка:
Моля за инфо на р.Арката
Колеги моля ви за спешно инфо за канала арката какво дава на какво кълве какви такъми моля ви важно е
kkk
Re: Моля за инфо на р.Арката
Дали дава незнам, миналата неделя не искаше.Иначе има бабукша и чат пат некой клен, за каракудата е рано още.За стръв бел червей,пинки и хирономус, захранка стрелба на бел.Такъми най финните, аз ловим с плувки от 0,5 до 1 гр зависи дали има ветър, куки 18,20 и повод 0,8

Трут, ти корда за косачка ли си ползвал? Тя плувката (0.5 гр.) колкото кордата
.
Я сложи още една нула пред 8-цата, че някой ще си помисли, че ги косиш с косачката
.
Не издържах заради влакното
. Заради майтапа и настроението
А иначе сериозно:
Какво е нивото на водата? Интересува ме, ако е около пътя за Извор и посока Лобуш. То и преди това е интересно. Има ли условия за мухарката?
Ако успея другата седмица (малък е шанса, но меракът е голям) мисля да я пообиколя за последно преди забраната, че Диканите ги забраниха в момента.
Благодаря предварително за някакво инфо.
Поздрави.

Я сложи още една нула пред 8-цата, че някой ще си помисли, че ги косиш с косачката

Не издържах заради влакното

А иначе сериозно:
Какво е нивото на водата? Интересува ме, ако е около пътя за Извор и посока Лобуш. То и преди това е интересно. Има ли условия за мухарката?
Ако успея другата седмица (малък е шанса, но меракът е голям) мисля да я пообиколя за последно преди забраната, че Диканите ги забраниха в момента.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Верно една нула я нема
Въреки че съм виждал хора с почти такива влакна там
Като ниво е малко висока ма става, на цвят пак е добре даже до 1-2 дена сигурно че е бистра.А за мухарката незнам дали става, непонятен ми е тоя риболов.Има по некой клен,един колега се похвали че е извадил на блесна ма ми се струва че на жива стръв си е по добре.

Като ниво е малко висока ма става, на цвят пак е добре даже до 1-2 дена сигурно че е бистра.А за мухарката незнам дали става, непонятен ми е тоя риболов.Има по некой клен,един колега се похвали че е извадил на блесна ма ми се струва че на жива стръв си е по добре.

Днеска се разходих до арката,не ставаше за риболов,ма поне до като стигнем си беше приличен оффроуд
.Но след 1-2 дена ако не вали най вероятно че е добре.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много кална
Сега като падне водата и ще е ужас по брега 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
По брега че е отвратително.Днеска беше с още 20-30 см нагоре и един нюанс по кафява 

оня ден на помпената ги скинах,фанах около 4-кила риба.Лових точно под мостето дека се влива водата от станцията у реката.Повечето от рибите беха едри червеноперки или баби не знам ,уклеи едрички,а баща ми улови един куен около 600 гр.У каналите каракудата е почнала да дава ,ама слабо..УтРЕ сутринта изфръчам на риба там 

А иначе сериозно:
Поздрави.[/quote]
Бе и на мене мухарския ми е далечен,ама предвид цвета не реката,а и прогнозата за непрестанни валежи този месец капото ти е в кърпа вързано.А инфото наистина е за едри кленове епизодични,но пък перките не са активни постоянно и мое случиш калъч и при тех.
Поздрави.[/quote]
Бе и на мене мухарския ми е далечен,ама предвид цвета не реката,а и прогнозата за непрестанни валежи този месец капото ти е в кърпа вързано.А инфото наистина е за едри кленове епизодични,но пък перките не са активни постоянно и мое случиш калъч и при тех.
- ivos
- научил се да хвърля
Здравейте колеги как е нивото става ли за риба или само по каналите? Колега az ribara ходи ли днес какво е положението, може и на лични 

Трут, благодаря ти за инфото. Бях се наканил да обиколя малко по реката тази седмица, но уцелих Марко Тотев направо в десятката.
Стегнах се, приготвих си всичко за тръгване онзи ден рано сутринта и добре, че погледнах билета. Нещо ме накара да проверя дали съм го взел с другите документи.
Погледнах го и ...... срокът му изтекъл на 22 март. А си мислех, че е до края на април. Добре, че проверих. Та си останах само с мерака и една биричка за утеха.
Благодаря и на останалите колеги за инфото.
Поздрави.
Стегнах се, приготвих си всичко за тръгване онзи ден рано сутринта и добре, че погледнах билета. Нещо ме накара да проверя дали съм го взел с другите документи.
Погледнах го и ...... срокът му изтекъл на 22 март. А си мислех, че е до края на април. Добре, че проверих. Та си останах само с мерака и една биричка за утеха.
Благодаря и на останалите колеги за инфото.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
А това ме подсеща , че преди 2-3 седмици на арката за пръв път ме провериха от пернишката ИАРА

на арката се къса да кълве,много едри червеноперки.Лови се на помпената станция при Беланица.Не съм захранвал,такъмите са много финни,а стръФта един бял и един пинки,обаче ги стискам.
В събота Арката беше много голяма и замътена и не ставаше за риболов.На каналите на Беланица вървеше що-годе някакъв риболов на бабушки и тук-там по някоя каракуда,която започва да се бие.Най-голамата изненада за мен беше ,ча за първи път от 1990 г. ме провериха от ИАРА .Наслука на всички колеги! 

Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
- ivos
- научил се да хвърля
Колеги, моля за информация спаднало ли е нивото ще става ли риба през събота и неделя или по-добре на някой от каналите?